Attendo Kantarellvägen

Kantarellvägen 5B, Österåker Karta

Om oss

Attendo Kantarellvägen är ett livsstilsboende där vi arbetar efter konceptet Kultur & Nöje, vilket betyder att vi låter kulturen ta plats i vardagen. Tanken med livsstilsboendet är att erbjuda ett boende för dig som har ett intresse för kultur, och som fortsatt vill delta i kulturlivet som erbjuds i samhället och hos oss. Boendet ligger med rollatoravstånd till Länsmansgården med Österåkers Konsthall.


Se filmen om Attendos livsstilskoncept Kultur & Nöje

Inriktning/Profil

Kultur

Organisation

Attendo

Organisationsform

Företag

Driftsform

Egen regi

Boendet

Boendet ligger i det trivsamma villaområdet Skånsta, Åkersberga med grön­-områden och en livsmedelsbutik som närmsta grannar. Attendo Kantarellvägen är ett nytt äldreboende med hem­trevliga lokaler för aktiviteter och social samvaro. Eftersom det är ett litet boende med endast 40 platser, skapas en familjär stämning där det är lätt att umgås och träffa nya bekantskaper.

Varje avdelning har en vacker matsal samt ett rymligt vardagsrum med anslutning till en inglasad balkong, som nyttjas för vårlunch, fika i solen, värmande glögg i adventstid eller för att tillsammans bara njuta av sång och musik. Den grönskande trädgården med bland annat fontän och uppvärmda bänkar, erbjuder stunder för avkoppling och aktivitet, medan det runt knuten finns vackra promenadstråk.

Vardagsrummen har gott om plats för roliga sammankomster medan Biblioteket och Café Kantarellvägen bjuder på mångsidiga aktivite­ter med fokus på kultur.

Lägenheterna har en behaglig inredning, trinettkök och ett rymligt helkaklat badrum. Det finns Wi-Fi samt uttag för TV och telefon.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

40

Aktiviteter

Våra livsstilsboenden med Kultur & Nöje som koncept, har fokus på alla former av kulturupplevelser. Det bjuds på underhållning i alla dess former samt ordnas kulturcirklar om litteratur, konst och nostalgitripper. Kulturcaféet är alltid välbesökt liksom t ex Allsång på berget.  Den som vill kan ansluta sig till boendets egen kör. Vi besöker också muséer och utställningar regelbundet. 

Vi är kreativa och påhittiga med nya aktiviteter, dina önskemål och förslag är viktiga för att planera uppskattade aktiviteter med stor variation. Dagarna ska präglas av det som just du tycker om att göra!


Vård & Omsorg

På Attendo Kantarellvägen får du all omsorg enligt dina behov och önskemål. Verksamheten vänder sig till personer med demens- sjukdom och särskilt omvårdnadsbehov.

Vi arbetar utifrån Äldreomsorgens nationella värdegrund för att skapa trygghet och välbefinnande, en kärleksfull omgivning med vård som respekterar alla boende som unika individer. 

Personal

Samtliga medarbetare har erfarenhet av och en bred kompetens inom äldreomsorg. Sjuksköterska finns på plats dagtid måndag–söndag, övrig tid anlitas vårt mobila team. Fysioterapeut och arbetsterapeut besöker oss varje vecka. Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver, på det sättet som du vill!

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknad via Vårdföretagarna

Kvalitet

För att säkerställa att vi på Attendo ger vård och omsorg av god kvalitet har vi utvecklat ett verktyg för att mäta kvaliteten i våra verksamheter. Vi kallar det för kvalitetstermometern

Kontakt

Organisation

Attendo

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

072 142 60 22

Kontaktperson

Åsa Bratt

Gatuadress

Kantarellvägen 5B

Postnummer

184 34

Postort

Åkersberga

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

072 142 60 22

Translate

Tyck till