Vi har många fina utomhusmöjligheter.
Nattsländan ligger nära grönområden.
I de gemensamma utrymmena serveras måltider och fika.
Platser för umgänge och vila.
Lägenheterna är ljusa och fina.
I vår massagefåtölj och i vårt speciella badkar kan du ha sköna stunder.

Nattsländan

Niels Bunkeflos väg 1, Stadsområde Väster, Malmö Karta

Typ av plats

Demens, Profil

Lediga platser

Om oss

Nattsländans omvårdnadsboende har platser med inriktningar psykiatri, yngre demens, demens och Huntingtons sjukdom/förvärvad hjärnskada.

På Nattsländan ska du känna dig som hemma och få göra sådant som intresserar dig. Varje dag ska kännas meningsfull och rik på innehåll.

När du flyttar in hos oss går du, din kontaktperson och omvårdnadsansvarig sjuksköterska igenom din situation, dina behov och önskemål. Samtalet ligger till grund för din individuella omvårdnadsplan som vi sedan arbetar efter och följer upp steg för steg.


Inriktning/Profil

Huntingtons Sjukdom, Neurologiska funktionshinder, Psykisk funktionsnedsättning, Yngre demens

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Nattsländan består av fyra boendeenheter – Diamanten, Smaragden, Rubinen och Safiren:

Diamanten ligger på entréplanet och riktar sig till personer med Huntingtons sjukdom och för personer med förvärvade hjärnskador i vuxen ålder. Här finns åtta lägenheter, öppen planlösning med umgängesdel och matsal. Här finns också en stor uteplats i söderläge direkt i anslutning till allrummet.

Smaragden på andra våningen riktar sig till äldre personer med demenssjukdom. Här finns totalt nio lägenheter, öppen planlösning med umgängesdel och matsal och i direkt anslutning till allrummet finns en möblerad inbyggd balkong i söderläge.

Rubinen på våning tre är för yngre personer med demenssjukdom. Här finns totalt nio lägenheter. Rubinen har en öppen planlösning med umgängesdel och matsalsdel och i direkt anslutning till allrummet finns en möblerad inbyggd balkong i söderläge.

Safiren på fjärde våningen riktar sig till personer med olika psykiska funktionsnedsättningar. Här finns nio lägenheter, öppen planlösning med umgängesdel och matsal och i direkt anslutning till allrummet finns en möblerad inbyggd balkong i söderläge.

Nattsländan gränsar till grönområden med promenadvägar och vi har inte heller långt till Öresund för bad och promenader längs stranden.Nattsländan har egen parkeringsplats, ytterligare parkeringsmöjligheter finns i närområdet. Busshållplats finns utanför boendet med förbindelse till Malmö innerstad, Hyllie station.


Lediga platser

Profil - Permanent

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

36

Avdelningar

Fyra

Lägenheterna

  • Du bor i en egen, handikappanpassad lägenhet med stort badrum
  • I lägenheten finns en liten köksdel med kokplattor
  • Lägenheten är utrustad med höj- och sänkbar säng med tryckavlastande madrass
  • I övrigt möblerar du själv din lägenhet
  • Boendet är försett med trygghetslarm

På boendet

  • På varje våningsplan finns en öppen planlösning med umgängesdel och matsal samt balkong eller uteplats.
  • Här finns utemiljö med bland annat boulebana, örtagård och vattenspel

Aktiviteter

Inomhusaktiviteter
Vi har olika stående aktiviteter, bland annat besöker vi badhuset en gång i veckan. Vi kan erbjuda dig avslappning i massagestol, ErgoNova Gungstolen, eller en avkopplande stund i vårt speciella badkar.

Svenska kyrkan besöker oss regelbundet för samtal och för att hålla gudstjänster. Vi kontaktar andra religiösa samfund om du så önskar.

Vi anordnar studiecirklar, gruppgymnastik och högläsning och vi har ett kreativt rum där du kan spela schack, lyssna på musik, teckna och måla tavlor.

Utomhusaktviteter
Vi gör en rad gemensamma aktiviteter utomhus. Ibland åker vi till havet med vår verksamhetsbuss för att bada och kanske också grilla korv. Nattsländan har en egen parcykel som du kan göra utflykter med tillsammans med din kontaktperson.

