Brunnegården

Brunne 157, Härnösand Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Brunnegården ligger i ett naturskönt område två mil utanför Härnösand. Boendet ligger precis intill Brunneån och här finns fina handikappvänliga promenadstråk längs vattnet.

Vi erbjuder en trivsam och välkomnande miljö där alla hjälps åt för att gör tillvaron till den bästa för våra pensionärer. Här finns gott om trevliga gemensamhetsutrymmen och vi erbjuder olika aktiviteter som man kan delta i om man vill.

Sommar som vinter är vi ofta utomhus och i våra trädgård odlar vi både blommor, grönsaker och örter. De som bor här är ofta ute och påtar i trädgården, sitter och fikar eller matar fåglarna. Här finns ett lusthus dit vi kan ta med fika. Vi har en bygga vid ån där vi brukar sitta och fiska.

Organisation

Härnösands kommun

Organisationsform

Kommunal

Boendet

Varje avdelning har egna gemensamhetsutrymmen och här finns en samlingssal i anslutning till avdelningarna. Vi har också ett mysigt rum där vi kan ge manikyr, taktil massage och liknande avkopplande upplevelser.

På demensavdelningarna har vi dörrlås som öppnas med hjälp av ett armband och som bara öppnar den egna lägenhetsdörren.

Hur mycket du får betala i avgift avgörs av hur stor betalningsförmåga du har. Här kan du läsa mer om hur vi räknar ut din avgift.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

27

Avdelningar

Tre (en demens, två omvårdnad)

Lägenheterna

 • I två av lägenheterna finns möjlighet till parboende
 • 37-57 kvadratmeter
 • Lägenheterna är omöblerade men det ingår en höj- och sänkbar säng
 • Alla lägenheter har rymliga duschrum med toalett
 • På omsorgsavdelningen finns pentry i lägenheterna
 • Balkong eller uteplats finns i alla lägenheter
 • Klädkammare
 • Sänglinne, handdukar, hygienartiklar och så vidare ansvarar den boende för
 • Hemförsäkring tecknas av den boende
 • I hyran ingår: el, vatten, trygghetslarm och TV-licens
 • Internet går att skaffa via eget abonnemang

Hyra

5 000 - 5 500 kr/mån

Aktiviteter

Du väljer själv hur ofta och i vilka aktiviteter du vill delta i, några exempel är sittgymnastik, bingo, boule och sång. En gång i månaden kommer krykan och den ideella föreningen ”De gamlas vänner” på besök och deltar i aktiviteter och står för underhållning.

Vi åker också iväg på utflykter, vi har bland annat varit på bilmuseet, bowlat och varit vid till Västanåfallet. Ibland får vi besök av vårdhundar vilket är väldigt uppskattat. 

Mat & Dryck

Lunch och middag serveras på bestämda tider, men vill du äta på annan tid så går det att ordna. Frukost serveras när du vaknar. Om det är någonting du inte tål, inte vill äta eller behöver specialkost så ordnar vi det. Du väljer själv om du vill äta i lägenheten eller i avdelningens matsal.

Personalen bakar ofta tillsammans med de boende.

På demensavdelningarna har vi olika färger på porslinet så att det som serveras ska synas ordentligt. 

Var lagas maten?

Centralköket i Härnösand

Vård & Omsorg

På Brunnegården finns tillgång till omvårdnadspersonal och sjuksköterska dygnet runt. Alla som bor på Brunnegården får en kontaktperson utsedd.

Kontaktpersonen är den som träffar dig vid inflyttningssamtalet och är den person som du har mest kontakt med och sköter kontakt med din gode man, sjuksköterska och anhöriga. Vid inflyttning gör kontaktpersonen en genomförandeplan tillsammans med dig och anhöriga.

Vi arbetar efter metoden att vi ser till det friska och brukar ”lägga händerna på ryggen” så de boende gör det de klarar av på egen hand och på så sätt hålla sig aktiva.

Omsorg

Tillgång till omvårdnadspersonal dygnet runt.

Du betalat för hyran, omvårdnad/service och för kost/förbrukning. Hyran beror på lägenhetens storlek. Här kan du läsa mer om avgiften.

Vård

Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt. På kvällstid, nätter och helger går kontakten till sjuksköterskan via personalen på avdelningen.

Vi har en läkare som regelbundet går rond med sjuksköterskan och vid behov. Hembesök görs vid behov och betalas av den boende.

Sjukgymnast och arbetsterapeut är knuten till boendet och kommer vid behov, de hjälper till med träningsprogram och hjälpmedel när det behövs.

Munhälsobedömning görs kontinuerligt på boendena av tandvården. Vid behov av tandläkare bokas tandläkarbesök hos din tandläkare.

Tilläggstjänster

Fotvårdsspecialist och frisör kommer vid behov. Dessa tjänster betalas av den boende.

Personal

Här jobbar 25-30 personer. Arbetet leds av en enhetschef. Omvårdnadspersonalen består av vårdbiträden och undersköterskor. 

Språk

Svenska, Finska, Holländska, Thai, Tigrinja, Tyska

Kvalitet

Kommunen arbetar på flera olika sätt för att höja kvaliteten och utveckla verksamheten. Alla verksamheter som arbetar på uppdrag av socialnämnden arbetar kontinuerligt på olika sätt med att höja kvaliteten i verksamheterna. Syftet med att arbeta med kvalitetsfrågor är att få nöjda medborgare och medarbetare.

Vi jobbar med egenkontroller vilket innebär att kommunens kvalitetssamordnare kontrollerar att verksamheten följer de lagar, föreskrifter och riktlinjer som styr verksamheten.

Vi genomför egna kvalitetsuppföljningar genom enkäter och intervjuer med våra boende. Härnösands kommun har rutiner för hur synpunkter och klagomål hanteras. Information om hur du går tillväga finns på Brunnegården.

Här kan du läsa mer om Härnösand kommuns kvalitetsarbete.

Kvalitetsregister

Övrigt

Vi har hygienrond en gång om året, rutiner för matlagning och kök, vi har rutiner runt läkemedelshantering.

Kontakt

Organisation

Härnösands kommun

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

Enhetschef: 0611-40593
Sjuksköterska: 0611-40596
Linnean: 0611-400 45
Violoen: 0611-40369
Prästkragen: 0611-405 32

Kontaktperson

Susanne Forsberg

Gatuadress

Brunne 157

Postnummer

871 92

Postort

Härnösand

Vill du bo här?

För att få flytta till Brunnegården måste du ansökan om en plats hos Biståndsenheten på kommunen.
Kontaktuppgifter: Telefon växel:
0611 - 34 80 00
socialforvaltningen@harnosand.se

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?

Här hittar du de lediga tjänster som just nu utannonseras inom Härnösands kommun. 

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

Enhetschef: 0611-40593[br]Sjuksköterska: 0611-40596[br] Linnean: 0611-400 45[br]Violoen: 0611-40369[br]Prästkragen: 0611-405 32

Translate

Tyck till