Stiglötsgatan

Stiglötsgatan 34, Linköping Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Stiglötsgatans äldreboende ligger i ett naturskönt område i närheten av en förskola, Skäggetorps kyrka och Skäggetorps centrum. Inom Vardaga är vi extra duktiga på att arbeta med demensproblematik och strävar efter att skapa en trygg och meningsfull vardag för de boende. I verksamheten finns två demenscoacher.

Merparten av medarbetarna är utbildade undersköterskor med lång erfarenhet. Här arbetar mycket kompetent och kunnig personal. Många är flerspråkiga och har genomgått olika utbildningar i områden som demens och BPSD.

God samverkan med närstående är viktigt och vi ser närstående som en värdefull resurs. Minst två gånger per år anordnas närståendeträffar då vi ses tillsammans och utbyter information och tar emot förslag och synpunkter.

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

På Stiglötsgatans äldreboende finns avdelningar med inriktningarna demenssjukdom, sjukhem liksom äldreboende. På varje avdelning finns gemensamhetsutrymmen med kök, matsal, TV- rum och litet samlingsrum.

Boendet har en stor trädgård och en stor uteplats. Här finns lusthus och vackra gröna växter. På boendets övre plan finns stora balkonger, som när vädret tillåter, möbleras med utemöbler och växter av olika slag.

I Skäggetorps centrum finns bland annat mataffär, frisör, apotek, vårdcentral med mera.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

45

Avdelningar

Vi har fem avdelningar. Stiglötsgatan har 18 boendeplatser för personer med demens, 9 sjukhemsplatser och 18 äldreboendeplatser.

Lägenheterna

  • Lägenheterna är 35 kvadratmeter stora
  • Trinettkök och kylskåp med frysfack
  • Stort badrum med dusch, WC, tvättmaskin och torkskåp
  • Balkong eller uteplats
  • Lägenheterna är försedda med säng, i övrigt möblerar du själv

På boendet

  • Sällskapsutrymmen med kök, matsal, TV- rum och litet samlingsrum
  • Fem olika aktivitetsrum, bland annat gym och finrum

Aktiviteter

Hos oss på Stiglötsgatan är aktiviteter i fokus. Vi arbetar för att möta de önskemål och idéer som du och övriga boende presenterar. En aktivitetscoach anordnar aktiviteter på respektive avdelning, liksom för hela boendet.

Vi erbjuder ett varierat utbud av aktiviteter för att tillgodose dina och övriga medboendes önskemål och behov. Aktiviteterna anslås på varje avdelning på ett veckoschema. Glädje och välbefinnande i aktiviteterna är viktigt. Därför utgår aktiviteterna från de boendes intressen och val. Exempel på aktiviteter är högläsning, sång och musik, gruppgymnastik, spa-förmiddagar, musikunderhållning och bingo. br]
Du erbjuds varje vecka en timme kontaktmannatid, med din kontaktman, att disponera så som du önskar.

Vi samverkar med olika frivilligorganisationer och kyrkor i området.

Mat & Dryck

På Stiglötsgatans äldreboende vill vi att måltiderna ska tillhöra en av dagens höjdpunkter. Vi strävar efter att ordna måltiderna tillsammans, personal och boende, för att ta fasta på gemenskapen och måltidernas sociala sammanhang. Måltiderna serveras i en trevlig och stillsam miljö. Maten äts gemensamt i matsalen eller enskilt i den egna lägenheten. Till lunch serveras efterrätt. Vid högtider serverar vi festligare måltider. Vi bakar ofta till fikastunden.

Du får gärna delta i de flesta moment under matlagningen, såsom att duka eller röra i en sås. Konceptet ger en hemlik och igenkännande miljö, där dofter och skramlet från kastruller i köket stimulerar aptiten.

Vi tar till oss av dina synpunkter gällande maten och måltidsmiljön. Hos oss har du möjlighet att påverka.

Dryck
Till måltiderna serveras mineralvatten och bordsvatten, lättöl, måltidsdryck eller mjölk. Vi hjälper till att servera vin och liknande om du önskar.

Var lagas maten?

Maten planeras, tillagas och bereds på boendet. Undantaget är de måltider som innehåller obehandlat kött, fisk eller fågel. Dessa livsmedel förbereds i tillagningskök innan det värms upp och bereds i boendets enhetskök.

Vård & Omsorg

På Stiglötsgatans äldreboende ska du känna dig trygg i att vi erbjuder den hjälp, det stöd och den service du är i behov av. När vi tagit del av ditt biståndsbeslut utses din sjuksköterska och din kontaktman som säkrar att du får god kontinuitet i stöd och hjälp och att denna utformas enligt dina behov och önskemål. Vi är också stolta över ha hög kontinuitet i personalgruppen.

Utöver att se ditt behov av stöd och hjälp ser vi till dina friskfaktorer. Vi ser till dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar, utifrån den samlade bilden, ditt stöd. När du flyttar in hos oss blir du tilldelad en kontaktman. Tillsammans upprättar ni en genomförandeplan som följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell utifrån dina behov. 

Omsorg

I omvårdnaden ingår mat, tvätt, städning och hjälp med personlig hygien. Personal finns tillgänglig dygnet runt.

Vård

Det övergripande medicinska ansvaret har vår omvårdnadsansvariga sjuksköterska. Hon arbetar dagtid, måndag till fredag. Resterande tid finns en joursjuksköterska att tillgå vid behov. Det finns även en jourläkare tillgänglig via joursjuksköterskan.

Rehabilitering
Vid behov finns det tillgång till fysioterapeut och arbetsterapeut för paramedicinska bedömningar.

Tilläggstjänster

Stiglötsgatan samverkar bland annat med en fotvårdsterapeut och en frisör som kan komma till boendet.

Personal

På boendet finns en verksamhetschef, två verksamhetskoordinatorer, en aktivitetscoach, omvårdnadspersonal som till merparten består av av undersköterskor, sjuksköterska (vardagar, dagtid). På jourtid finns joursjuksköterska, vi har även tillgång till rehabpersonal. Vad gäller förskrivning av hjälpmedel till enskilda etcetera, sker detta av kommunens arbetsterapeut. Läkare finns att tillgå via vårdcentral, bland annat vid veckovis rond samt vid behov.

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

070-080 86 02

Kontaktperson

Anna Maria Carnrot Löfstrand, verksamhetschef

Gatuadress

Stiglötsgatan 34

Postnummer

586 46

Postort

Linköping

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

070-080 86 02

Translate

Tyck till