Nacka seniorcenter Sofiero

Nacka seniorcenter Sofiero

Talluddsvägen 12, Saltsjö-Boo Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Nacka seniorcenter Sofiero
NSC Sofiero är litet och hemtrevligt med egen kock som bjuder på vällagad god mat. Det finns alltid två alternativ att välja mellan. Trädgården, aktivitetsutbudet, vårt spa och sköna stunder vid brasan gör det trivsamt hos oss.

Vi är ett av få äldreboenden med certifieringen Tryggt och Säkert Särskilt Boende. Vi inriktar oss på äldre personer som har behov av omvårdnad och service samt äldre personer med demenssjukdom. 

Miljön på Sofiero
Våra altaner och den vackra trädgården som ramar in boendet gör det enkelt att tillbringa tid utomhus, vare sig du vill njuta av en vilsam stund eller aktivera dig genom trädgårdsarbete då trädgården kommer att utvecklas till en hälsoträdgård.

trädgården

I våra ljusa och luftiga gemensamhetsutrymmen finns det alltid något att sysselsätta sig med och i dagrummet tänder vi ofta en sprakande brasa i vår öppna spis.

I närheten
Nacka seniorcenter Sofiero ligger centralt i Björknäs i Nacka. Här har du nära till Björknäs centrum med livsmedelsbutik, restaurang, uttagsautomat och apotek. För den som vill besöka Stockholms centrala delar finns lättillgängliga busskommunikationer som tar dig in mot stan. 

Dagverksamhet
Seniorcenter Sofiero bedriver även två dagverksamheter för seniorer i Nacka kommun med inriktning för demens eller social verksamhet. Här möts kunder på Sofiero och seniorer med ordinärt boende för gemensamma aktiviteter. Det bidrar till en härlig social gemenskap och ett aktivt deltagande i de aktiviteter som erbjuds.

Höjdpunkter
- Stor och blomstrande trädgård
Ljusa och luftiga gemensamhetslokaler
Dagrum med öppen spis
Gemensamma balkonger
Många aktiviteter
Eget kök där all mat lagas
Bastu/spa

cykeltur

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Stockholms kommun
Hägersten Älvsjö
Hässelby Vällingby
Farsta
Enskede Årsta Vantör
Bromma
Kungsholmen
Södermalm
Skärholmen
Skarpnäck

Boendet

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
40
Avdelningar
Fyra våningar totalt - en våning med demensinriktning (10 platser), tre våningar med omvårdnadsinriktning (31 platser).
Lägenheterna
Boarea: 25 - 43 kvadratmeter
Trinettkök
WC med dusch
Höj- och sänkbar säng, garderob och klädkammare
En lägenhet har två rum som lämpar sig för parboende
Du möblerar med egna möbler och personliga föremål
På boendet
Stor och blomstrande trädgård
Ljusa och luftiga gemensamhetslokaler
Dagrum med öppen spis
Gemensamma balkonger
Hyra
5249 - 6700 kr/mån

Aktiviteter

Nacka seniorcenter Sofiero erbjuder ett stort utbud av aktiviteter – både individuella och gemensamma. Dagarna formar du själv utifrån vad du önskar att göra, det kan vara gruppgymnastik, sång- och musikstunder, gå på promenad, ta en fika, spela spel eller bara umgås med andra. Vi erbjuder även underhållande aktiviteter så som pubkvällar, musikevenemang, filmvisning och grillfester.

kompisar

Här uppskattar vi djur
Vi tycker att det är roligt med djur som kommer på besök och ibland tar vår personal eller närstående med sig sina hundar. I stora matsalen och på en av våra våningar finns ett rogivande akvarium. Om du har ett husdjur får det flytta in med dig, förutsatt att du har möjlighet och förmåga att sköta om djuret själv.

Besök av volontärer
Varannan vecka besöks vi av präst och diakon från Boo församling som håller andakt.

Mat & Dryck

På Nacka seniorcenter Sofiero lagas måltiderna i vårt egna kök där vår kock lagar näringsrik och välsmakande mat från grunden. Det finns alltid två alternativa rätter att välja mellan. Om du är nyfiken på vad som serveras hittar du menyn här. Högtider firas med festligare mat och traditionella läckerheter.

Måltiderna på Sofiero
Frukost serveras på respektive våning. Lunch och middag avnjuter vi gärna tillsammans i vår gemensamma matsal. Självklart kan man välja att äta måltider i sin egen lägenhet.

Dryck till maten
Till måltiderna serveras måltidsdryck, mineralvatten och lättöl. Vi har rättigheter att servera vin och öl till självkostnadspris, för den som önskar.

