Nytorps äldre- och korttidsboende

Sollentunavägen 169, Sollentuna Karta

Typ av plats
Demens
Demens korttid
Demens växelvård
Omvårdnad korttid
Omvårdnad växelvård
Profil
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Nytorps äldre- och korttidsboende ligger centralt intill Sollentuna Centrum, i ljusa och fräscha lokaler.

Vi har nära till olika serviceställen, butiker och även pendeltåg och busstation. Vi har en innergård där vi spenderar mycket tid. På sommaren fikar vi ofta där och kopplar av och njuter av solen.

Vi erbjuder permanenta platser för personer med en demenssjukdom, korttids- och växelvårdsplatser och vi har också platser med inriktning psykogeriatik.

En plats på vårt korttidsboende innebär att du spenderar allt från några dagar till en månad hos oss. Du kan exempelvis komma direkt från en sjukhusvistelse och behöver tid för återhämtning innan du känner dig redo för att flytta hem igen. Det kan också vara så att du spenderar en kortare period hos oss medan du väntar på ett mer permanent boende.

En växelvårdplats hos oss innebär att du spenderar växelvis tid hos oss respektive hemma, t ex 1-2 veckor hos oss och lika länge hemma. Du kanske behöver mer social stimulans som vi på Nytorp kan erbjuda dig. Eller så kan dina anhöriga behöva avlastning hemma. Vi kan även erbjuda avlastningsplatser, vilket innebär att du spenderar en kortare tid hos oss medan dina anhöriga är bortresta eller behöver vila upp sig.

SOLOM är Sollentuna kommuns eget vård- och omsorgsföretag. Vår personlighet och kulturen hos oss på SOLOM beskrivs med våra tre värdeord: glädje, engagemang och respekt – GER. De präglar hela vår verksamhet.Du kan läsa mer om oss på SOLOM:s hemsida.

Här kan du läsa mer om SOLOMs andra äldreboenden:
Edsbergs äldreboende
- Bergkälla

Organisation
Organisation form
Kommunal
Driftsform
Entreprenad

Boendet

Allmän beskrivning

Hos oss finns ljusa och inbjudande boenderum. Varje rum har egen toalett med dusch, samt kylskåp. Ett låsbart värdeskåp finns också. Det finns tillgång till gemensam matsal samt två allrum med TV på varje våningsplan. På korttids-/växelvårdsavdelningen finns även TV på de egna rummen.

En stor möblerad balkong finns att tillgå. Vi har även tillgång till en stor uteplats med många soltimmar som vid fina dagar uppmuntrar till utevistelse. Hos oss finns också ett träningsrum med träningsredskap och motionscykel.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
37
Avdelningar

4

Aktiviteter

Vi har aktivitetsombud som ansvarar för att samordna meningsfulla och stimulerande aktiviteter för våra boende. Bland annat erbjuder vi aktiviteter med konstinriktning. Vi tecknar, målar och diskuterar olika konstverk. Andra aktiviteter är: frågesport, sittgymnastik, bingo, musikstund, qi-gong, filmvisning och kyrkkaffe. Om du vill se ett mer detaljerat schema med aktiviteter så klicka här.

Mat & Dryck

Hos oss serveras en näringsrik och vällagad mat, som anpassas efter dina enskilda behov. Vi får lunch och middag levererad till oss. Huvudinriktningen för den maten som vi serverar är svensk husmanskost. Du har alltid möjlighet att välja mellan två rätter. Om du är i behov av specialkost beställer vi det. Enklare måltider som frukost och mellanmål tillagar vi själva.

Vi uppmuntrar till gemensam måltid i vår ljusa matsal vilket ger möjlighet till samvaro.

Självklart uppmärksammar vi högtider som midsommar, jul och påsk. Då dukar vi extra fint och serverar den traditionella maten som hör till.

Var lagas maten?

Ekbackens kök

Vård & Omsorg

Kontaktmannaskap
På Nytorps äldre- och korttidsboende arbetar vi med kontaktmannaskap. Detta innebär att en av medarbetarna har huvudansvaret för att dina behov tillgodoses och att en kontinuerlig kontakt hålls med dina anhöriga. Kontaktmannen ansvarar för att det skrivs en individuell plan, en sk genomförandeplan, för din vistelse hos oss.

