Slomarp

Hultvägen 6 A, Mjölby Karta

Typ av plats

Demens, Demens korttid, Demens växelvård

Om oss

Välkommen till Slomarp, ett demensboende beläget strax utanför centrala Mjölby. Hos oss bor du i en trivsam miljö mitt i härliga grönområden. Verksamheten omfattar även dagverksamheten Treklövern där deltagarna dagligen kan ta del av ett brett utbud av aktiviteter.

Norlandia är på uppdrag av Mjölby kommun ansvarig för driften av verksamheten. 

Organisation

Norlandia Care AB

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Slomarp är ett demensboende och består av fem enheter med 92 platser varav 86 är boendeplatser och sex korttidsplatser.

Varje enhet har gemensamma utrymmen såsom kök, matsal / stort allrum där vi umgås, intar måltider, ser på TV eller dricker en kopp kaffe. I vår gemensamma samlingssal och i trädgården anordnar vi under vår- och sommarmånaderna uteaktiviteter, fester och grillkvällar.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

92

Avdelningar

Fem enheter

Lägenheterna

  • 35 kvadratmeter
  • Badrum med dusch och toalett
  • Diskbänk och kylskåp

Aktiviteter

På Slomarp anordnar vi aktiviteter och kulturella evenemang varje dag. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro där dina förutsättningar, behov och önskemål är vägledande.

Vi presenterar ett gemensamt kultur- och aktivitetsprogram som bygger på dina behov och önskemål. Utflykter, filmvisningar, promenader, gymnastik, fester, dans, musikunderhållning är endast ett axplock av aktiviteter vi anordnar.

Utöver de gemensamma aktiviteterna har du varje vecka möjlighet till egen tid med din kontaktman för individuella aktiviteter.
 

Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. På Slomarp tillagar vi lunch och middag från grunden i verksamhetens Restaurang Tallen. Restaurangen är lunchöppen för alla gäster, det vill säga Slomarps boende, deltagare på Treklövern samt allmänheten.

Restaurangen har ett stort tillagningskök och serveringsdel med tillhörande matsal. Till lunch och middag tillagas och serveras två huvudmål samt ett vegetariskt alternativ. Sallad samt bröd, smör och kaffe med dessert ingår.

Flertalet av verksamhetens boende serveras sina måltider på verksamhetens enheter. Inför måltiderna skapar våra medarbetare en trivsam och lugn måltidsmiljö där alla dina sinnen ska tillfredsställas. Våra medarbetare sitter naturligtvis med runt matbordet vilket bidrar till en social atmosfär. Under helger och högtider sätter vi guldkant på måltiderna med finporslin och vin till maten för de som önskar.
 

Var lagas maten?

Restaurang Tallen

Vård & Omsorg

Kontaktman
Din kontaktman ansvarar för att din tillvaro på Slomarp utformas i enlighet med dina behov och önskemål. Genom att skapa en god relation med dig och dina närstående hjälper kontaktmannen dig med många olika sysslor och aktiviteter.

Vård

Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska ansvarar för att genomföra vårdinsatser på ett tryggt, professionellt och ansvarsfullt sätt.

Personal

Under ledning av verksamhetschef arbetar teamledare, undersköterskor, kock, sjuksköterskor och arbetsterapeut med vård och omsorg till dig som boende.

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom:
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

  • Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001, Kvalitet och ISO 14001, Miljö. 

  • Guld-certifierade enligt VPP demens 2017

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Norlandia Care AB

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0142-857 10

Kontaktperson

Susanne Hallberg Brandt

Gatuadress

Hultvägen 6 A

Postnummer

595 44

Postort

Mjölby

Vill du bo här?

För att få en boendeplats på Slomarp eller en plats på dagverksamheten Treklövern krävs ett biståndsbeslut från Mjölby kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta kommunens biståndshandläggare på tel-nr 0142-850 00.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0142-857 10

Translate

Tyck till