Edsbergs Äldreboende

Ribbings väg 28, Sollentuna Karta

Typ av plats

Demens, Omvårdnad

Om oss

Edsbergs Äldreboende är ett omvårdnadsboende som ligger i Edsberg med skogen som närmsta granne. Vi spenderar mycket tid utomhus, alla avdelningar har egna balkonger. Vi har också en stor fin uteplats med blommor och bärbuskar där vi också odlar potatis. Vi är ett levande äldreboende och varje vecka anordnar vi någon typ av musikunderhållning.

Vi erbjuder en god omvårdnad och du som boende är alltid i centrum. Vi gör vårt bästa för att se till att du får en meningsfull vardag. Vår kunskap och erfarenhet gör att vi bemöter alla med respekt och värme.

SOLOM är Sollentuna kommuns eget vård- och omsorgsföretag. Vår personlighet och kulturen hos oss på SOLOM beskrivs med våra tre värdeord: glädje, engagemang och respekt – GER. De präglar hela vår verksamhet. Läs gärna mer om Edsbergs Äldreboende på SOLOM:s hemsida

Här kan du läsa mer om SOLOMs andra äldreboenden :
Gillbogården

-
 Nytorp

Organisation

AB SOLOM

Organisationsform

Kommunal

Driftsform

Entreprenad

Boendet

På Edsbergs Äldreboende bor du i en egen lägenhet som du möblerar med din möbler och andra kära ting. Lägenheterna är fördelade på fyra våningsplan och i åtta olika enheter, med tio lägenheter per enhet. Varje enhet har en stor härlig balkong med utemöbler, ett kombinerat allrum med soffmöbler och matsal.

På nedre botten finns två aktivitetsrum där våra aktivitetsansvariga regelbundet anordnar olika aktiviteter. På baksidan av huset mot skogen finns en stor härlig uteplats.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

100

Avdelningar

10

Lägenheterna

  • Lägenheterna finns i två olika storlekar, 28 och 31 kvadratmeter
  • Nästan alla lägenheter har burspråk
  • Höj- och sänkbar säng med madrass ingår
  • Diskho och kylskåp, finns möjlighet att ställa in kokplatta
  • Stor badrum med dusch och toa som är handikappanpassat
  • Uttag för internet
  • IP telefoni

Aktiviteter

På Edsbergs Äldreboende satsar vi mycket på musik. Minst en gång i veckan har vi musikunderhållning, andra dagar spelar vi gärna din favoritmusik till kaffetåren. Vi har två aktivitetsansvariga som håller i alla aktiviteter.

Vi erbjuder många trevligheter på Edsbergs Äldreboende, både gemensamma och individuella. Varje dag anordnas två gruppaktiviteter., vilket kan vara allt från bingo, högläsning, boule, bowling, pilkastning och frågesport. Tre gånger i veckan anordnar vi gymnastik och ibland lånar vi en buss och åker på utflykt tillsammans.

Individuella aktiviteter hittar du på tillsammans med din kontaktman, det kan till exempel vara att åka på en utflykt, fika eller att bara umgås med varandra. Varje dag erbjuds våra boenden att komma ut på promenad.

Vi följer årstiderna med aktiviteter som till exempel surströmmingsskiva, kräftskiva och andra traditionella högtidsfiranden.

Mat & Dryck

På Edsbergs Äldreboende tillagas all mat av våra egna kockar. Maten är vällagad, näringsrik och anpassas efter dina enskilda behov. Svensk husmanskost är grunden i den mat som lagas.

Vi dukar upp bufféer vid olika högtider och försöker ta tillvara alla festliga tillfällen för att duka upp till fest.

Varje dag serveras en utvald rätt, men du har alltid möjlighet att välja andra rätter från vår minimeny. Till lunch serveras efterrätt. Vi har matråd en gång i månaden där du kan vara med och påverka matsedeln.

Vi äter tillsammans i de gemensamma matsalarna på avdelningarna, men du kan även välja att äta i din lägenhet. 

Var lagas maten?

All mat lagas i köket på Edsbergs Äldreboende. Frukost och kvällsmål görs i ordning på varje avdelning.

