Ersta Sarahemmet

Storkällans väg 2, Nacka

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Välkommen till Ersta Sarahemmet - vårt nybyggda, trivsamma vård-och omsorgsboende i Nacka. 

Boendet ligger i anslutning till naturreservat och friluftsområde och har en trivsam utemiljö med vacker trädgård och snart egna höns. Har du husdjur får de naturligtvis följa med till Sarahemmet när du flyttar in.

Fokus ligger på trivsam samvaro och harmoniska dagar i speciellt anpassad inne- och utemiljö.  Innergård, uteplatser, trädgård, djur och terrasser ger enkel tillgång till uteliv. Även god måltidsmiljö, modern teknik och innovativa lösningar står i fokus.

Om Ersta diakoni
Ersta diakoni har bedrivit vård och omsorg sedan 1851 och är Sveriges största aktör utan vinstsyfte inom vård och omsorg. Verksamheten vilar på kristen grund och vår värdegrund ”Se människan” genomsyrar alla våra verksamheter. Vår filosofi inom äldreomsorgen är att skapa förutsättningar att ge stöd till varje människa att fortsätta bestämma över sitt liv och vara den man är.

Våra moderna boenden präglas av hemkänsla, trygghet och en meningsfull vardag. Vi använder vetenskapligt beprövade metoder och arbetssätt som vi anpassar individuellt efter dina behov. Exempel är taktil stimulering, vårdarsång och reminiscens.

Inriktning/Profil

Kristen värdegrund

Organisation

Ersta diakoni

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Egen regi

Du kan välja oss även om du bor i:

Hässelby Vällingby, Farsta, Enskede Årsta Vantör, Bromma, Kungsholmen, Norrmalm, Spånga Tensta, Södermalm, Skärholmen, Skarpnäck, Rinkeby Kista, Östermalm

Boendet

Sarahemmet har en avskild trädgård med slingrande gångvägar för både den som går obehindrat och den som behöver gånghjälpmedel med flera platser att sitta i både sol och skugga. Vi kommer att ha höns i trädgården. Det finns även en mindre gård som är öppen för allmänheten med seniorgym och grillplats. Inne på boendet har Sarahemmet ett samlingsrum som är öppet i två plan och ett mindre rum för gruppaktiviteter. På varje avdelning finns ljusa och luftiga matrum, stor balkong eller uteplats samt generöst samvarorum.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

54

Avdelningar

6 avdelningar (4 demens, 2 omvårdnad)

Lägenheterna

  • 30 kvadratmeter
  • Ett rum med egen dusch, wc samt köksdel
  • Internetuppkoppling i varje lägenhet som ingår i hyran
  • På varje avdelning finns möjlighet till parboende (två rum som kopplas ihop till en lägenhet)

Hyra

7 850 - 7 850 kr/mån

Aktiviteter

Tillsammans gör vi varje dag händelserik och harmonisk. Aktiviteter utgår från dina önskemål, årstid och högtid. Vi är aktiva både ute och inne varje dag, men vi har också lugna stunder och hjälps åt att förbereda inför måltiderna.

Vi erbjuder gruppaktiviteter med fokus på både glädje, stimulans och rörelse. Ofta har någon medarbetare med sig sin hund, som de som vill får träffa. Vi har nära samarbete med Ersta kyrka och diakon.

Mat & Dryck

Unikt måltidskoncept
Vårt unika måltidskoncept, som vi utvecklat tillsammans med vår matleverantör Fazer, är utformat för individen. Vi tar hänsyn till att näringsbehov, aptit och förmåga varierar från person till person.

Genom att servera det du behöver, vill ha och vid de tidpunkter som du faktiskt är hungrig, minimeras risken för undernäring och den bästa måltiden skapas.

Konceptet grundar sig på forskning och nya riktlinjer från Livsmedelsverket, men också på en genuin vilja att sätta dina behov i fokus.

Vi dukar vackert och serverar ett glas vin till maten på helgen om så önskas.

Dagens höjdpunkt
På Erstas äldreboenden är måltiden mycket mer än maten som ligger på tallriken. Här berättar Martin Andersson, dietist för Erstas diakonis sociala verksamheter man arbetar för att måltiderna ska bli dagens höjdpunkter för de boende.

Var lagas maten?

Vi får mat från Fazer utöver det som lagas på plats (frukost, mellanmål samt tillbehör till lunch och middag)

Vård & Omsorg

Kontaktperson och genomförandeplan
Varje boende har en utsedd kontaktperson. Kontaktperson upprättar genomförandeplan tillsammans med den boende. Genomförandeplanen ligger till grund för hur vi arbetar varje dag.


Vård

Sjuksköterska finns på plats dagtid, även helg. Sjuksköterskepatrull kväll och natt. Läkare kommer en gång per vecka.

Arbetsterapeut och fysioterapeut finns tillgängliga dagtid vardagar. 

Tandläkare kommer vid behov.

Tilläggstjänster

Frisör och fotvårdare kommer vid behov.

Personal

På boendet är medarbetarna erfarna, utbildade undersköterskor, en del med specialistkompetenser i t ex akutsjukvård eller demens.

Alla genomgår regelbundna interna utbildningar och har handledning återkommande.

Vi har fokus på att varje medarbetare ska ha kompetens att se dig och dina behov och möta dig där du är.

Sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut är legitimerade med lång erfarenhet av äldreomsorg.


Kollektivavtal

Ja, Ersta har kollektivavtal genom Vårdföretagarna, branschavtal E och F.

Kvalitet

Ersta diakonis kvalitetssystem
Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling enligt Ersta diakonis kvalitetssystem. Vi har ett avvikelsehanteringssystem för att kunna identifiera brister i verksamheten och förbättra.

Kvalitets- och patientsäkerhetsberättelse redovisar årligen verksamhetens resultat. 

Synpunkter och klagomål
Alla synpunkter och klagomål tas på största allvar och det ska vara enkelt att påtala brister för oss. Detta gör du antingen genom att fylla i en blankett eller genom att prata direkt med personalen. Synpunkter och klagomål sammanställs och rapporteras kvartalsvis till Erstas kvalitetssystem.

Så jobbar Ersta äldreomsorg med kundnöjdhet
För oss är det viktigt att de som bor på våra äldreboenden känner sig trygga, får stöd utifrån sina behov och önskemål och ges möjlighet till en meningsfull dag. För att ta reda på vad de som bor hos oss tycker, arbetar vi både med egna, Socialstyrelsens och kommunens kvalitetsmätningar.

Vi har egna kundnöjdhetsmätningar och framförallt tre fokusområden som är extra viktiga för oss: måltidsupplevelsen, aktiviteter och personlig omvårdnad.

Socialstyrelsen genomför årligen en rikstäckande undersökning om vad de äldre tycker om sin äldreomsorg som vi tar del av. Där jämför vi våra resultat med andra äldreboenden i länet och nationellt. 

Certifieringar

Ersta diakoni är certifierat enligt ISO 9001:2015 samt miljö 14001:2015. Sarahemmet kommer att certifieras under 2019.

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Ersta diakoni

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-714 64 00

Kontaktperson

Johanna Karlsson, verksamhetschef

Gatuadress

Storkällans väg 2

Postnummer

138 40

Postort

Älta

Vill du bo här?

Sarahemmet är ett särskilt boende som vänder sig till personer med vårdbehov dygnet runt och med biståndsbeslut från kommunen. Om du inte redan har ett sådant beslut måste du därför kontakta biståndshandläggare på din kommun. Därefter kan du välja Sarahemmet som det boende du önskar.

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-714 64 00

Translate

Tyck till