Edsbergs äldreboende

Edsbergs äldreboende

Ribbings väg 28, Sollentuna Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Demens korttid
Demens växelvård
Omvårdnad korttid
Omvårdnad växelvård
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Edsbergs äldreboende omfattar sammanlagt 100 platser och är Sollentunas största äldreboende. På våning 1-3 erbjuder vi avdelningar med omvårdnadsboende och våning 4 finns för dig med diagnosticerad demenssjukdom.

På plan 5 erbjuder vi korttids- och växelvård. Man bor då periodvis hos oss och periodvis hemma. Vid korttidsvistelse bor man hos oss under en kortare period, allt från några dagar till en månad, för att ge tid till fördjupad utredning och bostadsanpassning. Du kan exempelvis komma direkt från en sjukhusvistelse och behöva tid för återhämtning innan du känner dig redo för att flytta hem igen. Det kan också vara så att du spenderar en kortare period hos oss medan du väntar på ett mer permanent boende.

En växelvårdplats innebär att du spenderar tid växelvis, t ex 1-2 veckor hos oss och lika länge hemma. Du kanske behöver den sociala stimulans som vi kan erbjuda dig, eller så kan dina anhöriga behöva avlastning hemma. Vi kan även erbjuda avlastningsplatser, vilket innebär att du spenderar en kortare tid hos oss medan dina anhöriga är bortresta eller behöver vila upp sig.

Hos oss får du fördelarna med ett stort boende där möjligheten till aktivitet och social gemenskap är stor, samtidigt som varje våningsplan är byggt och inrett för att upplevas som ett litet och familjärt äldreboende.

SOLOM är Sollentuna kommuns eget vård- och omsorgsföretag. Vår personlighet och kulturen hos oss på SOLOM beskrivs med våra tre värdeord: glädje, engagemang och respekt – GER. De präglar hela vår verksamhet.

Läs gärna mer om Edsbergs äldreboende på SOLOM:s hemsida.


Välkommen till Edsbergs äldreboende

Här kan du läsa mer om SOLOMs andra äldreboenden :
- Nytorp
- Bergkälla

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Driftsform
Entreprenad

Boendet

Allmän beskrivning

På Edsbergs äldreboende bor du i en egen lägenhet som du möblerar med dina möbler och andra kära ting. Lägenheterna är fördelade på fem våningsplan och i tio olika enheter, med tio lägenheter per enhet. Varje enhet har en stor härlig balkong med utemöbler, ett kombinerat allrum med soffmöbler och matsal.

På nedre botten finns två aktivitetsrum där vår aktivitetsansvarig regelbundet anordnar olika aktiviteter. På baksidan av huset mot skogen finns en stor härlig uteplats.


Välkommen på en digital visning av vårt fina äldreboende!

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
100
Avdelningar
10
Lägenheterna
Lägenheterna finns i två olika storlekar, 28 och 31 kvadratmeter
Nästan alla lägenheter har burspråk
Höj- och sänkbar säng med madrass ingår
Diskho och kylskåp, finns möjlighet att ställa in kokplatta
Stor badrum med dusch och toa som är handikappanpassat
Uttag för internet
IP telefoni

Aktiviteter

Hos oss finns det alltid något att göra. Bottenvåningen på Edsbergs äldreboende består av gemensamma lokaler för kultur och aktiviteter av olika slag. Utbudet är stort och alla som vill får delta.

Minst en gång i veckan har vi musikunderhållning, andra dagar spelar vi gärna din favoritmusik till kaffetåren. Vi har också ett biorum där vi tittar på film tillsammans. Vi erbjuder även gymnastik, promenader, bingo, högläsning, frågesport, chokladprovning och en och annan herrmiddag. Gillar du att sjunga kan du även delta i vår alldeles egna och mycket uppskattade kör.

Vi följer årstiderna och uppmärksammar alltid högtider med aktiviteter som tex surströmmingsskiva, kräftskiva och andra traditionella firanden. På baksidan av huset mot skogen finns en stor härlig uteplats med växthus där vi odlar både blommor och grönsaker och gärna tar en kopp kaffe i solen när vädret tillåter.  

Mat & Dryck

Hos oss tillagas all mat av våra egna kockar. Maten är vällagad, näringsrik och anpassas efter dina enskilda behov. Svensk husmanskost är grunden i den mat som lagas. Vi äter tillsammans i våra matsalar, men vill du äta i din lägenhet går det också fint.