Rehabiliterande arbetssätt
Vi har ett rehabiliterande arbetssätt, vilket innebär hjälp till självhjälp så att du kan behålla din fysiska rörlighet och få ut så mycket som möjligt av din vardag. Arbetsterapeuter och fysioterapeuter ansvarar för rehabiliteringsinsatser och hjälpmedelshantering. De handleder även undersköterskor för att de ska kunna arbeta förebyggande, på ett sådant sätt att du blir så delaktig och självständig som möjligt.

Omsorg

Nytorps äldre- och korttidsboende är bemannat dygnet runt med undersköterskor. Det finns möjlighet att få dina kläder tvättade hos oss. Av hygieniska skäl ska kläderna klara 60 graders maskintvätt. Kläderna ska även märkas med namn. 

Vård

Sjuksköterska
Omvårdnadsansvarig sjuksköterska har det övergripande medicinska ansvaret vilket innebär att hon ser till att läkarordinationer genomförs och utvärderas. Sjuksköterska är på plats 07.00-21.30 alla dagar. Mellan klockan 21.30–07.00 finns joursjuksköterska att tillgå för akuta vårdbehov.

Läkare
Specialistläkare går rond på Nytorp, en gång i veckan. För boende med korttidsbeslut finns läkaren tillgänglig i akuta fall, i övriga fall konsulteras den husläkare man är listad hos. Jourläkare kan kontaktas dygnet runt för dig som har ett korttidsbeslut.

Fysioterapeuter och arbetsterapeuter
Fysioterapeuter och arbetsterapeuter från SOLOM Äldrerehab finns här alla vardagar. Fysioterapeut och arbetsterapeut gör aktivitetsbedömningar och bedömer behov av och utför specifik träning. Bedömer hjälpmedelsbehov och förskriver hjälpmedel.

Tilläggstjänster

Om dina fötter behöver lite extra omsorg har vi kontakt med en fotvårdsspecialist som kommer till oss. Om håret behöver klippas kan vi hjälpa dig till närliggande Sollentuna centrum där det finns flera frisörer att välja mellan.

Personal

På Nytorps äldre- och korttidsboende arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, teamledare samt kvalitetssamordnare.

Språk
Arabiska

Kvalitet

Hos oss finns en kvalitetssamordnare som bland annat följer upp att genomförandeplaner skrivs och följs. Kvalitetssamordnaren ser även till att samarbetet fungerar mellan kontaktman, dig och dina anhöriga.

Vi vill alltid bli bättre. Vi följer regelbundet kundnöjdhet och alla synpunkter och klagomål dokumenteras. Vid inkommen synpunkt skickas alltid en bekräftelse till dig om att vi har mottagit dina synpunkter. I bekräftelsen talar vi om vem som tar hand om ditt ärende. Du kommer också att få besked om vilka åtgärder vi har vidtagit eller kommer att vidta. Du kan ladda ner och skriva ut en[link=http://solom.se/wp-content/uploads/2013/10/Blankett_synpunkter.pdf] blankett [/link]och skicka den till oss per post.

Vi använder oss av [link=http://appva.se/sv/]Appva/MCSS[/link] för att säkerställa god vård och omsorg.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Leila Alizadeh, verksamhetschef
Gatuadress

Sollentunavägen 169

Postnummer
191 47
Postort

Sollentuna

Vill du bli kund hos oss?
För att få en plats hos oss krävs ett biståndsbeslut från din biståndshandläggare på din kommun. Vi tar även emot boende från andra kommuner.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Nytorps äldre- och korttidsboende

Sollentuna kommun

Söker du jobb?

Vi söker fler medarbetare som vill vara med och skapa vård och omsorg med hög kvalitet och stark utveckling! SOLOMs medarbetare är mycket kompetenta, har ett stort engagemang och är utvecklingsorienterade. Läs mer här

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.