Attendo Kantarellvägen

Om oss

Trivsamt boende i vacker omgivning
Attendo Kantarellvägen är ett nytt äldreboende med hem­trevliga lokaler för aktiviteter och social samvaro. Eftersom det är ett litet boende med endast 40 platser, skapas en familjär stämning där det är lätt att umgås och träffa nya bekantskaper.

Livsstilsboende kultur & nöje
Boendet drivs utifrån konceptet kultur & nöje, vilket innebär att vi har fokus på alla former av kulturupplevelser. Du bjuds på olika typer av underhållning samt kulturcirklar om litteratur, konst och nostalgitripper. Kulturcafé, allsång, dans och spännande diskussioner kring kulturlivet tycker vi är spännande. Den som vill kan ansluta sig till boendets egen kör. Vi besöker också muséer och utställningar.

Organisation
Organisationsform
Företag

Boendet

Allmän beskrivning

Varje avdelning har en vacker matsal samt ett rymligt vardagsrum med anslutning till en inglasad balkong, som nyttjas för vårlunch, fika i solen, värmande glögg i adventstid eller för att tillsammans bara njuta av sång och musik. Den grönskande trädgården med bland annat fontän och uppvärmda bänkar, erbjuder stunder för avkoppling och aktivitet, medan det runt knuten finns vackra promenadstråk.

Vardagsrummen har gott om plats för roliga sammankomster medan Biblioteket och Café Kantarellvägen bjuder på mångsidiga aktivite­ter med fokus på kultur.

Lägenheterna har en behaglig inredning, trinettkök och ett rymligt helkaklat badrum. Det finns Wi-Fi samt uttag för TV och telefon.

Attendo Nära - Ett sätt att umgås och kommunicera mellan boende och närstående

Lediga platser
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
40

Aktiviteter

Vi arbetar utifrån Äldreomsorgens nationella värdegrund för att skapa trygghet och välbefinnande, en kärleksfull omgivning med omsorg som respekterar alla boende som unika individer. Vi är kreativa och påhittiga med nya aktiviteter, dina önskemål och förslag är viktiga för att planera uppskattade aktiviteter med stor variation. Dagarna ska präglas av det som just du tycker om att göra!

Mat & Dryck

God Mat-konceptet – mer än bara menyer
Attendos God Mat-koncept är mer än bara menyer och recept, det är ett helhetsgrepp på hur vi på Attendo jobbar med mat och måltider på våra verksamheter. För oss på Attendo är en god måltid inte bara det som ligger på tallriken. Det handlar om så mycket mer - om rummet och omgivningen där allt från rätt temperatur, färgsättning och möblemang spelar in. Det handlar om mötet i samband med måltiden där möjligheter ska finnas för till exempel social interaktion för de som vill det. Mat och dryck ska också vara aptitlig för ögat och stämningen ska höja lusten att äta hos våra kunder.

Att servera god mat på ett aptitligt sätt i en trevlig miljö är inte svårt för oss – Det är en självklarhet!

Attendo mat

Vård & Omsorg

På Attendo Kantarellvägen får du all omsorg enligt dina behov och önskemål. Verksamheten vänder sig till personer med demenssjukdom och särskilt omvårdnadsbehov.

Personal

Samtliga medarbetare har erfarenhet av och en bred kompetens inom äldreomsorg. Sjuksköterska finns på plats dagtid måndag–söndag, övrig tid anlitas vårt mobila team. Fysioterapeut och arbetsterapeut besöker oss varje vecka. Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver, på det sättet som du vill ha den.

Språk
Svenska
Kollektivavtal

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern. Läs gärna mer om Attendos kvalitetsarbete här.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Zlata Cerimagic Verksamhetschef
Gatuadress

Kantarellvägen 5B

Postnummer
184 34
Postort

Åkersberga

Hitta hit

Vägbeskrivning

Attendo Kantarellvägen

Österåkers kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.