Var lagas maten?
All mat lagas på Nacka seniorcenter Sofiero, i vårt eget kök

Vård & Omsorg

Vi har kompetens inom vård av personer med demenssjukdom och vi arbetar utifrån ett salutogent syn- och arbetssätt, vilket betyder att vi utgår från det friska hos varje person.

Kontaktperson och genomförandeplan
När du väljer att flytta in på Nacka seniorcenter Sofiero får du en kontaktperson, Kontaktpersonen fungerar som en länk mellan dig och dina närstående, övrig personal, med flera. Det är därför viktigt att du och din kontaktperson trivs och fungerar bra ihop.

kontaktperson

Kontaktpersonen upprättar en genomförandeplan tillsammans med dig och eventuellt närstående. Genomförandeplanen utformas utifrån dina vanor och önskemål och de insatser inom omsorg, stöd och vård som du behöver. Våra insatser bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Kontaktpersonen följer upp genomförandeplanen kontinuerligt tillsammans med dig och eventuellt närstående.

Vård

På Nacka seniorcenter Sofiero arbetar undersköterskor dygnet runt. Våra två sjuksköterskor finns på plats dagtid helgfria vardagar. Övrig tid har vi tillgång till joursjuksköterska.

Fysioterapeut (sjukgymnast) och arbetsterapeut ansvarar för bedömning, träning, aktivering och utprovning av hjälpmedel i samråd med vårdpersonalen. Båda finns på seniorcentret dagtid under helgfria vardagar.

Läkare från Familjeläkarna besöker seniorcenter Sofiero en gång per vecka. Övrig tid har vi tillgång till jourläkare.

Tandläkare och tandhygienist besöker seniorcentret kontinuerligt. Varje år erbjuds du som bor här även kostnadsfri, frivillig munhälsobedömning.

Tilläggstjänster

Frisör och medicinsk fotvårdsterapeut besöker seniorcentret kontinuerligt mot tidsbokning.

Personal

På Nacka seniorcenter Sofiero har vi stor kompetens inom vård och omsorg. Personalen består av utbildade undersköterskor och vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast, kockar, ekonomibiträden, ledsagare/aktivitetsansvarig, verksamhetschef.

Vi är stolta över att ha en mångkulturell personalstyrka där flera också är flerspråkiga.

glada medarbetare
Vi arbetar kontinuerligt med värdegrundsfrågor. Det omfattar allt ifrån individanpassning och delaktighet, gott bemötande, självbestämmande och vård vid livet slutskede.

Kompetensutveckling

Personalen kompetensutvecklas genom interna och externa utbildningar.

Kvalitet

På Nacka seniorcenter Sofiero arbetar vi aktivt för att säkerställa kvaliteten för våra kunder. Ledningsgruppen tillsammans med verksamhetschefen har ett övergripande ansvar för kvalitetsutvecklingen.

Vi arbetar ständigt med förbättringar och utveckling av vår verksamhet bland annat genom våra kundråd, palliativa ombud, värdegrundsombud, klagomåls- och synpunktshantering.

Kundråd
Var femte vecka bjuder vi in till kundråd där våra kunder får information om verksamheten och en möjlighet att framföra sina synpunkter och idéer för att utveckla och förbättra verksamheten.

Synpunkter och klagomål
Synpunkter och klagomål hanteras genom kvalitetssystemet INFOSOC. Systemet används som ett verktyg i vårt arbete och möjliggör en kontinuerlig utveckling för att säkerställa en omsorg av hög kvalitet.


Tryggd och säkert särskilt boende
I januari 2013 blev vi certifierade av WHO Collaborating Center on Community Safety Promotion. Certifieringen som Tryggt och Säkert Särskilt Boende är ett kvitto på att vårt skadeförebyggande arbete är systematiskt, målinriktat och håller måttet.

K
ontinuerliga uppföljningar
Vi genomför kontinuerliga uppföljningar av verksamheten för att identifiera både risker och positiva faktorer. Det innebär att vi arbetar med flera riskfaktorer samtidigt, både i den fysiska miljön och med beteenden och bemötande bland annat med hjälp av olika kvalitetsregister.

Kvalitetsregister

För att säkerställa och följa upp god vård och omsorg använder vi oss av de nationella kvalitetsregistren Senior alert, Svenska palliativregistret och BPSD.

Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Sirpa Tampio Wallebom, 08-718 97 38
Gatuadress
Talluddsvägen 12
Postnummer
132 48
Postort
Saltsjö-Boo
Vill du bli kund hos oss?

Om du tycker att Nacka seniorcenter Sofiero låter spännande är du varmt välkommen att kontakta oss!

Hitta hit

Vägbeskrivning

Nacka seniorcenter Sofiero

Nacka kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.