Vallörtens seniorbostäder

Malörtsgränd 1-3 , Hässelby Vällingby, Stockholm Karta

Typ av boende

Seniorboende

Ägandeform

Hyresrätt

Allmänt

Vallörtens seniorboende ligger i Hässelby villastad i i anslutning till ett lättillgängligt frilufts- och grönområde och med gångavstånd till Mälaren.

Seniorboendet är byggt 1974 och ligger i låga tvåvåningshus. Boendet rymmer 31 lägenheter, ettor om 41 och 43 kvadratmeter och tvåor om 54 och 58 kvadratmeter.

Alla lägenheter har egen uteplats eller stor balkong med ingång antingen från markplan eller från loftgång. Det är lätt att ta sig ut i friska luften eftersom dörrarna är breda och inga trösklar är i vägen. Fastigheten har hiss.

Nya förmedlingsregler
För att hyra en seniorlägenhet krävs att man fyllt 65 år och är skriven i Stockholms stad. Lägenheterna förmedlas i första hand till prioriterade grupper därefter utifrån kötid. Läs mer om förmedlingsreglerna här.

Minimiålder

65 år

Bostäder

Lägenheterna har hög grundstandard. Fastigheten har hiss, dörrarna är breda och inga trösklar är i vägen. Lägenheterna har klinkers i hallen och trägolv. I badrummen finns golvvärme, mosaikgolv och kakelväggar. Alla lägenheter har egen balkong eller uteplats.

I fastigheten finns en gästlägenhet som även fungerar som gemensamhetslokal.

Antal bostäder

31

Storlek

1 - 2 r.o.k

Hyra

4 600 - 5 800 kr/mån

Faciliteter

I fastigheten finns en gästlägenhet som även fungerar som en gemensamhetslokal.

Faciliteter

  • Tvättstuga i separat byggnad i anslutning till bostadshuset
  • Gästlägenhet
  • Säkerhetsdörrar
  • Förråd
  • Carportplatser för parkering hyrs ut via Stockholms Parkering
  • Bredband
  • Com hem, Tv-kabelbolag

Läge

Malörtsgränd ligger precis i anslutning till ett lättillgängligt frilufts- och grönområde och det är gångavstånd till Mälaren.

I närheten

I närheten ligger Åkermyntans centrum med apotek, livsmedelsbutiker, café, restaurang, bibliotek med mera.

Kommunikationer

Seniorboendet nås med tunnelbana till station Vällingby längs gröna linjen, byt till buss 518 mot Kista och kliv av vid hållplats Åkermyntan. Därefter promenad på cirka 350 meter.

Service & Aktiviteter

Aktivitetscenter
Stadsdelsförvaltningen ansvarar för verksamheten i aktivitetscentren som har till uppgift att ordna sociala aktiviteter, kaffeservering och möjlighet till att äta gemensamma måltider. Aktivitetscentret är öppet både för de boende och för andra äldre i stadsdelen.

Kontakt

Organisation

Micasa

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08 - 508 360 00

Gatuadress

Malörtsgränd 1-3

Postnummer

165 70

Postort

Hässelby

Vill du bo här?

Micasas seniorbostäder förmedlas av Bostadsförmedlingen i Stockholm, telefon 08-785 88 30.

För att hyra en seniorlägenhet krävs att man fyllt 65 år och är skriven i Stockholms stad. Lägenheterna förmedlas i första hand till prioriterade grupper därefter utifrån kötid. Läs mer om förmedlingsreglerna här.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Translate

Tyck till