Trekantens servicehus

Lövholmsvägen 29, Stockholm Karta

Typ av plats
Servicehus
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

På Trekantens servicehus bor du i din egna lägenhet och den hjälp och omsorg du är i behov av utförs av hemtjänstpersonal som finns tillgängliga i huset dygnet runt. Omfattningen av den hjälpen som du är i behov av utgår från ditt biståndsbeslut som du ansöker om hos Stockholms stad.

Trekantens servicehus är ett trivsamt boende med bra stämning bland boende och personal. Vårt arbete utgår från äldreomsorgens värdegrund och har tre ledord - trygghet, respekt och värdighet. Vi värnar om alla boendes värdighet och integritet.

Boendet ligger beläget i en fin miljö precis intill sjön Trekanten. I huset finns en restaurang där du kan äta lunch.  Du har nära till vårdcentral som ligger vägg i vägg med oss, Liljeholmens centrum och kommunikationer som tvärbana, buss och tunnelbana.Trekantens servicehus drivs av Stockholm stad och vänder sig till dig som är över 65 som kan klara dig hemma själv med hjälp av stöd från vår personal. 

Organisation
Organisation form
Kommunal

Boendet

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
86
Avdelningar

Två huskroppar, fem våningsplan

Lägenheterna

Ettorna är 44 kvadratmeter

Tvåor är mellan 51 och 67 kvadratmeter

Alla lägenheter har kök och balkong

Badrummen är nyrenoverade

Trygghetslarm, du behöver ett telefonabonnemang för att larmet ska fungera

Toalettlarm

Husdjur är välkomna om du själv kan ta han om det

I våra större lägenheter går det bra att bo två personer

På boendet

Hobbylokal med storbildstv och soffor, lokalen används vid fester

Restaurang i huset

Fotvårdare finns i lokalen

Minilivs

Reception

Vårdcentralen ligger vägg i vägg

Två innegårdar med utemöbler, fruktträd och blommor

Hyra
6249 - 8098 kr/mån

Aktiviteter

Både Seniorhälsan och vår sjukgymnast anordnar aktiviteter för dig som bor på Trekantens servicehus. Exempel på aktiviteter är: styrketräning, taktil massage, qi-gong, frågesporter, matlagningsgrupper, sittgymnastik och tipspromenader. Vi brukar också göra utflykter med stadsdelens egna buss, då betalar du ett självkostnadspris om du vill åka med.

Varje torsdagseftermiddag anordnar vi fink/svensk karaoke, då brukar finska seniorer besöka oss för att delta.  Vi har samarbetar med Gröndalskyrkan som kommer hit en gång i månaden och håller andakt.

På Trekantens servicehus har vi ett förtroenderåd som träffas en gång i månaden och planerar olika aktiviteter som vårlunch, jullunch, inflyttningsfika och räkfrossa.

Mat & Dryck

Då Trekanten är ett servicehus lagar du mat i din egna lägenhet. Du kan också äta eller hämta matlådor i restaurangen som ligger i huset. Varje dag serverar tre olika lunchrätter. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

I ditt biståndsbeslut från Stockholms stad kan du bli beviljad att personalen som finns på Trekanten hjälper dig med matlagningen hemma hos dig, hjälp att äta i restaurangen eller leverans av matlåda från restaurangen. 

Vård & Omsorg

Kontaktman och genomförandeplan
Tillsammans med dig går din utsedde kontaktperson igenom hur du vill att de insatser som du beviljats utförs. Utifrån det ni kommer fram till upprättas en genomförandeplan. Kontaktmannen ansvarar även för kontakten med dina anhöriga eller god man. 

Omsorg

Personal finns tillgänglig dygnet runt. 

Vård

Sjuksköterskor finns på plats dagtid, måndag till fredag. Kvällar, helger och nätter har vi tillgång till joursjuksköterska. Tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut finns dagtid måndag till fredag. Läkare finns tillgänglig för hembesök om man behöver. Oral Care kommer till oss på Trekantens servicehus och utför tandvård för de som önskar. 

Tilläggstjänster

Fotvård finns i våra lokaler på Trekantens servicehus. Om du behöver klippa dig har vi möjlighet att ringa efter en frisör som besöker dig i din lägenhet.  

Personal

90 procent av våra medarbetare har en undersköterskeutbildning och några har vårdbiträdesutbildning. Under dagarna finns sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast här. Vi har även en enhetschef, biträdande enhetschef och en administrativ assistent. 

Kompetensutveckling
Våra medarbetare har läst olika webbutbildningar och deltar i olika föreläsningar inom ämnen som är relevanta för verksamheten. Vi har även olika utbildningsteman då vi fokuserar på olika ämnen som nutrition och palliativ vård.
Språk
Arabiska
Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Vår ambition är god kvalitet. Personalen involveras i vårt kvalitetsarbete. Resultat av brukarundersökningen och mottagna synpunkter samt avvikelser indikerar vilka områden som bör förbättras. All personal informeras om innehållet i dessa dokument. Varje vecka tas avvikelser upp i syftet att upptäcka brister och planera för åtgärder. Åtgärdsplaner och förbättringsförslag diskuteras gemensamt.

Synpunkter och klagomål
Dina synpunkter är mycket viktiga. Om du har synpunkter eller inte tycker att vi levt upp till våra åtaganden vill vi gärna att du hör av dig så att vi kan förbättra oss.

När vi får klagomål eller synpunkter åtgärdas dessa snarast. Inkomna synpunkter tas upp i våra rapporter och på arbetsplatsträffar. Vår ledning och stadsdelsnämnden får en regelbunden information om vilka klagomål som inkommit och vilka åtgärder vi gjort. Om vi inte lyckats leva upp till våra åtaganden ska vi genast rätta till det som felats.

Kvalitetsgaranti
Vårt arbete utgår från äldreomsorgens värdegrund och har tre ledord - trygghet, respekt och värdighet. Vi värnar om alla boendes värdighet och integritet. I det dagliga arbetet är det viktigt att din trygghet och integritet står i centrum. Du ska känna dig respekterad och ha inflytande över hur dina beviljade insatser utförs. 

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Beata Torgersson, enhetschef
Gatuadress

Lövholmsvägen 29

Postnummer
117 65
Postort

Stockholm

Vill du bli kund hos oss?
För att bli beviljad en lägenhet på Trekantens servicehus behöver du ansöka om ett biståndsbeslut hos Stockholm stad. [link=http://www.stockholm.se/FamiljOmsorg/Aldreomsorg/Att-soka-stod-och-hjalp/]Här[/link] kan du läsa mer om hur du går tillväga för att ansöka.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Trekantens servicehus

Hägersten Älvsjö

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.