Välkommen till Fridhemmet
Fridhemmet
Mysiga stunder i trädgården
Fika i trädgården
Förtroliga samtal
Trevlig stund med sällskapsspel

Attendo Fridhemmet

Major Nilssons gatan 13 , Stadsområde Innerstaden, Malmö Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Attendo Fridhemmet är ett särskilt boende med 45 lägenheter fördelade på tre plan varav våning 1 och 3 är gruppboende för de personer som har utredd demenssjukdom.

Attendo Fridhemmet är ett centralt beläget boende med möjligheter till promenader i intressanta omgivningar och nära till shopping för den som tycker om det.

Attendo Fridhemmet satsar särskilt på aktiviteter och promenader, här finns en äldrepedagog och ett aktivitetsbiträde anställt som planerar för att dagarna fylls med meningsfull sysselsättning.

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Våra gemensamma utrymmen är väldigt trevliga och inbjuder till social samvaro. 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

45

Lägenheterna

  • 22-31 kvadratmeter
  • Trinettkök
  • Toalett och dusch
  • Ekparkett
  • Vårdsäng
  • Badrum

På boendet

  • Gemensamma utrymmen
  • Matsal
  • Trädgård
  • Aktivitetsutrymmen

Aktiviteter

En del av vår vision på Attendo Fridhemmet är att i möjligaste mån hjälpa dig att upprätthålla ett aktivt liv. Måndag till fredag har vi ett utbud av aktiviteter, dessa kan t ex vara frågesport, musikstunder, utflykter, gymnastik eller promenader samt mycket mer. Vi har en äldrepedagog och ett aktivitetsbiträde som arbetar enbart med aktiviteter mån-fre.

Aktuellt aktivitetsschema finns på anslagstavlan. Utöver detta bjuder vi flera gånger om året in till annan musikunderhållning, ibland är också anhöriga inbjudna.

Mat & Dryck

Måltiden är en viktig del av dagen som vi prioriterar och vill göra lite extra trevlig. Vi serverar mat med högt näringsinnehåll som är anpassad för äldre. Även mellanmål på förmiddag, eftermiddag och under kvällen erbjuds såsom smoothies, frukt, kex och ost, kaka eller smörgås. Innehållet i mellanmålen anpassas efter måltidmenyerna. Måltiderna dukas fram i matsalen, men om du önskar går det även bra att äta i lägenheten t.ex. när du har besök.

På Fridhemmet  beställs maten från Dafgård och Martin & Servera och matsedeln varierar och anpassas efter traditioner och årstider. Dina önskemål fångas upp vid återkommande boenderåd/möte.

Var lagas maten?

Dafgård och Martin & Servera

Vård & Omsorg

Omsorg

Vi arbetar utifrån ett salutogent perspektiv med att stärka individen och sätter engagemang och service i främsta rummet. En undersköterska i personalen är din kontaktman och har ett utökat ansvar för att se till att du har det du behöver och en av sjuksköterskorna är din omvårdnadsansvariga sjuksköterska. Flera gånger om året har vi brukarmöte och matrådsmöte där du kan vara med och påverka hur du vill ha det.

Tilläggstjänster

Frisör, fotvård och tandläkare kommer till oss på inbokade tider eller enligt önskemål.

Personal

Våra medarbetare  består bland annat av undersköterskor, vårdbiträden, äldrepedagog och aktivitetsbiträde.  Det finns alltid en sjuksköterska att tillgå på dagtid vardagar. På kvällar, helger och nätter finns sjuksköterska att tillgå via ett mobilt team. För din rehabilitering finns även fysioterapeut och arbetsterapeut. De flesta som bor på Fridhemmet tillhör vårdcentarlen Eden och deras läkare kommer hit minst en gång i veckan.

"Jag har arbetat på Fridhemmet i 11 år och trivs väldigt bra här! Här finns möjlighet att göra en skillnad för de äldre och ge dem den omvårdnad de är värda. Jag tycker det känns bra att arbeta för ett företag som arbetar så seriöst med kvalitetsarbete och har en bra personalpolitik."Jadranka, medarbetare

Språk

Svenska

Kvalitet

Vi tror på att jobba aktivt och systematiskt med kvalitet- och förbättringsarbete och som stöd i det arbetet använder vi bland annat verktygen Senior Alert, BPSD-register (Beteendemässiga och psykiska symtom vid demenssjukdom). Kvalitetsarbetet är genomgående aktivt hos alla medarbetare för att du som kund ska bli nöjd. Vi utgår från företagets vision, den nationella värdegrunden, ett personcentrerat och ett hälsofrämjande förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid kontaktmannaskap, levnadsberättelse och genomförandeplan.

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0727335510

Kontaktperson

Eva Björklund

Gatuadress

Major Nilssons gatan 13

Postnummer

217 73

Postort

Malmö

Vill du bo här?

Vill du ha plats på ett äldreboende behöver du först kontakta äldreförvaltningen i din kommun för att få reda på hur du går tillväga för att ansöka om plats. Är du intresserad av ett specifikt boende hos oss går det bra att kontakta verksamhetschefen på boendet för att få mer information eller en visning av boendet.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?

Attendo är ett växande företag och vi söker alltid efter personer som med kompetens, erfarenhet och engagemang kan vara med och utveckla vår verksamhet. Här kan du hitta och söka våra lediga tjänster. 

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0727335510

Translate

Tyck till