Vi har matråd en gång i månaden där du kan vara med och påverka matsedeln. Vi dukar även upp bufféer vid olika högtider och försöker ta tillvara på alla festliga tillfällen för att duka upp till fest. 

Var lagas maten?
All mat lagas i köket på Edsbergs äldreboende. Frukost och kvällsmål görs i ordning på varje avdelning.

Vård & Omsorg

Kontaktman
På Edsbergs äldreboende arbetar vi med kontaktmannaskap. Detta innebär att en av våra medarbetare har huvudansvaret för att dina behov tillgodoses och att en kontinuerlig kontakt hålls med anhöriga.  

Genomförandeplan
Senast tio dagar efter att du flyttat in skriver vi tillsammans en genomförandeplan som bland annat beskriver hur du vill att din vardag ska utformas och vilken typ av hjälp du är i behov av. Det är din kontaktman som ansvarar för din genomförandeplan. 

Anhöriga
På Edsbergs äldreboende ser vi anhöriga som en ovärderlig resurs och vi vill understryka att anhörigas insatser alltid välkomnas.

Sjuksköterska och läkare
Edsbergs äldreboende är bemannat med sjuksköterska, undersköterskor och vårdbiträden dygnet runt.

Ansvarig läkare besöker verksamheten en gång per vecka och vid behov. Jourläkare kan kontaktas dygnet runt.

Rehabilitering
På Edsbergs äldreboende finns fysioterapeut och arbetsterapeut på plats måndag till fredag.

Tandvård
Oral care kommer till oss på Edsbergs äldreboende och erbjuder munhälsobedömning och tandvård. Det går även bra att besöka sin vanliga tandläkare.

Tilläggstjänster

Frisör och fotvårdare kan komma till oss på Edsbergs äldreboende. Vill du gå kvar hos din vanliga frisör och fortvårdare kan vi hjälpa dig att komma dit. Om behov av någon annan tilläggstjänst uppstår, gör vi alltid vårt bästa för att hjälpa dig att ordna detta.

Personal

Arbetet på Edsbergs äldreboende leds av verksamhetschef. Vi har sjuksköterskor på plats dygnet runt, fysio- och arbetsterapeut finns att tillgå alla vardagar, samt undersköterskor och vårdbiträden. Här finns också teamledare som bland annat handleder personalgrupper och ansvarar för olika kvalitetsfrågor, samt en aktivitetsansvarig. 

Kompetensutveckling

Varje år genomgår vi olika utbildningar som till exempel webbutbildningar men även andra utbildningar. Exempel på utbildningar kan vara säker läkemedelshantering, förflyttningar, basal hygien och demens.

Språk
Engelska

Kvalitet

Vi vill alltid bli bättre, därför tar vi tacksamt emot dina synpunkter och klagomål. Vi följer regelbundet kundnöjdhet och alla synpunkter och klagomål dokumenteras. Vid inkommen synpunkt skickas alltid en bekräftelse till dig om att vi har mottagit dina synpunkter. I bekräftelsen talar vi om vem som tar hand om ditt ärende. Du kommer också att få besked om vilka åtgärder vi har vidtagit eller kommer att vidta. Du kan ladda ner och skriva ut en blankett och skicka den till oss per post.

 På varje våningsplan finns en kvalitetssamordnare som bland annat följer upp att genomförandeplaner skrivs och följs. Kvalitetssamordnaren ser även till att samarbetet fungerar mellan kontaktman, dig och dina anhöriga.

En gång i månaden anordnar vi kvalitetsråd, då tar vi upp ämnen som avvikelser, klagomål och diskuterar områden där vi kan utvecklas och bli bättre. Vi använder oss av Appva/MCSS för att säkerställa en kvalitativ läkemedelshantering och en god vård och omsorg.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Agneta Laine, verksamhetschef
Gatuadress
Ribbings väg 28
Postnummer
192 52
Postort
Sollentuna
Vill du bli kund hos oss?

För att få en lägenhet hos oss behöver du ett biståndsbeslut från Sollentuna kommun. Kontakta en biståndshandläggare på Sollentuna kommun för mer information. Självklart kan du kontakta oss om du har andra frågor gällande Edsbergs Äldreboende.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Edsbergs äldreboende

Sollentuna kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.