Ersta Sarahemmet

Om oss

Välkommen till Ersta Sarahemmet - vårt moderna, trivsamma vård- och omsorgsboende i Älta i Nacka kommun. Boendet ligger i anslutning till naturreservat och friluftsområde och har en vacker trädgård.

 Vi fokuserar mycket på samvaro, trivsamma måltider och meningsfulla dagar. En fantastisk innergård, uteplatser och terrasser ger enkelt tillgång till uteliv. Vi har inga besökstider så dina närstående är välkomna på besök utifrån vad som passar dig. 

En god vardag
Att bo hos oss ska vara så likt ett vanligt hem som möjligt. Du ska känna dig trygg och träffa medarbetare som du känner. Vi utgår från varje individs önskemål och förutsättningar för att dagarna ska bli så roliga och meningsfulla som möjligt. Vi erbjuder stimulerande aktiviteter, trevliga måltider och utevistelser. Mycket i en god vardag kommer ur de små sakerna som att känna att man är inkluderad i det gemensamma ansvaret, t ex att vattna blommorna, duka bordet fint eller vara med och baka till eftermiddagsfikat 

Flytta in med ditt husdjur
Vi vet att djur har stor betydelse för många. På flera av våra boenden finns djur eller möjlighet att ta med sig sitt eget husdjur när man flyttar in. Välkomnar delaktiga anhöriga
Anhöriga är välkomna när de vill och för oss är det viktigt med delaktighet. Vi jobbar aktivt med anhörigstöd och erbjuder enskilda samtal, anhöriggrupper, föreläsningar och rekreationsvistelser. Läs mer om Erstas anhörigstöd här.

Sarahemmet först ut att bli Stjärnmärkta
Sarahemmet är den första av Ersta äldreomsorgs verksamheter som fått kvalitetsstämpeln Stjärnmärkt. Stjärnmärkt säkerställer att alla med en demenssjukdom ska få samma höga kvalitet i omsorg och bemötande, oavsett var i landet de tar del av äldreomsorgen. 

Om Ersta diakoni och Ersta äldreboende
Ersta diakoni har bedrivit vård och omsorg sedan 1851 och är Sveriges största aktör utan vinstsyfte inom vård och omsorg. Verksamheten vilar på kristen grund och vår värdegrund ”Se hela människan” genomsyrar alla våra verksamheter. Att vi drivs utan vinstsyfte innebär att vårt överskott går tillbaka till våra verksamheter.

Organisation
Organisationsform
Idéburen verksamhet
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Hässelby Vällingby
Farsta
Enskede Årsta Vantör
Bromma
Kungsholmen
Södermalm
Skärholmen
Skarpnäck

Boendet

Allmän beskrivning

Ersta Sarahemmet har en avskild trädgård med slingrande gångvägar för både den som går obehindrat och för den som behöver gånghjälpmedel. Här finns flera platser att sitta i både sol och skugga. Det finns även en mindre gård som är öppen för allmänheten med seniorgym. 


Inne på boendet finns ett samlingsrum som är öppet i två plan. På varje avdelning finns ljusa och luftiga matrum, stor balkong eller uteplats samt ett generöst samvarorum.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
54
Avdelningar
6 avdelningar (4 demens, 2 omvårdnad)
Lägenheterna
30 kvadratmeter
Ett rum med egen dusch, wc samt pentry
Internetuppkoppling i varje lägenhet som ingår i hyran
Hyra
8500 - 9000 kr/mån

Aktiviteter

På alla Erstas äldreboenden hittar vi dagligen på saker tillsammans, exempelvis promenader, högläsning, utflykter och gymnastik. Vi erbjuder gruppaktiviteter med fokus på bland annat rörelse, utevistelse, trädgård, taktil massage -och beröring.

På våra bomöten fångar vi in dina önskemål gällande aktiviteter, mat och måltider, miljön inom och utomhus. Vi har också en aktivitetssamordnare som lyssnar in dina önskemål kring de gemensamma aktiviteterna på Sarahemmet.

Vi firar alla traditionella högtider och på helgerna anordnar vi fredagsmys, lördagsfest och söndagskaffe. Och ibland förgyller vi dagarna med pub, musikuppträdanden, sångstunder eller en korvgrillning.

Uppmärksammar temadagar och årstider
Vi förgyller vardagen genom att ta vara på temadagar och årstider, detta för att skapa struktur på tiden. Vi tar in årstiderna till den som inte kan gå ut och uppleva den fullt ut själv, de första vårblommorna, kastanjer på hösten eller granris till jul.

Besök från lokala församlingar
Vi har ett nära samarbete med våra lokala församlingar, både svenskkyrkliga och andra, för att främja de andliga och existentiella behoven. Det innebär bland annat regelbundna andakter och möjlighet till enskilda samtal för både boende och anhöriga.

