Djuröhemmet

Sollenkrokavägen 34, Värmdö Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Djuröhemmet är ett kommunalt boende som ligger i vacker natur med skärgården precis runt knuten. Vi är ett litet trevligt boende som består av tre avdelningar där alla känner varandra oavsett vilken avdelning man bor eller jobbar på. Möblemanget i de gemensamma utrymmena består av gamla fina möbler för att skapa en hemtrevlig och gemytlig känsla.

Utanför har vi en grönskande trädgård, Minnenas trädgård, som är anlagd av en trädgårdsmästare. Minnenas trädgård påminner dig om ängen, torpets växter, skogen och dammens porlande vatten. Trädgården är anpassad efter dig som sitter i rullstol då planteringarna är i olika höjder så alla som vill ska kunna vara med och odla i jorden. Förutom massa vackra växter har vi även en egen damm med porlande vatten som inger lugn och ro. Eftersom vi ligger i skärgårdsmiljö har vi nära till vattnet. Om du vill har du möjlighet att doppa fötterna i det svalkande vattnet. Precis i närheten ligger ett trevligt fik som vi brukar besöka och njuta av sommaren på.

För oss är det viktigt att respektera ditt självbestämmande och vi anpassar vårt arbetssätt efter dig. Vi vill att du ska känna delaktighet i din omvårdnad och att du har möjlighet att vara med och bestämma vilka aktiviteter som du vill hitta på. Genom god kommunikation med dig om hur du vill ha det får du en trevligare upplevelse hos oss. Exempelvis knackar vi alltid på din dörr innan vi kommer in till dig.

2014 vann vi andrapris i ”Lust och glädjetävlingen” som arrangeras av Värmdö kommun. För tredje året i rad genomfördes tävlingen vars syfte är att utveckla kvalitet och ge guldkant till de boende på kommunens särskilda boenden för äldre. 2014 var temat ”Matglädje” och Djuröhemmet tog hem andra priset på 35 000 kronor för sin intention att ”sätta krydda på måltiden genom att förändra måltidsmiljön på ett sätt som gynnar de boende och även personalen”. Prissumman ska användas för att genomföra det vinnande tävlingsbidraget. 

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter under fliken” Kontakt” när nedan.

Organisation

Värmdö kommun

Organisationsform

Kommunal

Boendet

Djuröhemmet består av tre avdelningar; Storskärs service- och vårdboende, Lillskärs vårdboende och Kobbens demensboende.

På Storskär finns 21 lägenheter. Elva av lägenheterna består av två rum och lämpar sig för parboende. Det finns även kök, stort badrum och balkong, i markplan ersätts balkong med uteplats. De övriga lägenheterna består av ett rum med kök eller pentry och stort badrum. I anslutning till Storskär ligger Minnenas trädgård.

Lillskärs vårdboende har tolv lägenheter som består av ett rum med burspråk, pentry och rymligt toalettrum. På avdelningen finns ett kök och allrum där vi träffas för att umgås. Det finns även ett mindre allrum med TV.

På Kobbens demensboende finns det åtta lägenheter i markplan som alla består av ett rum, burspråk, pentry och stor toalett. Det finns även ett stort gemensamt kök och allrum i anslutning till inhägnad trädgård.
 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

41

Avdelningar

Tre

Lägenheterna

  • Ettorna är ca 25-30 kvm
  • Tvåorna är ca 60 kvm
  • Alla lägenheter har antingen stor balkong eller egen uteplats
  • Lägenheterna är omöblerade
  • Höj- och sänkbar säng ingår

På boendet

  • Alla avdelningar har egna allrum och kök
  • Boulebana
  • Gymnastiksal
  • Stor trädgård
  • Gemensamt allrum med öppenspis

Aktiviteter

Vi har en dagverksamhet på Djuröhemmet som är öppen både för dig som bor på Djuröhemmet och för dig som kommer utifrån.

Dagarna inleds ofta vid tio-tiden då vi samlas och dricker kaffe och läser tidningen. Vi tycker det är viktigt att du ska ha möjlighet att hålla dig uppdaterad kring vad som händer i världen. Sedan hittar vi på någon aktivitet tillsammans.

När det kommer till individuella aktiviteter utgår alltid från vad du själv vill göra och anpassar oss därefter. Exempel på gemensamma aktiviteter är: trädgårdarbete,  filmvisning med chips och popcorn, olika fester som grillfest och midsommarfest där barnen från ett närliggande dagis deltar, utflykter med lunch,  målargrupp, boule, gymnastik som Qi-gong, balansträning och sittgympa.

