Högalid ligger i ett lugnt villaområde.
Här finns många trevliga uteplatser.

Högalid

Klörupsvägen 83, Trelleborg Karta

Typ av plats

Omvårdnad

Om oss

Tryggt och modernt boende med fokus på umgänge och aktiviteter
Högalid har en hemlik miljö med en modern inriktning, huset ligger i ett lugnt och trevligt villaområde i norra delen av Trelleborg. Vi erbjuder en individuellt anpassad omsorg med hjärta, integritet och valfrihet. Stort fokus läggs på aktiviteter för våra boende.

På Högalid finns nytänkande och stora ambitioner. En vilja och tro på att vi verkligen kan bli, och kanske redan är, ett av Sveriges bästa äldreboende och en av landets trevligaste arbetsplatser.
 

Organisation

Vardaga

Organisationsform

Företag

Driftsform

Entreprenad

Boendet

Högalid byggdes 2009. Huset är byggt i två plan, totalt bestående av 4 avdelningar med 10 lägenheter på vardera avdelning.

Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns en härlig gemensam innergård och tre stora uteplatser.

Kommunikation och service
Högalid ligger i ett trivsamt bostadsområde i norra delen av Trelleborg. Det finns bussar som kör precis utanför och en liten bit ner på gatan ligger en närbutik som har det mesta. Bilparkering finns i anslutning till boendet.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

40

Avdelningar

Fyra avdelningar med 10 lägenheter per avdelning.

Lägenheterna

  • 30 kvadratmeter
  • Trinettkök med kylskåp
  • Garderob
  • Badrummet med dusch och toalett
  • Trygghetslarm
  • Höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik.

Bland de aktiviteter som ägt rum på Högalid så vill vi till exempel nämna; läger vid Snogeholmssjön med övernattning, deltagande i Trelleborgsloppet med pimpade rullstolar, tutor och Vardagaflaggor, besök på badhus och 10-kamp där vinsten blev ett mysigt restaurangbesök för hela enhetens boende och personal.

Utöver detta har vi vår årliga julmarknad och vi uppmärksammar alla högtider och andra festligheter såsom Nobelmiddag, Mårten och Alla hjärtans dag.

Vi tar gärna promenader i den fina parken rakt över vägen eller vistas i vår trädgård, där det finns möjlighet att hjälpa till med trädgårdsarbete för den som så önskar.

Varje vecka erbjuds de en stund tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga
Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.


Mat & Dryck

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vård & Omsorg

Den goda dagen
Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.
Läs mer om den god dagen

Kontaktman
När du flyttar in hos oss får du en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Omsorg

För att vi ska kunna ge dig den vård du behöver och önskar finns det personal dygnet runt att tillgå. Vi har undersköterskor med olika specialistkompetenser såsom måltider, aktiviteter och kvalitet. 

Vård

Sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsteraput anställd av Trelleborgs kommun, finns på boendet. Kommunen har hälso- och sjukvårdsansvaret för alla som bor på Högalid.

Tilläggstjänster

Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård och liknande när du behöver det.

Personal

För att vi ska kunna ge dig den vård du behöver och önskar finns det personal dygnet runt att tillgå. Vi har undersköterskor med olika specialistkompetenser såsom måltider, aktiviteter och kvalitet. Vi har en verksamhetschef och två gruppchefer som ansvarar för enheten.

Kompetensutveckling

Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

Språk

Svenska

Kollektivavtal information

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Kvalitet

Kvalitet skapas i mötet med varje individ. Därför är Vardagas ledningssystem för kvalitet, Qualimax, byggt för att ständigt förbättra kvaliteten utifrån de boendes perspektiv, önskningar och behov. Vårt mål är att uppfattas som ett kvalitetsföretag av boende, närstående, uppdragsgivare och medarbetare. För att ge våra medarbetare stöd i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet krävs fungerande struktur och rutiner — det ger trygghet i mötet med de boende och närstående. Vi sätter tydliga kvalitetsmål och leder, styr och följer upp kvaliteten i företaget kontinuerligt med månatliga avstämningar med samtliga chefer.

Kontakt

Organisation

Vardaga

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

073 - 327 15 88

Kontaktperson

Ida Ek

Gatuadress

Klörupsvägen 83

Postnummer

234 56

Postort

Trelleborg

Vill du bo här?

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bo här. För att få en plats brukar det även behövas ett biståndsbeslut från kommunen.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

073 - 327 15 88

Translate

Tyck till