Mat & Dryck

Matglädje
På Ersta ser vi till hela måltiden. Från aptitretande dofter och dukning till stämningen vid bordet och uppläggningen av maten. På så sätt ökar matglädjen. Under helgerna blir måltiderna lite extra festliga och ibland serveras ett glas vin till maten om så önskas. Både de som bor och de som arbetar hos oss äter tillsammans för att skapa en trevlig stund med samtal och gemenskap.

Här kan du läsa mer om hur Ersta diakoni arbetar för att måltiderna ska bli dagens höjdpunkter för de boende.

Var lagas maten?
Frukost, mellanmål samt tillbehör till lunch och middag lagas på plats, och vår mat levereras av Compass Group.

Vård & Omsorg

Ett gott åldrande
På Erstas äldreboenden ska vi ge förutsättningar för ett gott åldrande och fokusera på vad som ger hälsa. Fysisk aktivitet, bra måltider, social samvaro, natur, kultur och möjlighet till delaktighet är därför viktiga komponenter. Utifrån detta planeras omsorgen utifrån varje persons egna önskemål och förutsättningar. Här kan du läsa mer.

Kontaktperson och genomförandeplan
Varje boende hos oss har en utsedd kontaktperson. Kontaktpersonen upprättar en genomförandeplan tillsammans med den boende. Genomförandeplanen ligger till grund för hur vi arbetar varje dag

Vård

Sjuksköterska finns på plats dagtid, även helg. Sjuksköterskepatrull kväll och natt. Läkare kommer en gång per vecka.

Arbetsterapeut och fysioterapeut finns tillgängliga på dagtid (vardagar). 

Tandläkare kommer vid behov.

Tilläggstjänster

Frisör och fotvårdare kommer vid behov.

Personal

På boendet jobbar erfarna medarbetare, utbildade undersköterskor, en del med specialistkompetenser exempelvis inom akutsjukvård eller demens. Sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut är legitimerade med lång erfarenhet av äldreomsorg.

Kunskap om kognitiva sjukdomar
Vi har särskilda boendeenheter för personer med kognitiva sjukdomar (exempelvis Alzheimer). Här har våra medarbetare stor kunskap om kognitiva sjukdomar samt rutiner och arbetssätt för att stötta er på bästa sätt. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar för att du med en kognitiv sjukdom ska få en så bra tillvaro som möjligt hos oss.

Kompetensutveckling

 

Alla genomgår regelbundna interna utbildningar och har återkommande handledning. Vi har fokus på att varje medarbetare ska ha kompetens att se dig och dina behov och möta dig där du är.

Kollektivavtal

Ja, Ersta har kollektivavtal genom Vårdföretagarna, branschavtal E och F.

Kvalitet

Ersta diakonis kvalitetssystem
Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling enligt Ersta diakonis kvalitetssystem. Vi har ett avvikelsehanteringssystem för att kunna identifiera brister i verksamheten och förbättra.Kvalitets- och patientsäkerhetsberättelse redovisar årligen verksamhetens resultat. 


Synpunkter och klagomål
Alla synpunkter och klagomål tas på största allvar och det ska vara enkelt att påtala brister för oss. Detta gör du antingen genom att fylla i en blankett eller genom att prata direkt med personalen. Synpunkter och klagomål sammanställs och rapporteras kvartalsvis till Erstas kvalitetssystem.

Så jobbar Ersta äldreomsorg med kundnöjdhet
För oss är det viktigt att de som bor på våra äldreboenden känner sig trygga, får stöd utifrån sina behov och önskemål och ges möjlighet till en meningsfull dag. För att ta reda på vad de som bor hos oss tycker, arbetar vi både med egna, Socialstyrelsens och kommunens kvalitetsmätningar.

Våra egna kundnöjdhetsmätningar har tre fokusområden som är extra viktiga för oss: måltidsupplevelsen, aktiviteter och personlig omvårdnad.

Socialstyrelsen genomför årligen en rikstäckande undersökning om vad de äldre tycker om sin äldreomsorg som vi tar del av. Där jämför vi våra resultat med andra äldreboenden i länet och nationellt. 

Certifieringar
Ersta diakoni är certifierat enligt ISO 9001:2015 samt miljö 14001:2015.
Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Elisabeth Forssén, verksamhetschef
Gatuadress
Storkällans väg 2
Postnummer
138 40
Postort
Älta
Vill du bli kund hos oss?

Sarahemmet är ett särskilt boende som vänder sig till personer med vårdbehov dygnet runt och med biståndsbeslut från kommunen. Om du inte redan har ett sådant beslut måste du därför kontakta biståndshandläggare på din kommun. Därefter kan du välja Sarahemmet som det boende du önskar.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Ersta Sarahemmet

Nacka kommun

Söker du jobb?

Kolla in vår sida på karriärsajten . Här kan du läsa mer om Ersta diakoni som arbetsgivare, vad vi kan erbjuda dig och hitta fler lediga jobb!

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.