När vädret tillåter spenderar vi mycket tid i vår trädgård som är mycket trivsam med växter och porlande vatten från vår damm. En gång i veckan träffas vi för att ta hand om våra odlingar i trädgården.

Varma sommardagar finns det möjlighet att ta en tur på havet i vår egen snurrebåt tillsammans med personal eller varför inte ta ett dopp i havet vid sandstranden tvärs över vägen?

Du som har särskilt behov erbjuds möjlighet till avslappnande bad i en lugn och harmonisk miljö.

Mat & Dryck

All mat lagas från grunden i vårt egna kök här på Djuröhemmet. Kajutan förser dig som bor på Djuröhemmet med näringsriktig och god mat med en tyngdpunkt på husmanskost. Vi dukar bordet fint och maten serveras från en vagn så du har möjlighet att se båda rätter och själv bestämma hur mycket mat du vill ha. Personalen äter ofta tillsammans med dig vilket ger en trevlig samvaro och intressanta samtal. Du väljer själv om du vill äta i gemenskap eller om du vill ha din mat serverad i din lägenhet.

Finns möjlighet att köpa alkoholhaltiga drycker av oss.
 

Vård & Omsorg

Omvårdnad på Djuröhemmet utgår ifrån dina vanor och behov. Du och dina närstående ges möjlighet att själva delta i beslut som rör dig och din vård.

Vår verksamhet bygger på respekt för människors självbestämmande, integritet och att stärka dina möjligheter till självständighet. Du erbjuds frihet för dina enskilda behov och önskemål. På Djuröhemmet får du en värdig ålderdom.

Kontaktman
På Djuröhemmet arbetar vi med kontaktmannaskap. Det innebär att du har en kontaktperson i personalgruppen som kan bistå dig när behov finns. Om du inte skulle vara nöjd med din kontaktperson har du möjlighet att byta. 

Omsorg

Djuröhemmet är bemannat med personal dygnet runt. Majoriteten av personalen är utbildade undersköterskor. 

Vård

Sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast jobbar i team för att stötta övrig personal för att kunna ge dig en sådan bra omsorg som möjligt.

Hos oss har vi sjuksköterskor hos oss dagar, kvällar och helger. På nätterna har vi tillgång till joursjuksköterska. En gång i veckan blir vi besökta av en läkare. Vi har även tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut. 

Tilläggstjänster

Om du behöver klippa dig kommer en frisör till oss med jämna mellanrum.

Vi har också en fotvårdspecialist som kommer till oss som kan utföra både vanlig och medicinsk fortvård. 

Personal

På Djuröhemmet jobbar det cirka 40 personer. Arbetet leds av vår enhetschef, vi har även en gruppchef och två assistenter. Vår omvårdnadspersonal består till en majoritet av undersköterskor och vi har även vårdbiträden. Här finns också sjukgymnast och arbetsterapeut, sjuksköterska finns här på dagar och kvällar. I köket jobbar kökspersonal och det finns en vaktmästare på boendet.

Kompetensutveckling

Kompetensutveckling är viktigt och vi genomgår ständigt olika utbildningar inom områden som demens, personcentrerad omvårdnad, förebyggande av fallolyckor och i värdegrunden.

Språk

Svenska, Engelska, Finska

Kvalitet

Alla eventuella avvikelser gås igenom av vår sjuksköterska och gruppchefen följer sedan upp och går igenom våra rutiner för att säkerställa att det inte händer igen.

Klagomål och synpunkter hanteras och utreds av vår verksamhetschef som åtgärdar och återkopplar till dig som boende eller anhörig inom 14 dagar.

Via vårt kvalitetsledningssystem skapar vi rutiner och egenkontroll om hur vi följer upp och åtgärdar eventuella avvikelser och klagomål.

Kontakt

Organisation

Värmdö kommun

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-574 409 10

Kontaktperson

Johanna Ramstedt

Gatuadress

Sollenkrokavägen 34

Postnummer

130 40

Postort

Djurhamn

Vill du bo här?

Om du är intresserad av en lägenhet hos oss ska du kontakta din biståndshandläggare på din kommun. Har du frågor eller funderingar om Djuröhemmet är du välkommen att kontakta oss via kontaktuppgifterna som du finner ovan.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-574 409 10

Translate

Tyck till