Gubbe

Hela Sverige

Besök hemsida
Typ av gemenskap
Företag som erbjuder sällskap
Lämna intresseanmälan

Om oss

Gubbe - en del av familjen
Gubbe är Sveriges främsta seniortjänst som erbjuder regelbunden omsorg för äldre personer i hela Sverige. Vi håller de äldre aktiva, hjälper till med vardagssysslor och ökar tryggheten för hela familjen. En noggrant utvald, initiativtagande och pålitlig hjälpare (Gubbe) besöker den äldre regelbundet. Gubbes tjänst är för alla äldre - oavsett ålder eller funktionsförmåga. Stressfri omsorg av samma bekanta Gubbe-hjälpare hemma hos den äldre eller på ett servicehus.

När du beställer vår tjänst ingår:
Personlig behovsanalys: Tjänsten är alltid skräddarsydd efter den äldres behov.

Validerade och pålitliga hjälpare: Varje Gubbe-hjälpare har blivit noggrant utvald via vår rekryteringsprocess och har en passion att hjälpa äldre.

En hälsning efter varje besök: Som anhörig håller vi dig uppdaterad om besökens gång via en hälsning som du får till din e-post. Dessa sammanfattar besöken och den äldre personens mående.Välj det paket som passar er bäst
Vi erbjuder olika typ av paket. r kan du läsa mer om våra paket. Det ingår alltid ett första kostnadsfritt testbesök.

Gubbes tjänst ger dig rätt till rutavdrag!
När du anlitar oss kan du få skattereduktion, så kallat rutavdrag, för delar av arbetskostnaden. I praktiken betyder det att Gubbe drar av 50 procent av arbetskostnaden på fakturan.

Bra att veta!
Du kan även få rutavdrag för arbete som utförts i dina föräldrars bostad ifall du betalar fakturan.

Intresseanmälan
Är du intresserad av att beställa tjänsten Gubbe till en äldre eller dig själv - vi berättar gärna mera! Här kan du göra en intresseanmälan.

Du kan också boka ett kostnadsfritt testbesök.
 

Aktiviteter / Träffar

Gubbe erbjuder hälsofrämjande aktiviteter och socialt umgänge. Inaktivitet och passivitet kan snabbt påverka en äldre persons fysiska och psykiska funktion negativt. För många äldre ger efterlängtat socialt umgänge meningsfulla stunder i vardagen. Här är exempel på saker som vi på Gubbe kan erbjuda:

- Sällskap och samtal: Gubbe erbjuder umgänge, någon som lyssnar och glada fikastunder.

- Stöd i det sociala livet: Gubbe-hjälparen följer gärna med som sällskap till kulturevenemang eller på bio.

Frisk luft och fysisk aktivitet: Många äldre är rädda för att gå ut ensamma av rädsla för att falla. Det kan kännas tryggare att gå ut med stödet av en pålitlig person.

"Min mormor har världens bästa Gubbe-hjälpare. Till exempel tar hon med mormor ut på promenader och fixar hennes naglar. Framför allt har de mycket roligt tillsammans." - Linda, beställare av Gubbe-tjänsten

Hemgymnastik: Gubbe-hjälparna kan vägleda gympor i enlighet med den äldres förmåga. Sittgympa är en populär aktivitet, till exempel i takt med musik.

- Aktivering av minnet: Många minnessjukdomar kan förebyggas genom minnesaktivering och meningsfulla sysslor som håller sinnet aktivt.

-Transporthjälp & ledsagning: Gubbe-hjälparen kan hjälpa med att ta sig från en plats till en annan eller följa med på ett läkarbesök.

Möjlighet att uttrycka sig själv: Med hjälp av gubbe kan man återigen komma igång med kära hobbyer så som målning, korsord och kortspel.
 

- Hjälp med vardagssysslor: Vi på Gubbe hjälper även till med hushållsnära tjänster och personlig omvårdnad. 

Personal / Volontärer

Vänskap över generationer
Vi har alla vissa speciella kunskaper eller intressen. Våra Gubbe-hjälpare vill lära sig minst lika mycket av sina kunder som de har att berätta om sina egna kunskaper.

Därför strävar vi till att skapa par där vi ser att intresseområdena på ett eller annat sätt är lika.

Gubbe-hjälpare
Vi ser till att Gubbe-hjälparetrivs med oss. Vår arbetsgemenskap är social och stöttande. Vi utbildar själv vår personal och stöder dem från och med den allra första dagen.

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer

Har du frågor?

Är du intresserad av att beställa Gubbe till en äldre - kontakta oss så berättar vi gärna mera!

Lämna intresseanmälan

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.