Gulsparven

Furulundsvägen 3, Trollhättan Karta

Typ av boende
Trygghetsboende
Ägandeform
Hyresrätt
Besök hemsida
Anmäl dig till bostadskön

Allmänt

Välkommen till Gulsparvens trygghetsboende
Gulsparvens moderna trygghetsboende ligger i den populära stadsdelen Dannebacken i Trollhättan. Kvarteret Gulsparven stod färdigt för inflytt sommaren 2019 med 22 nybyggda och tillgänglighetsanpassade lägenheter i själva trygghetsboendet. 

Förutom att kvarteret Gulsparven är ett perfekt alternativ för dig som är pensionär och som vill bo extra smidigt och bekvämt, är det ett utmärkt kvarter för dem som funderar på att flytta hemifrån, eller för dem som vill bli sambos eller redan bildat familj. Här finns också bostäder för dem som har en funktionsnedsättning och behöver ett boende med särskild service. Det är kort sagt ett kvarter för hela livet med totalt 164 hyreslägenheter.

Att bo i Eidars Trygghetsboenden
Eidars trygghetsboenden är till för dig som vill bo själv, men önskar ett socialt och aktivt liv på äldre dagar. Här rår du om dig själv som i vilken lägenhet som helst.

Social gemenskap
Utöver en egen trivsam lägenhet har du tillgång till en gemensamhetslokal, där alla boende har möjlighet att träffas och umgås. Här kan du ta del av aktiviteter som Eidars trygghetsvärdinnor arrangerar tillsammans med de boende. Det kan vara allt från allsång till frågesport. Eller varför inte bara en fika tillsammans med grannarna i huset. Tack vare de generösa sällskapsytorna finns det alltid plats för gemenskap.

Tanken med trygghetsboende är att det verkligen ska bjuda in till social samvaro för alla som vill. Många äldre blir lätt ensamma. Så ska det inte behöva vara.

Tillgänglighetsanpassade lägenheter
Lägenheterna i våra trygghetsboenden är tillgänglighetsanpassade så att det exempelvis fungerar bra att röra sig runt i lägenheten med rullstol.

Modernt boende med frihet
Eidars trygghetsboenden är perfekt för dig som värdesätter frihet, helt utan insats. Som hyresgäst får du ett modernt och bra boende där du slipper skuldsätta dig och oroa dig för räntenivåer och amorteringar. Och du kan känna dig trygg med att vi reparerar och underhåller din bostad så att du istället kan använda din tid till det du tycker om att göra.

Minimiålder
65 år

Lägenheter

I vårt trygghetsboende på Gulsparven erbjuder vi 22 stycken lägenheter fördelade på 4 st 1:or, 15 st 2:or och 3 st 3:or, 52-68 kvm. Lägenheterna är smart planerade med extra svängrum för att det ska vara enkelt att bo, även om du har nedsatt rörlighet. Den rymliga balkongen/uteplatsen på ca 10 kvm blir ett uppskattat extrarum under vår- och sommarhalvåret och kan dessutom glasas in som extra tillval.


Lägenheterna är ljusa med ekparkett och grå klinker i entré och badrum. Köket har vitmålade köksluckor, vitt kakel och bänkskiva i högblankt laminat. Alla hyresgäster har egen tvättmaskin och torktumlare i det helkaklade badrummet och diskmaskin är standard i alla trerumslägenheter, men kan väljas som tillval i ettor och tvåor.

Faciliteter

Grön innergård med plats för möten och umgänge
När trädgårdsarkitekten fick uppdraget att skapa en inspirerande, varierad och inbjudande utomhusmiljö, blev resultatet en kreativ kombination av lekplatser, boulebana, odlingslådor och en gemensam grillplats. Dungar, marktäckande perenner, buskar och träd bildar rum i kvarteret och husen inramas av stämningsfull belysning.


Gästlägenhet och gemensamhetslokal
På central plats i kvarteret finns en gästlägenhet som du har möjlighet att hyra om du får gäster som vill sova över. I samma hus finns även en samlingslokal med tillhörande kök som du kan boka ifall du vill ordna kalas.

Läge

Gulsparvens trygghetsboende ligger i stadsdelen Dannebacken, i ett aktivt område med närhet till mataffärer, vårdcentral och motionsspår, men där du också hittar avkopplingen och lugnet när du vill. Med täta bussturer, som går precis utanför dörren, kan du enkelt ta dig in till Trollhättans centrum.

Service & Aktiviteter

Bo själv, tillsammans med andra
Eidars populära Trygghetsboenden är till för dig som vill bo själv men önskar leva ett aktivt och socialt liv på äldre dagar. I bottenplan på huset finns en gemensamhetslokal där du när som helst kan umgås med dina jämnåriga grannar. Här finns alltid plats för gemenskap.

Två till tre gånger i veckan besöker Eidars Trygghetsboendevärdar gemensamhetslokalen och tillsammans med de boende planerar de olika aktiviteter. Det kan vara allt från gemensamma promenader till levande musik eller utflykter. 

Behov av omsorg?
Till skillnad från på ett äldreboende ingår varken mat, service, omvårdnad eller sjukvård i våra Trygghetsboenden. Är du i behov av omsorg eller individuella anpassningar hanteras det som vanligt av hemtjänsten och Trollhättans Stad. 

Kontakt

Företag
Hemsida
Telefonnummer
Gatuadress

Furulundsvägen 3

Postnummer
461 44
Postort

Trollhättan

Hitta hit

Vägbeskrivning

Gulsparven

Trollhättans kommun

Har du frågor?

Anmäl ditt intresse för dessa bostäder eller ställ en fråga enkelt via formuläret nedan. Du kan också slå verksamheten en signal.