Stiglötsgatan

Stiglötsgatan 34, Linköping Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Stiglötsgatans äldreboende ligger i ett naturskönt område i närheten av en förskola, Skäggetorps kyrka och Skäggetorps centrum. Inom Vardaga är vi extra duktiga på att arbeta med demensproblematik och strävar efter att skapa en trygg och meningsfull vardag för de boende. I verksamheten finns två demenscoacher.

Merparten av medarbetarna är utbildade undersköterskor med lång erfarenhet. Här arbetar mycket kompetent och kunnig personal. Många är flerspråkiga och har genomgått olika utbildningar i områden som demens och BPSD.

God samverkan med närstående är viktigt och vi ser närstående som en värdefull resurs. Minst två gånger per år anordnas närståendeträffar då vi ses tillsammans och utbyter information och tar emot förslag och synpunkter.

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

På Stiglötsgatans äldreboende finns totalt 45 boendeplatser uppdelat på tre plan och fem ingångar. 27 av dem är sjukhemsplatser och 18 platser är för personer med demens. På varje avdelning finns gemensamhetsutrymmen med kök, matsal, TV- rum och litet samlingsrum. Dessa inreds för att skapa en så hemtrevlig känsla som möjligt, även utrymmen ingångar emellan utsmyckas på ett trevligt sätt.

Boendet har en stor trädgård och en stor uteplats. Här finns lusthus och vackra gröna växter. På boendets övre plan finns stora balkonger, som när vädret tillåter, möbleras med utemöbler och växter av olika slag.

Lägenheterna är 35 kvm stora och i lägenheten finns en liten köksdel och ett stort badrum med dusch, WC och tvättmaskin och alla lägenheter har fransk balkong eller uteplats. Den boende tar med sina egna möbler och tillhörigheter förutom sängen. Detta skapar en personlig, trygg och hemtrevlig miljö i varje lägenhet.

Kommunikation och service
I Skäggetorps centrum finns bland annat mataffär, frisör, apotek, vårdcentral med mera. Här finns också kommunikationer i form av buss och tåg.
Stiglötsgatan samverkar bland annat med en fotvårdsterapeut och en frisör som kan komma till boendet.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

45

Avdelningar

Vi har fem avdelningar. Stiglötsgatan har 18 boendeplatser för personer med demens, 9 sjukhemsplatser och 18 äldreboendeplatser.

Aktiviteter

På Stiglötsgatans äldreboende ligger fokus på aktiviteter och välbefinnande.

Här finns ett varierande utbud av aktiviteter, allt för att tillgodose den boendes önskemål. Vi erbjuder aktiviteter både i grupp och enskilt. I verksamheten finns en aktivitetscoach som anordnar aktiviteter utöver de som ingångarna själva arrangerar. Även aktivitetscoachen har aktiviter i grupp och individuellt. Vi anslår aktiviteterna på varje ingång samt i entrén och de boende uppmuntras till att komma med förslag.

Glädje och välbefinnande
 Vi vill att aktiviteterna ska bidra till ökad känsla av meningsfullhet och stimulans på flera plan (fysisk, psykisk, social, kulturell, spirituell etc.)

Vi erbjuder ett varierat utbud av aktiviteter för att tillgodose dina och övriga medboendes önskemål och behov. Exempel på aktiviteter är högläsning, sång och musik, gruppgymnastik, spa-förmiddagar, musikunderhållning och bingo.

Bakning
Något annat vi fokuserar på, som också kan vara en aktivitet, är bakning. Doften och smaken av nybakat kan väcka sinnen och minnen från både nu och då. Här på Stiglötsgatans äldreboende tar vi därför tillvara på dessa goda egenskaper och bakar mycket.

Du erbjuds varje vecka en timme kontaktmannatid, med din kontaktman, att disponera så som du önskar.

Vi samverkar med olika frivilligorganisationer och kyrkor i området.

Mat & Dryck

Mat är en av livets höjdpunkter
I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vård & Omsorg

På Stiglötsgatans äldreboende ska du känna dig trygg i att vi erbjuder den hjälp, det stöd och den service du är i behov av. När vi tagit del av ditt biståndsbeslut utses din sjuksköterska och din kontaktman som säkrar att du får god kontinuitet i stöd och hjälp och att denna utformas enligt dina behov och önskemål. Vi är också stolta över ha hög kontinuitet i personalgruppen.

Utöver att se ditt behov av stöd och hjälp ser vi till dina friskfaktorer. Vi ser till dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar, utifrån den samlade bilden, ditt stöd. När du flyttar in hos oss blir du tilldelad en kontaktman. Tillsammans upprättar ni en genomförandeplan som följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell utifrån dina behov. 

Personal

å boendet finns en verksamhetschef, två verksamhetskoordinatorer, en aktivitetscoach, omvårdnadspersonal som till merparten består av av undersköterskor, sjuksköterska (vardagar, dagtid). På jourtid finns joursjuksköterska från Vardaga HSL-organisation. HSL-organisationen bistår även verksamheten med rehabpersonal. Vad gäller förskrivning av hjälpmedel till enskilda etcetera, sker detta av kommunens arbetsterapeut. Läkare finns att tillgå via vårdcentral, bland annat vid veckovis rond samt vid behov.

Språk

Svenska, Albanska, Arabiska, Assyriska, Bosniska, Danska, Engelska, Finska, Kurdiska, Persiska, Ryska, Somaliska, Syrianska, Turkiska, Tyska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

070-080 86 02

Kontaktperson

Anna Maria Carnrot Löfstrand, verksamhetschef

Gatuadress

Stiglötsgatan 34

Postnummer

586 46

Postort

Linköping

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

070-080 86 02

Translate

Tyck till