Joneberg MerHem

Rektorsgatan 7, Simrishamn Karta

Typ av boende

Trygghetsboende

Ägandeform

Hyresrätt

Hemsida

Besök hemsida

Allmänt

Joneberg MerHem är ett trygghetsboende i Simrishamn med närhet till havet. Vår Kultursamordnare förgyller dina dagar med aktivitet och samvaro.

Joneberg MerHem är ett nybyggt boende med 42 fräscha och välutrustade lägenheter. På bottenplan finns ett gemensamt kök och en rofylld lounge, där du kan laga mat, ta en kopp kaffe, läsa tidningen och umgås tillsammans med andra boende på Joneberg MerHem. På Joneberg MerHem finns en Kultursamordnare som, fyra timmar per dag, erbjuder stöd i vardagen. Kultursamordnaren skapar trivsel, gemenskap och anordnar gemensamma aktiviteter för dem som vill delta. För dig som inte har hemtjänst men önskar hjälp med vecko-, storstädning eller fönsterputs kan vi hjälpa till. För dessa tjänster beviljas du RUT-avdrag.

Önskar du ha ett trygghetslarm krävs biståndsbeslut för detta. Du behöver inte ha biståndsbeslut för att flytta in på Joneberg MerHem. Enda kravet är att en familjemedlem per lägenhet är 70 år fyllda. Simrishamns Bostäder förvaltar och ansvarar för fastigheterna. Lägenheterna upplåts som hyresrätter utan kapitalinsats. Vardaga bistår trygghetsboendet med en Kultursamordnare.

Lägenheter

Joneberg MerHem utgörs av två huskroppar med åtta våningsplan sammanbundna av ett luftigt och ljust trapphus. Huset har ett oslagbart läge med fantastisk utsikt. Redan på tredje våningen kan du se ut över havet och Hanöbukten i öster.

I husets bottenplan finns fina gemensamhetsytor med bl.a. samlingslokal med välutrustat kök med anslutning till trädgården med ett stort inglasat uterum/orangeri.

Lägenheterna är moderna, luftiga och ljusa med välgenomtänkt planlösning med fokus på harmoni och bekvämlighet. Samtliga lägenheter har tvättmaskin/torktumlare och diskmaskin. Till varje lägenhet finns egen uteplats, balkong eller takterrass. Köken är lättarbetade och utrustade med spis (keramisk häll), ugn och kombinerad kyl/frys.

Faciliteter

Alla hyresgäster har tillgång till de gemensamma lokalerna, såsom samlingslokal, lounge, kök och matsal.

Du har möjlighet att låna köket kostnadsfritt för middag med vänner, födelsedagskalas eller dylikt. Köket och dess matsal bokar du hos Kultursamordnaren. Behöver du hjälp med handling, dukning, servering o.s.v. går dessa tjänster bra att beställa.

På det angränsande äldreboendet Villa Joneberg finns ett SPA som regelbundet besöks av massör, frisör och fotvårdare. Som boende på Joneberg MerHem kan du boka tid på SPA:t via MerHemsvärdinnan.

I anslutning till entrén finns parkering för cyklar och rullatorer.

Service & Aktiviteter

På Joneberg MerHem finns möjlighet att hitta nya vänner. Kultursamordnaren hjälper till att arrangera och genomföra aktiviteter. Även på Villa Joneberg anordnas det regelbundet gemensamma aktiviteter. Du som bor på Joneberg MerHem bjuds alltid in att delta i dessa aktiviteter.

Boendet har profilen Kultur och natur på Österlen, vilket också märks i utbudet av aktiviteter, boendets utsmyckning och i dess festligheter. Aktiviteterna som anordnas utgår från önskemål och intressen hos de boende. Det kan tänkas att det bjuds in till firande av knyde gille, årlig äppelmarknad med egen äppeltavla, konstutställningar eller smakprov av lokala läckerheter.

Aktiviteter

  • Afternoon-tea
  • Bokcirkel
  • Stavgång
  • Ett parti boule på boulebanan
  • Matlagning under ledning av kock
  • Konserter
  • Utställningar
  • Föreläsningar
  • Filvisning

Kontakt

Företag

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0414-169 50

Kontaktperson

Gunilla Bengtsson eller Eva Lindeborg på Simrishamnsbostäder

Gatuadress

Rektorsgatan 7

Postnummer

272 35

Postort

Simrishamn

Vill du bo här?

Om du vill få mera information om boendet, eller ställa dig i kö för en lägenhet, vänligen kontakta Simrishamns Bostäder AB.

Vill du veta mer om vad trygghetsboendets MerHemsvärdinnan kan bistå med, kontakta oss på telefon 0414-169 50.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga

Anmäl ditt intresse för dessa bostäder eller ställ en fråga enkelt via formuläret nedan. Du kan också slå verksamheten en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0414-169 50

Translate

Tyck till