Fridhem

Drottninggatan 71 D, Trollhättan Karta

Typ av boende
Trygghetsboende
Ägandeform
Hyresrätt
Besök hemsida
Anmäl dig till bostadskön

Allmänt

Välkommen till Fridhems trygghetsboende
I centrala Trollhättan ligger det nya kvarteret Fridhem som byggdes 2013. 30 av kvarterets 174 lägenheter finns i trygghetsboendet. 

Här bor du inte bara nytt, ljust och modernt. Du bor även miljövänligt och energismart i det som kallas passivhus. Lägenheterna är smakfulla och ljusa och motsvarar alla högt ställda krav på trivsel och komfort.

Att bo i Eidars Trygghetsboenden
Eidars trygghetsboenden är till för dig som vill bo själv, men önskar ett socialt och aktivt liv på äldre dagar. Här rår du om dig själv som i vilken lägenhet som helst.

Social gemenskap
Utöver en egen trivsam lägenhet har du tillgång till en gemensamhetslokal, där alla boende har möjlighet att träffas och umgås. Här kan du ta del av aktiviteter som Eidars trygghetsvärdinnor arrangerar tillsammans med de boende. Det kan vara allt från allsång till frågesport. Eller varför inte bara en fika tillsammans med grannarna i huset. Tack vare de generösa sällskapsytorna finns det alltid plats för gemenskap.

Tanken med trygghetsboende är att det verkligen ska bjuda in till social samvaro för alla som vill. Många äldre blir lätt ensamma. Så ska det inte behöva vara.

Tillgänglighetsanpassade lägenheter
Lägenheterna i våra trygghetsboenden är tillgänglighetsanpassade så att det exempelvis fungerar bra att röra sig runt i lägenheten med rullstol.

Modernt boende med frihet
Eidars trygghetsboenden är perfekt för dig som värdesätter frihet, helt utan insats. Som hyresgäst får du ett modernt och bra boende där du slipper skuldsätta dig och oroa dig för räntenivåer och amorteringar. Och du kan känna dig trygg med att vi reparerar och underhåller din bostad så att du istället kan använda din tid till det du tycker om att göra.

Minimiålder
65 år

Lägenheter

De 30 lägenheterna i trygghetsboendet är öppna och ljusa och utformade med god tillgänglighet. De har tex extra rymliga badrum, inga trösklar och hiss till parkeringen under huset och till vindsförråden högst upp.

Parkeringsplats och garageplats finns att hyra.

Faciliteter

I trygghetsboendet ligger en fin samlingslokal som fungerar som ett extra vardagsrum. Här samlas grannarna i trygghetsboendet för att titta på TV, fika på altanen, samtala, ha fester och andra gemensamma aktiviteter.

Läge

I kvarteret Fridhem har du matbutik, park och vattnet i kanalen som några av dina närmsta grannar. Här får du det bästa av världar. Du bor lugnt med fina promenadstråk in på knuten, men med torget och centrums breda utbud ett stenkast hemifrån. Ett flertal restauranger ligger på kort promenadavstånd.

Service & Aktiviteter

Förutom trivsamma lägenheter erbjuds möjligheten att träffa andra hyresgäster i samma ålder.  Den gemensamma samlingslokalen bjuder in till fikastunder och olika aktiviteter, både till vardags och till fest. Här finns alltid plats för gemenskap.

Två till tre gånger i veckan besöker Eidars Trygghetsboendevärdar gemensamhetslokalen och tillsammans med de boende planerar de olika aktiviteter. Det kan vara allt från gemensamma promenader till levande musik eller utflykter.  

Behov av omsorg?
Till skillnad från på ett äldreboende ingår varken mat, service, omvårdnad eller sjukvård i våra Trygghetsboenden. Är du i behov av omsorg eller individuella anpassningar hanteras det som vanligt av hemtjänsten och Trollhättans Stad. 

Kontakt

Företag
Hemsida
Telefonnummer
Gatuadress

Drottninggatan 71 D

Postnummer
461 29
Postort

Trollhättan

Hitta hit

Vägbeskrivning

Fridhem

Trollhättans kommun

Har du frågor?

Anmäl ditt intresse för dessa bostäder eller ställ en fråga enkelt via formuläret nedan. Du kan också slå verksamheten en signal.