Pålsjö Park

Romares väg 14 A, Helsingborg Karta

Typ av plats

Omvårdnad

Om oss

Pålsjö park är ett boende för dig som behöver service och omvårdnad dygnet runt. Utbildad personal kan ge alla hjälpinsatser du behöver i vardagen, inklusive hälso- och sjukvårdsinsatser. Boendet har en hemlik miljö och ligger i ett lugnt och trevligt område i norra delen av Helsingborg.

Du kan välja mellan avskildhet i din egen lägenhet eller umgänge i våra trivsamma gemensamhetsutrymmen. Vi sätter alltid dina önskemål i första hand och gör vårt bästa för att tillgodose dessa.


Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Varje avdelning har gemensam matsal och vardagsrum. Ett aktivitetsrum finns också i anslutning till vardagsrummet. Gemensamma utrymmen såsom två vinterträdgårdar och en trevlig samlingssal delas med den intilliggande korttidsenheten.

Runt Pålsjö park har vi en vacker trädgård där det finns ett litet lusthus och ett vattenkonstverk. Här finns också några träningsredskap för utomhusträning.

Kommunikationerna till Pålsjö park är bra. Buss nummer 3 stannar alldeles utanför boendet.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

60

Avdelningar

5

Lägenheterna

  • Lägenheterna är cirka 34 kvadratmeter
  • Lägenheterna är utrustade med egen toalett och dusch
  • Här finns köksbänk med vask, kylskåp samt uttag till bland annat kaffebryggare
  • I lägenheterna finns höj- och sänkbar säng. I övrigt möblerar du med dina egna möbler
  • I samtliga lägenheter finns trygghetslarm inkopplat

På boendet

  • Aktivitetsrum
  • Två vinterträdgårdar

Aktiviteter

Du ska ha möjlighet att behålla ditt levnadssätt och dina vanor även om du har behov av stöd och hjälp. På våra boenden har vi också aktivitetsansvariga anställda med uppgift att se till att dagarna fylls med innehåll.

Det kan handla gå  på promenad, odla i trädgården eller att bara fika ute. Högläsning, lösa korsord, se film och spela bingo eller att erbjudas manikyr och ”hemmaspa” är exempel på inomhusaktiviteter. Även fysiska aktiviteter såsom sitt-, styrke- och balansgymnastik ingår på många av våra boenden. 

Mat & Dryck

Vi serverar frukost, lunch, middag och fika/mellanmål. Måltiderna serveras i den gemensamma matsalen eller i den egna lägenheten om så önskas.

Menyerna sträcker sig över sex veckor, och är planerade och näringsberäknade av Vardagas köksmästare samt dietist. Det finns alltid två rätter att välja på och vi tillreder även specialanpassad kost. Vi bakar ofta och gärna tillsammans med våra hyresgäster.

Under årets högtider bjuder vi till extra med mat och dryck. Lördag eller söndag serveras fördrink, förrätt, huvudrätt och efterrätt och vi bjuder då på vin eller öl.

Måltidsråd
Måltidsrådet träffas 10 gånger per år, här närvarar ett måltidsombud från varje enhet, sjuksköterskan samt gruppchef. I detta råd tar vi upp frågor kring menyer, högtider, måltidsupplevelsen, konsistensanpassning/näringsdryck, hembakat samt beställning/leveranser.

Vård & Omsorg

Hos oss är det stort fokus på aktiviteter och våra aktivitetsombud arrangerar dagliga aktiviteter. Något som vi också prioriterar högt är måltider och utevistelse.

Demensakademin
Som boende hos oss på Vardaga vill vi att du ska ha tillgång till den bästa möjliga vården och omsorgen. Därför driver vi bland annat Demensakademin ett kompetensutvecklingskoncept för att medarbetarna i våra verksamheter ska ha högkompetens kring demens. Konceptet utgår ifrån aktuell forskning. Initiativtagaren till Demensakademin Liselotte Björk, har tilldelats En Ros av Seniorval.se för sitt arbete, läs gärna en intervju med henne här.

Omsorg

Omvårdnadsarbetet sköts av våra undersköterskor som också är ansvarig kontaktman för en eller ett par boende var. 

Vård

Två sjuksköterskor samt samarbete med läkare från Capio Citykliniken, Mariastaden är medicinskt ansvariga.

Rehabilitering
Arbetsterapeut och fysioterapeut finns att tillgå i verksamheten helgfria vardagar. De ansvarar för medicin tekniska hjälpmedel samt lättare ordinerad träning.

Tilläggstjänster

Det finns möjlighet att få hembesök av hårfrisöoch fotvårdare. Oral Care, besöker dem som så önskar.

Personal

Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0733-77 50 66

Kontaktperson

Lisa Goncales Kvist

Gatuadress

Romares väg 14 A

Postnummer

254 51

Postort

Helsingborg

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0733-77 50 66

Translate

Tyck till