Ibland anordnar vi aktiviteter på hemmaplan, till exempel boulematcher på vår egen boulebana. Under den varmare årstiden tillbringar vi mycket tid tillsammans på vår fina innergård med örtagård och vattenspel.

Vid veckans boenderåd kan du vara med och bestämma om vad du vill göra och vilka aktiviteter vi ska planera.

Anhöriga
Vi ser anhöriga som en stor tillgång. Vi bjuder in närstående och legala företrädare till anhörigträff där de får framföra önskemål, synpunkter och informeras om förändringar i verksamheten. Några gånger om året bjuder vi också in närstående per boendeenhet till festligheter och samvaro. I övrigt är anhöriga och närstående alltid välkommen hit, allt utifrån dina önskemål. Vi vill gärna att man respekterar att våra boende behöver lugn och ro vid måltidssituationerna.

Mat & Dryck

Du serveras dagens tre huvudmål samt mellanmål på förmiddagen, eftermiddagsfika och kvällsmat. Blir du hungrig senare på kvällen ordnar vi självklart något att äta. Våra medarbetare lagar frukost, mellanmål och kvällsmat, övriga måltider tillagas av en extern leverantör. Vill du gå ut och fika finns ett café i närheten av boendet.

Helger och högtider uppmärksammar vi med traditionsenliga måltider och fin dukning.


Vård & Omsorg

När du flyttar in hos oss går du, din kontaktperson och omvårdnadsansvarig sjuksköterska igenom din situation, dina behov och önskemål. Samtalet ligger till grund för din individuella omvårdnadsplan som vi sedan arbetar efter och följer upp steg för steg.

På Nattsländan möter du ett jag-stödjande förhållningssätt och arbetsmetoden ESL. Det jag-stödjande arbetssättet innebär att vi strävar efter att öka ditt välbefinnande och stärka din självkänsla. ESL står för Ett Självständigt Liv. Metoden går ut på att ge dig stödet och hjälpen som just du behöver för att fungera så självständigt som möjligt i vardagen.

Demensakademin
Som boende hos oss på Vardaga vill vi att du ska ha tillgång till den bästa möjliga vården och omsorgen. Därför driver vi bland annat Demensakademin ett kompetensutvecklingskoncept för att medarbetarna i våra verksamheter ska ha högkompetens kring demens. Konceptet utgår ifrån aktuell forskning. Initiativtagaren till Demensakademin Liselotte Björk, har tilldelats En Ros av Seniorval.se för sitt arbete, läs gärna en intervju med henne här.

Omsorg

Verksamheten är bemannad dygnet runt med sjuksköterskor, undersköterskor och skötare. Har du frågor runt din hälsa, vänder du dig i första hand till din omvårdnadsansvariga sjuksköterska.

Rehabilitering
Vår sjukgymnast hjälper dig med rehabilitering, utprovning av eventuella hjälpmedel samt fysisk aktivitet i grupp eller enskilt. Vår arbetsterapeut kan tillsammans med dig komma fram till ditt behov av meningsfulla aktiviteter. Du kan även få hjälp att prova ut hjälpmedel för en mer självständig tillvaro.

Nattsländans sjukgymnast har vidareutbildning i basal kroppskännedom och vår arbetsterapeut har akademiska meriter inom psykologi, kognition och beteendevetenskap. De handleder även omsorgspersonalen ute på verksamheten.

Vård

På boendet arbetar sjuksköterskor med specialistutbildning inom psykiatri och demenssjukdomar liksom de med akademiska och yrkesmässiga meriter inom aktuella diagnosgrupper.

Läkare besöker Nattsländan minst en gång i veckan samt vid akuta behov. Vi samverkar dessutom med specialistläkare inom de olika diagnosgrupperna.

Tilläggstjänster

Vi kan ordna så att frisör och fotspecialist kommer till dig – kostnaden står du själv för.

Personal

På Nattsländan finns cirka 86 medarbetare och ytterst ansvarig är vår verksamhetschef. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Språk

Svenska

Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

Verksamhetschef: 073 - 377 59 16 Platsakuten: 0200-81 02 01

Kontaktperson

Emica Silow

Gatuadress

Niels Bunkeflos väg 1

Postnummer

218 40

Postort

Bunkeflostrand

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

Verksamhetschef: 073 - 377 59 16 Platsakuten: 0200-81 02 01

Translate

Tyck till