Enskede Nya servicehus

Handelsvägen 170 B, Enskede Årsta Vantör, Stockholm Karta

Typ av plats

Servicehus

Om oss

Här på Enskede Nya Servicehus har vi en finsk inriktning. Hit flyttar du när du behöver stöd och hjälp för att klara av din vardag. Insatserna utgår från biståndsbeslut och utformas så att de stärker dig till ett aktivt och självständigt liv. Huset ligger vackert i ett villa- och radhusområde med en hemlik miljö.

Vi på Enskede Nya Servicehus vill ge dig en trygg och säker omvårdnad samt en meningsfull och innehållsrik tillvaro genom vår värdegrund - trygghet, välbefinnande och självbestämmande.

Servicehus är en boendeform för den som fyllt 65 år där man bor i sin egen lägenhet med egna möbler. Servicehus är en behovsprövad insats och de boende har tillgång till viss gemensam service och gemensamma lokaler.


Inriktning/Profil

Finsk

Organisation

Stockholms stad

Organisationsform

Kommunal

Boendet

Här finns både en- och tvårumslägenheter i olika storlekar. Alla våra lägenheter är utrustade med ett ordinarie kök, badrum och balkong. Utanför huset finns en trädgård med gott om sittplatser och vackra blomarrangemang och planteringar. Där kan de boende ta det lugnt eller utöva olika aktiviteter tillsammans.

Från Enskede Nya Servicehus är det nära till kiosk, mataffär, restaurang och blomsterförsäljning. I närheten finns även Svedmyra T-banestation och busshållplats.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

66

Lägenheterna

 • Ettor på 38-41 kvadratmeter, tvåor på 47-51 kvadratmeter
 • Du möblerar själv din lägenhet
 • Fullt utrustat kök
 • Badrum
 • Bredband på gång
 • Tv- och teleuttag
 • Trygghetslarm

På boendet

 • Två gemensamma matsalar
 • Matsalarna används också för gemensamma aktiviteter
 • Behandlingsrum för fysioterapeut
 • Trädgård med promenadgångar och sittplatser
 • Besöksparkering

Hyra

4 600 - 5 700 kr/mån

Aktiviteter

Vi erbjuder olika typer av aktiviteter som vi ordnar utifrån de boendes önskemål. Genom stadsdelsnämndens förebyggande enhet kommer personal hit två timmar varje vardag och håller i en aktivitet.

 Servicehuset har också värdpersonal på plats varje dag mellan klockan 10 och 19 som håller i olika sysslor som bakning, spelar spel och fikarstunder.

Vi firar traditionella högtider som jul, midsommar och påsk med festligare tillställningar.

Mat & Dryck

Maten kommer från Rågsveds tillagningskök och värms på boendet. Vi har två köksbiträden som ordnar sallad och bland annat kokar potatis till måltiderna. Utifrån biståndsbeslut kan de boende få hjälp med matlagning i sina lägenheter.

De som vill äter tillsammans i någon av de två matsalarna där personal finns med under hela måltiden. Vi tillämpar karottsystem där vi dukar upp fint och de boende tar själva sin mat vilket visat sig stimulera aptiten. Behöver man hjälp så ordnar vi det. Måltiden är en viktig del av dagen och vi utgår från att det ska vara en trevlig upplevelse.

Det finns alltid två alternativ till lunch och middag. Varje vecka skickas matsedeln ut så att de boende får välja vad de vill äta.

En söndag i månaden bjuder vi på ett glas vin till middag. Övriga dagar är det upp till de boende vad de vill dricka till maten och man kan alltid ta med alkohol till matsalen. 

Var lagas maten?

Kommunens tillagningskök i Rågsved.

Vård & Omsorg

Omsorg

Boendet är bemannat dygnet runt av vår egen personal. Vi har ett habiliterande arbetssätt där vi utgår från det friska hos individen. Vi upprättar alltid en genomförandeplan utifrån biståndsbeslutet. Den boende bestämmer tillsammans med sin kontaktman när och hur man vill ha sin hjälp utformad.

Vård

Våra egna sjuksköterskor finns på plats mellan 07 och 16 varje dag. Kvälls- och nattetid finns joursjuksköterska tillgänglig. Läkare kommer till boendet en gång i veckan.

Oral Care kommer regelbundet och utför tandvård. Man kan också få hjälp att ta sig till sin ordinarie tandläkare.

Arbetsterapeut och fysioterapeut finns på plats dagtid. De ger individuell träning eller instruerar omvårdnadspersonal som kan hjälpa till.

Tilläggstjänster

Fotvårdslokal finns i huset och fotterapeut kommer vid behov. Frisör kan komma till boendet och vi försöker ordna så att de som vill kan besöka sin vanliga frisör.

Personal

Två och en halv sjuksköterskor ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser i samverkan med patientansvarig läkare. Vi har särskilt utbildad personal för aktiviteter, anhörigstöd, och måltider. Det finns tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast.

Språk

Svenska, Finska

Kvalitet

Vi har rutiner för egenkontroll och avvikelsehantering. Alla som flyttar in informeras om hur man går till väga för att lämna skriftliga synpunkter och förslag på förbättringar till oss. Vi uppskattar alla synpunkter och ser det som en del av verksamhetsutvecklingen.

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Stockholms stad

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

076 121 48 41

Kontaktperson

Maarit Suopanki, Enhetschef

Gatuadress

Handelsvägen 170 B

Postnummer

122 38

Postort

Enskede

Vill du bo här?

För att du ska kunna ansöka om att bo på Enskede Nya Servicehus krävs ett biståndsbeslut. Börja med att kontakta biståndshandläggaren vid din kommun.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?

Tycker du att vårt boende verkar som ett trevligt boende att jobba på? Då får du gärna skicka ditt CV och ett personligt brev till vår verksamhetchef maarit.suopanki@stockholm.se så hör hon av sig om vi har en ledig tjänst. 

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

076 121 48 41

Translate

Tyck till