Kronogården

Lantmannavägen 32, Trollhättan Karta

Typ av boende
Trygghetsboende
Besök hemsida
Anmäl dig till bostadskön

Allmänt

Välkommen till Kronogårdens trygghetsboende
Mittemot Kronogårdstorg finns Kronogårdens trygghetsboende med 38 lägenheter med storslagen utsikt och med en nyrenoverad gemensamhetslokal i bottenplan.

Kronogårdens trygghetsboende är som ett vanligt trygghetsboende men erbjuder det lilla extra som skapar hög tillgänglighet och förutsättningar för gemenskap och trivsel.

Här har du en egen lägenhet som i vilket annat hus som helst. Lägenheterna är utformade med god tillgänglighet och det finns hiss i huset. Till skillnad från ett vanligt boende har du även tillgång till en gemensamhetslokal i bottenplan där du kan umgås och hitta på aktiviteter med dina grannar.

På Kronogården finns allt som behövs för ett bekvämt och trivsamt boende. Här finns det mesta för de flesta.Att bo i Eidars Trygghetsboenden
Eidars trygghetsboenden är till för dig som vill bo själv, men önskar ett socialt och aktivt liv på äldre dagar. Här rår du om dig själv som i vilken lägenhet som helst.

Social gemenskap
Utöver en egen trivsam lägenhet har du tillgång till en gemensamhetslokal, där alla boende har möjlighet att träffas och umgås. Här kan du ta del av aktiviteter som Eidars trygghetsvärdinnor arrangerar tillsammans med de boende. Det kan vara allt från allsång till frågesport. Eller varför inte bara en fika tillsammans med grannarna i huset. Tack vare de generösa sällskapsytorna finns det alltid plats för gemenskap.

Tanken med trygghetsboende är att det verkligen ska bjuda in till social samvaro för alla som vill. Många äldre blir lätt ensamma. Så ska det inte behöva vara.

Tillgänglighetsanpassade lägenheter
Lägenheterna i våra trygghetsboenden är tillgänglighetsanpassade så att det exempelvis fungerar bra att röra sig runt i lägenheten med rullstol.

Modernt boende med frihet
Eidars trygghetsboenden är perfekt för dig som värdesätter frihet, helt utan insats. Som hyresgäst får du ett modernt och bra boende där du slipper skuldsätta dig och oroa dig för räntenivåer och amorteringar. Och du kan känna dig trygg med att vi reparerar och underhåller din bostad så att du istället kan använda din tid till det du tycker om att göra.

Minimiålder
65 år

Lägenheter

De 38 lägenheterna i trygghetsboendet är öppna och ljusa och är utformade med god tillgänglighet. De har tex extra rymliga badrum och inga trösklar för att skapa ett bekvämt och tillgängligt boende.

Faciliteter

I trygghetsboendet finns en samlingslokal som fungerar som ett extra vardagsrum. Här samlas grannarna i trygghetsboendet för att titta på TV, fika på altanen, samtala, ha fester och andra gemensamma aktiviteter.

Läge

I närheten
Närheten till stora grönområden skapar en skön mix av lantlig känsla och stadsmiljö. I den oerhört vackra Krematorieparken kan man rensa tankarna från stress och bekymmer eller bara njuta av omgivningarna.

Det lokala centrumet har restauranger, en matbutik med både svenskt och orientaliskt utbud och ett stort bibliotek. Planeringen pågår för fullt för att renovera och rusta upp Kronogårdstorg och de intilliggande byggnaderna för att skapa en mötesplats för människor från hela staden.

Förutom det lokala centrumet på Kronogårdstorg bor du dessutom på gång- eller cykelavstånd till flertalet mataffärer, byggvaruhus och bensinmackar.

Under senvåren arrangeras folkfesten Hela Kronan Gungar. Då bjuds det på dans, sport, mat och några av Sveriges främsta artister.Kommunikationer
In till stan tar man sig på några minuter med bussen, eller cyklar på cykelvägar helt skilda från övrig trafik. Bussförbindelserna till Trollhättans centrum är täta och går under dagtid varje kvart. 

Service & Aktiviteter

Förutom trivsamma lägenheter erbjuds möjligheten att träffa andra hyresgäster i samma ålder.  Den gemensamma samlingslokalen bjuder in till fikastunder och olika aktiviteter, både till vardags och till fest. Här finns alltid plats för gemenskap.

Två till tre gånger i veckan besöker Eidars Trygghetsboendevärdar gemensamhetslokalen och tillsammans med de boende planerar de olika aktiviteter. Det kan vara allt från gemensamma promenader till levande musik eller utflykter.  

Behov av omsorg?
Till skillnad från på ett äldreboende ingår varken mat, service, omvårdnad eller sjukvård i våra Trygghetsboenden. Är du i behov av omsorg eller individuella anpassningar hanteras det som vanligt av hemtjänsten och Trollhättans Stad. 

Kontakt

Företag
Hemsida
Telefonnummer
Gatuadress

Lantmannavägen 32

Postnummer
461 60
Postort

Trollhättan

Hitta hit

Vägbeskrivning

Kronogården

Trollhättans kommun

Har du frågor?

Anmäl ditt intresse för dessa bostäder eller ställ en fråga enkelt via formuläret nedan. Du kan också slå verksamheten en signal.