Vård & Omsorg

Kontaktman
På Edsbergs Äldreboende arbetar vi med kontaktmannaskap. Detta innebär att en av våra medarbetare har huvudansvaret för att dina behov tillgodoses och att en kontinuerlig kontakt hålls med anhöriga. 

Genomförandeplan
Senast tio dagar efter att du flyttat in skriver vi tillsammans en genomförandeplan som bland annat beskriver hur du vill att din vardag ska utföromas och vilken typ av hjälp du är i behov av. Det är din kontaktman som ansvara för din genomförandeplan.

Anhöriga
På Edsbergs Äldreboende ser vi anhöriga som en ovärderlig resurs och vi vill understryka att anhörigas insatser alltid välkomnas.

Vård

Sjuksköterska och läkare
Edsbergs Äldreboende är bemannat med sjuksköterska, undersköterskor och vårdbiträden dygnet runt. 

Ansvarig läkare besöker verksamheten en gång per vecka och vid behov. Jourläkare kan kontaktas dygnet runt.

Rehabilitering
På Edsbergs Äldreboende finns fysioterapeut och arbetsterapeut på plats måndag till fredag.

Tandvård
Oral care kommer till oss på Edsbergs Äldreboende och erbjuder munhällsobedömning och tandvård. Det går även bra att besöka sin vanliga tandläkare. 

Tilläggstjänster

Frisör och fotvårdare kan komma till oss på Edsbergs Äldreboende. Vill du gå kvar hos din vanliga frisör och fortvårdare kan vi hjälpa dig att komma dit. Om behov av någon annan tilläggstjänst uppstår, gör vi alltid vårt bästa för att hjälpa dig att ordna detta. 

Personal

Arbetet på Edsbergs Äldreboende leds av vår verksamhetschef. Vi har fyra sjuksköterskor som har omvårdnadsansvar för varsin våning. Här finns teamledare som bland annat handleder personalgrupper och ansvarar för olika kvalitetsfrågor. På avdelningarna jobbar undersköterskor, vårdbiträden och vi har även två aktivitetsansvariga samt administrativ personal.

Kompetensutveckling

Varje år genomgår vi olika utbildningar som till exempel webbutbildningar men även andra utbildningar. Exempel på utbildningar kan vara säker läkemedelshantering, förflyttningar, basal hygien och demens.

Språk

Svenska, Engelska, Persiska, Spanska, Thai

Kvalitet

Vi vill alltid bli bättre, därför tar vi tacksamt emot dina synpunkter och klagomål. Vi följer regelbundet kundnöjdhet och alla synpunkter och klagomål dokumenteras. Vid inkommen synpunkt skickas alltid en bekräftelse till dig om att vi har mottagit dina synpunkter. I bekräftelsen talar vi om vem som tar hand om ditt ärende. Du kommer också att få besked om vilka åtgärder vi har vidtagit eller kommer att vidta. Du kan ladda ner och skriva ut en blankett och skicka den till oss per post.

På varje våningsplan finns en kvalitetssamordnare som bland annat följer upp att genomförandeplaner skrivs och följs. Kvalitetssamordnaren ser även till att samarbetet fungerar mellan kontaktman, dig och dina anhöriga.

En gång i månaden anordnar vi kvalitetsråd, då tar vi upp ämnen som avvikelser, klagomål och diskuterar områden där vi kan utvecklas och bli bättre. Vi använder oss av Appva/MCSS för att säkerställa en kvalitativ läkemedelshantering och en god vård och omsorg.

Kontakt

Organisation

AB SOLOM

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-128 241 11

Kontaktperson

Annica Sarén, verksamhetschef

Gatuadress

Ribbings väg 28

Postnummer

192 52

Postort

Sollentuna

Vill du bo här?

För att få en lägenhet hos oss behöver du ett biståndsbeslut från Sollentuna kommun. Kontakta en biståndshandläggare på Sollentuna kommun för mer information. Självklart kan du kontakta oss om du har andra frågor gällande Edsbergs Äldreboende.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?

Vi söker fler medarbetare som vill vara med och skapa vård och omsorg med hög kvalitet och stark utveckling! SOLOMs medarbetare är mycket kompetenta, har ett stort engagemang och är utvecklingsorienterade. Läs mer här

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-128 241 11

Translate

Tyck till