Enskede Nya servicehus

Enskede Nya servicehus

Handelsvägen 170 B, Enskede Karta

Typ av plats
Servicehus
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Här på Enskede Nya Servicehus har vi en finsk inriktning. Hit flyttar du när du behöver stöd och hjälp för att klara av din vardag. Insatserna utgår från biståndsbeslut och utformas så att de stärker dig till ett aktivt och självständigt liv. Huset ligger vackert i ett villa- och radhusområde med en hemlik miljö.

Vi på Enskede Nya Servicehus vill ge dig en trygg och säker omvårdnad samt en meningsfull och innehållsrik tillvaro genom vår värdegrund - trygghet, välbefinnande och självbestämmande.

Servicehus är en boendeform för den som fyllt 65 år där man bor i sin egen lägenhet med egna möbler. Servicehus är en behovsprövad insats och de boende har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler.

Organisation
Organisationsform
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

Här finns både en- och tvårumslägenheter i olika storlekar. Alla våra lägenheter är utrustade med ett ordinarie kök, badrum och balkong. Utanför huset finns en trädgård med gott om sittplatser och vackra blomarrangemang och planteringar. Där kan de boende ta det lugnt eller utöva olika aktiviteter tillsammans.

Från Enskede Nya Servicehus är det nära till kiosk, mataffär, restaurang och blomsterförsäljning. I närheten finns även Svedmyra T-banestation och busshållplats.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
66
Lägenheterna

Ettor på 38-41 kvadratmeter, tvåor på 47-51 kvadratmeter

Du möblerar själv din lägenhet

Fullt utrustat kök

Badrum

Bredband på gång

Tv- och teleuttag

Trygghetslarm

På boendet

Två gemensamma matsalar

Matsalarna används också för gemensamma aktiviteter

Behandlingsrum för fysioterapeut

Trädgård med promenadgångar och sittplatser

Besöksparkering

Hyra
4600 - 5700 kr/mån

Aktiviteter

Vi erbjuder olika typer av aktiviteter som vi ordnar utifrån de boendes önskemål. Genom stadsdelsnämndens förebyggande enhet kommer personal hit två timmar varje vardag och håller i en aktivitet.

 Servicehuset har också värdpersonal på plats varje dag mellan klockan 10 och 19 som håller i olika sysslor som bakning, spelar spel och fikarstunder.

Vi firar traditionella högtider som jul, midsommar och påsk med festligare tillställningar.

Mat & Dryck

Maten lagas på restaurang Senioren av Nordrest och värms på boendet. Vi har två köksbiträden som ordnar sallad och bland annat kokar potatis till måltiderna. Utifrån biståndsbeslut kan de boende få hjälp med matlagning i sina lägenheter.

De som vill äter tillsammans i någon av de två matsalarna där personal finns med under hela måltiden. Vi tillämpar karottsystem där vi dukar upp fint och de boende tar själva sin mat vilket visat sig stimulera aptiten. Behöver man hjälp så ordnar vi det. Måltiden är en viktig del av dagen och vi utgår från att det ska vara en trevlig upplevelse.

Det finns alltid två alternativ till lunch och middag. Varje vecka skickas matsedeln ut så att de boende får välja vad de vill äta.

En söndag i månaden bjuder vi på ett glas vin till middag. Övriga dagar är det upp till de boende vad de vill dricka till maten och man kan alltid ta med alkohol till matsalen. 

Var lagas maten?

Den lagas på restaurang Senioren av Nordrest.

Vård & Omsorg

Omsorg

Boendet är bemannat dygnet runt av vår egen personal. Vi har ett habiliterande arbetssätt där vi utgår från det friska hos individen. Vi upprättar alltid en genomförandeplan utifrån biståndsbeslutet. Den boende bestämmer tillsammans med sin kontaktman när och hur man vill ha sin hjälp utformad.

Vård

Våra egna sjuksköterskor finns på plats mellan 07 och 16 varje dag. Kvälls- och nattetid finns joursjuksköterska tillgänglig. Läkare kommer till boendet en gång i veckan.

Oral Care kommer regelbundet och utför tandvård. Man kan också få hjälp att ta sig till sin ordinarie tandläkare.

Arbetsterapeut och fysioterapeut finns på plats dagtid. De ger individuell träning eller instruerar omvårdnadspersonal som kan hjälpa till.

Tilläggstjänster

Fotvårdslokal finns i huset och fotterapeut kommer vid behov. Frisör kan komma till boendet och vi försöker ordna så att de som vill kan besöka sin vanliga frisör.

Personal

Två och en halv sjuksköterskor ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser i samverkan med patientansvarig läkare. Vi har särskilt utbildad personal för aktiviteter, anhörigstöd, och måltider. Det finns tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast.

Språk
Finska

Kvalitet

Vi har rutiner för egenkontroll och avvikelsehantering. Alla som flyttar in informeras om hur man går till väga för att lämna skriftliga synpunkter och förslag på förbättringar till oss. Vi uppskattar alla synpunkter och ser det som en del av verksamhetsutvecklingen.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Anna Prenke, enhetschef
Gatuadress

Handelsvägen 170 B

Postnummer
122 38
Postort

Enskede

Vill du bli kund hos oss?
För att du ska kunna ansöka om att bo på Enskede Nya Servicehus krävs ett biståndsbeslut. Börja med att kontakta biståndshandläggaren vid din kommun.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Enskede Nya servicehus

Enskede Årsta Vantör

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.