Välkommen till Fridhemmet
Fridhemmet
Mysiga stunder i trädgården
Fika i trädgården
Trevliga stunder med kontaktman
Förtroliga samtal
Trevlig stund med sällskapsspel

Attendo Fridhemmet

Major Nilssons gatan 13 , Stadsområde Innerstaden, Malmö Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Attendo Fridhemmets vårdboende är beläget i västra Malmö med närhet både till shopping samt hav och grönområden. I våra ombonade och stilrena gemensamhetsutrymmen erbjuds du måltider, gemenskap samt mys vid kakelugnen. Från vårt egna kök serveras du hemlagad mat och hembakade kakor. Vi satsar extra på aktiviteter genom vårt aktivitetsbiträde och vår egna utflyktsbuss. Välkommen hit!

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Våra gemensamma utrymmen är väldigt trevliga och inbjuder till social samvaro. 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

45

Lägenheterna

  • 22-31 kvadratmeter
  • Trinettkök
  • Toalett och dusch
  • Ekparkett
  • Vårdsäng
  • Badrum

På boendet

  • Gemensamma utrymmen
  • Matsal
  • Trädgård
  • Aktivitetsutrymmen

Aktiviteter

Här finns en person anställd som endast arbetar med aktiviteter som till exempel promenader, frågesport, bingo, gymnastik, musikcirkel och utflykter.

Mat & Dryck

Vi lägger stor vikt vid kost och måltider på Fridhemmet. Vi har vårt eget tillagningskök med både kock och konditor anställda. Här bjuds det ofta på gammaldags husmanskost som du kan känna igen men även nya rätter från andra delar av världen. Vår mat lagas från grunden med råvaror av hög kvalitet och med riktigt smör och grädde. Så mycket som möjligt av maten är närodlad och till 25% ekologisk. Allt kaffebröd är hembakat och det går även bra att beställa hem både kakor, tårtor och smörgåstårtor.

Flera gånger om året har vi matrådsmöte där du kan vara med och påverka hur du vill ha det.

Var lagas maten?

Eget kök

Vård & Omsorg

Omsorg

Vi arbetar utifrån ett salutogent perspektiv med att stärka individen och sätter engagemang och service i främsta rummet. En undersköterska i personalen är din kontaktman och har ett utökat ansvar för att se till att du har det du behöver och en av sjuksköterskorna är din omvårdnadsansvariga sjuksköterska. Flera gånger om året har vi brukarmöte och matrådsmöte där du kan vara med och påverka hur du vill ha det.

Tilläggstjänster

Frisör, fotvård och tandläkare kommer till oss på inbokade tider eller enligt önskemål.

Personal

Våra medarbetare består bland annat av undersköterskor och vårdbiträden. Det finns alltid en sjuksköterska att tillgå på dagtid vardagar och helger. På kvällar och nätter finns sjuksköterska att tillgå via ett mobilt team. För din rehabilitering finns även sjukgymnast och arbetsterapeut att tillgå. De flesta som bor på Fridhemmet tillhör vårdcentralen Fågelbacken och deras läkare besöker oss minst en gång i veckan. Vi har en även en äldrepedagog och aktivitetsbiträde anställt som anordnar aktiviteter i veckorna.

"Jag har arbetat på Fridhemmet i 11 år och trivs väldigt bra här! Här finns möjlighet att göra en skillnad för de äldre och ge dem den omvårdnad de är värda. Jag tycker det känns bra att arbeta för ett företag som arbetar så seriöst med kvalitetsarbete och har en bra personalpolitik."Jadranka, medarbetare

Språk

Svenska

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0727335510

Kontaktperson

Eva Björklund

Gatuadress

Major Nilssons gatan 13

Postnummer

217 73

Postort

Malmö

Vill du bo här?

Vill du ha plats på ett äldreboende behöver du först kontakta äldreförvaltningen i din kommun för att få reda på hur du går tillväga för att ansöka om plats. Är du intresserad av ett specifikt boende hos oss går det bra att kontakta verksamhetschefen på boendet för att få mer information eller en visning av boendet.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?

Attendo är ett växande företag och vi söker alltid efter personer som med kompetens, erfarenhet och engagemang kan vara med och utveckla vår verksamhet. Här kan du hitta och söka våra lediga tjänster. 

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0727335510

Translate

Tyck till