Mars

Järnvägsg 18-20, Trollhättan

Typ av boende

Trygghetsboende

Ägandeform

Hyresrätt

Hemsida

Besök hemsida

Allmänt

Välkommen till Mars trygghetsboende
Det nybyggda kvarteret Mars mitt i Trollhättan stod klart för inflytt i december 2018 och består av 177 moderna och miljösmarta hyreslägenheter med maximal komfort. I trygghetsboendet finns 28 tillgänglighetsanpassade lägenheter som erbjuder extra bekvämlighet.

Att bo i Eidars Trygghetsboenden
Eidars trygghetsboenden är till för dig som vill bo själv, men önskar ett socialt och aktivt liv på äldre dagar. Här rår du om dig själv som i vilken lägenhet som helst.

Social gemenskap
Utöver en egen trivsam lägenhet har du tillgång till en gemensamhetslokal, där alla boende har möjlighet att träffas och umgås. Här kan du ta del av aktiviteter som Eidars trygghetsvärdinnor arrangerar tillsammans med de boende. Det kan vara allt från allsång till frågesport. Eller varför inte bara en fika tillsammans med grannarna i huset. Tack vare de generösa sällskapsytorna finns det alltid plats för gemenskap.

Tanken med trygghetsboende är att det verkligen ska bjuda in till social samvaro för alla som vill. Många äldre blir lätt ensamma. Så ska det inte behöva vara.

Tillgänglighetsanpassade lägenheter
Lägenheterna i våra trygghetsboenden är tillgänglighetsanpassade så att det exempelvis fungerar bra att röra sig runt i lägenheten med rullstol.

Modernt boende med frihet
Eidars trygghetsboenden är perfekt för dig som värdesätter frihet, helt utan insats. Som hyresgäst får du ett modernt och bra boende där du slipper skuldsätta dig och oroa dig för räntenivåer och amorteringar. Och du kan känna dig trygg med att vi reparerar och underhåller din bostad så att du istället kan använda din tid till det du tycker om att göra.


Minimiålder

65 år

Lägenheter

De 28 lägenheterna i trygghetsboendet är noggrant planerade så att det ska vara riktigt enkelt och smidigt att bo. Exempelvis är ytorna väl tilltagna för att även den med rollator eller rullstol kan röra sig fritt. Socklar och foder är i ek. Dörröppningarna är markerade för att synas tydligare. Badrummen extra rymliga utan smala dörröppningar. Toalettstolen är förhöjd och markerad genom att kaklet bakom har en avvikande kulör.

Lägenheterna är ljusa med parkett och samtliga lägenheter i kvarteret har antingen balkong eller uteplats. För att förenkla vardagen har vi placerat förråden i lägenheterna. I alla lägenheter finns egen tvättmaskin och torktumlare.

Storlek

1 - 2 r.o.k

Faciliteter

På markplan finns en stor gemensamhetslokal med köksdel och uteplats där hyresgästerna har möjlighet att umgås och ha aktiviteter. På innergården finns gott om bänkar, trevlig belysning och härliga planteringar med frukt- och bärbuskar. Dessutom finns ett orangeri för avkoppling, kvällsfika eller grannumgänge. Under marken finns ett parkeringshus där man som boende har möjlighet att hyra parkeringsplats. I markplan finns det kontor, butiker och caféer.


Läge

Med boendet mitt i centrum är utbudet på restauranger stort. Bara inom kvarteret hittar du såväl restauranger som kiosk och frisör. Dessutom finns Strömkarlens seniorboende med matsal och servering på bara några minuters promenadavstånd.

Mars centrala läge gör att du befinner dig mitt i centrum, men bor lugnt utan nattklubbar eller barer omkring dig. Vill du ta bussen eller tåget har du passande nog Resecentrum med både lokal och regionaltrafik bara tvärs över vägen. Du har dessutom ett varierat och brett kulturutbud samt restauranger och butiker bara någon minut hemifrån.


Service & Aktiviteter

Förutom trivsamma lägenheter erbjuds möjligheten att träffa andra hyresgäster i samma ålder.  På det första våningsplanet finns en stor gemensamhetslokal som bjuder in till fikastunder och olika aktiviteter, både till vardags och till fest. Här finns alltid plats för gemenskap.

Två till tre gånger i veckan besöker Eidars Trygghetsboendevärdar gemensamhetslokalen och tillsammans med de boende planerar de olika aktiviteter. Det kan vara allt från gemensamma promenader till levande musik eller utflykter. 

Behov av omsorg?
Till skillnad från på ett äldreboende ingår varken mat, service, omvårdnad eller sjukvård i våra Trygghetsboenden. Är du i behov av omsorg eller individuella anpassningar hanteras det som vanligt av hemtjänsten och Trollhättans Stad. 

Kvalitet

Kvarteret Mars är Trollhättans första Svanenmärkta kvarter och de hittills mest miljövänliga flerfamiljshusen i stadens historia.Det innebär att bygget uppfyller en kvalitetssäkrad byggprocess med höga miljö- och hälsokrav på byggvaror, material och kemiska produkter. Dessutom har lägenheterna låg energianvändning för att spara på resurserna.

Fram till 2023 har du som bor i kvarteret Mars möjlighet att med fritt medlemskap ingå i en bilpool, vilket är både smart för plånboken och för miljön.

Kontakt

Företag

Eidar

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0520 877 00

Gatuadress

Järnvägsg 18-20

Postnummer

461 31

Postort

Trollhättan

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga

Anmäl ditt intresse för dessa bostäder eller ställ en fråga enkelt via formuläret nedan. Du kan också slå verksamheten en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0520 877 00

Translate

Tyck till