Vallgården

Lågedammsgatan 22 , Hörby Karta

Typ av plats

Omvårdnad

Om oss

Välkommen till Vallgården, ett särskilt boende beläget i centrala Hörby. Verksamheten omgärdas av ett trevligt bostadskvarter och naturområden med rogivande promenadstråk. I närmiljön finns affärer, caféer, restauranger, apotek och livsmedelsaffär.

Norlandia är på uppdrag av Hörby kommun ansvarig för driften av verksamheten.

Organisation

Norlandia Care AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Vallgården omfattar 30 lägenheter fördelade på två våningsplan. Våningsplanen har mottagningskök, matsal/vardagsrum samt en balkong/uteplats som vetter mot verksamhetens innergård. I enheternas gemensamhetsutrymmen umgås vi, äter våra måltider och hittar på olika aktiviteter.

På vår insiktsskyddade lugna innergård erbjuder vi utevistelse samt anordnar uteaktiviteter med mera. Där finns också ett litet grönsaksland som vi odlar i på sommaren.

Lägenheterna på Vallgården
På Vallgården finns två typer av lägenheter, en större och en mindre. De större lägenheter är 43 kvm, består av ett rum, litet kök, badrum med dusch, toalett och tvättmaskin. Bor man på bottenvåningen har man en egen terrass annars har man balkong.

De mindre lägenheterna är 33 kvm, består av ett rum med trinett, badrum med toalett och dusch.

Fastigheten ägs, drivs och underhålls av fastighetsskötaren som är Hörby kommun. Mellan varje hyresgäst besiktigas lägenheten av fastighetsägaren. 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

30

Avdelningar

Två våningsplan

Lägenheterna

  • Säng och sängbord ingår
  • Uttag för telefon och tv (tv-utbud ingår i hyran)
  • Trygghetslarm

Aktiviteter

På Vallgården anordnar vi regelbundet aktiviteter och kulturella evenemang. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro.

Vår äldrepedagog presenterar varje månad ett övergripande aktivitetsprogram som är baserat på de boendes behov och önskemål. Programmet redogör även för årets firande av högtider samt besök av lokala föreningar och intresseorganisationer. Utöver de gemensamma aktiviteterna erbjuds du varje vecka egen tid med din kontaktman för individuella aktiviteter.


Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Vi förbereder måltiderna i enheternas kök och inför servering skapar omsorgspersonalen en lugn, trivsam och harmonisk måltidsmiljö. Huvud- och mellanmålen serveras i varje enhets gemensamma matsal och för de som önskar äta i sin lägenhet kommer vi in med en måltidsbricka. Är du intresserad av att baka eller delta under förberedelser såsom dukning är du naturligtvis välkommen att hjälpa till.

Vi tillämpar pedagogisk måltid vilket innebär att personalen deltar under måltiderna för att skapa en social och harmonisk atmosfär. Under helgerna sätter vi guldkant på tillvaron för att förhöja stämningen och naturligtvis firar vi årets högtider och traditioner med traditionsenlig mat och dryck.


Var lagas maten?

Dafgård och Martin & Servera

Vård & Omsorg

Omsorg

Dygnet runt erbjuder vi en god och individanpassad vård och omsorg samt hjälp med dina vardagssysslor. Din kontaktman ansvarar för att du ska trivas på Vallgården samt att din tillvaro utformas så som du önskar.

Vård

Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska genomför vårdinsatser på ett tryggt, professionellt och ansvarsfullt sätt.

En gång i veckan har vi kontakt med en läkare som aningen kommer till oss eller som har kontakt via telefon.

Kommunens arbetsterapeut och fysioterapeut utprovar vid behov hjälpmedel samt utbildar och handleder omsorgspersonalen i ett hälsofrämjande arbetssätt.

Tandläkare kommer till oss på Vallgården och kan utföra de mesta inom tandvård på plats.

Om man behöver besöka en frisör eller fotterapeut kommer de till oss på Vallgården.

Personal

Under ledning av verksamhetschef arbetar omsorgspersonal, sjuksköterskor och äldrepedagog med vård och omsorg till dig som boende. Omsorgspersonalen består av cirka 28 personer och majoriteten är undersköterskor.

Merparten av personalen på Vallgården har lång erfarenhet av att jobba som undersköterskor inom äldreomsorg. Ledorden som all personal jobbar enligt är att alltid se till den boende, att de ska känna sig trygga och ha en meningsfull dag.

Språk

Svenska, Engelska

Kollektivavtal

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom: 
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

  • Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001 kvalitet

  •  och ISO 14001 miljö

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Norlandia Care AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

072 240 02 43

Kontaktperson

Anette Andersson, verksamhetschef

Gatuadress

Lågedammsgatan 22

Postnummer

242 31

Postort

Hörby

Vill du bo här?

För att få en boendeplats på Vallgården krävs ett biståndsbeslut från Hörby kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta kommunens biståndshandläggare på tel-nr 0415-378 000.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

072 240 02 43

Translate

Tyck till