Om oss

Välkommen till Vidhöge, ett äldreboende beläget i Veddige i Varberg. Verksamheten ligger i närheten av Ramstorps gård och Ramstorps förskola samt omgärdas av vackra grönområden. I närmiljön finns vårdcentral, apotek och livsmedelsaffär.

Norlandia är på uppdrag av Varbergs kommun ansvariga för driften av verksamheten. 

Organisation
Organisation form
Företag
Driftsform
Entreprenad

Boendet

Allmän beskrivning

Vidhöge omfattar 20 lägenheter fördelade på två enheter. Vi har ett gemensamt kök, matsal, vardagsrum samt en altan som vetter mot verksamhetens innergård. I enheternas gemensamhetsutrymmen umgås vi, intar måltider och genomför aktiviteter. På vår lugna altan erbjuder vi utevistelse samt anordnar uteaktiviteter m.m.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
20
Avdelningar
2

Aktiviteter

På Vidhöge anordnar vi regelbundet aktiviteter och kulturella evenemang. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro.

Varje månad presenteras månadens övergripande aktivitetsprogram som är baserat på de boendes behov och önskemål. Programmet redogör även för årets fester och firande av högtider samt besök av lokala föreningar och intresseorganisationer. Utöver de gemensamma aktiviteterna erbjuds du varje vecka egen tid med din kontaktman för individuella aktiviteter. Dina önskemål av individuella aktiviteter skriver du och din kontaktman in i din genomförandeplan.

 

Norlandia aktiviteter

Mat & Dryck

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Vi förbereder måltiderna i vårt gemensamma kök och inför servering skapar omsorgspersonalen en lugn, trivsam och harmonisk måltidsmiljö. Huvud- och mellanmålen serveras i varje enhets gemensamma matsal och för de som önskar äta i sin lägenhet kommer vi in med en måltidsbricka.

Är du intresserad av att baka eller delta under förberedelser såsom dukning är du naturligtvis välkommen att hjälpa till. Vi tillämpar pedagogisk måltid vilket innebär att personalen deltar under måltiderna för att skapa en social och harmonisk atmosfär. Under helgerna sätter vi guldkant på tillvaron för att förhöja stämningen, och naturligtvis firar vi årets högtider och traditioner med traditionsenlig mat och dryck.

 

Norlandia måltid

Vård & Omsorg

Omsorg

Dygnet runt erbjuder vi en god och individanpassad vård och omsorg samt hjälp med dina vardagssysslor. Din kontaktman ansvarar för att du ska trivas på Vidhöge samt att din tillvaro utformas så som du önskar.

Vård

Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska genomför vårdinsatser på ett tryggt, professionellt och ansvarsfullt sätt.

Rehabilitering
Verksamhetens arbetsterapeut och fysioterapeut utprovar vid behov hjälpmedel samt utbildar och handleder omsorgspersonalen i ett hälsofrämjande arbetssätt.

Personal

Under ledning av verksamhetschef arbetar omsorgspersonal, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut med vård och omsorg till dig som boende.

 

Norlandia personal

Språk
Svenska

Ja, personalen omfattas av ett kollektivavtal

Kvalitet

Kvalitet i Norlandia
Att erbjuda kvalitet i våra tjänster är Norlandias viktigaste uppdrag. Kvalitet uppstår i mötet mellan de äldre och våra medarbetare. Det handlar om vad vi gör och hur det upplevs av våra kunder. Man ska uppleva trygghet, erbjudas stimulerande aktiviteter, god mat och lyhördhet av oss, dvs ett gott liv varje dag.

För att nå våra kvalitetsmål är vi måna om att vara en lärande organisation, som utifrån evidens och uppföljningar satsar på ständiga förbättringar. Vår vision ”att förbättra välfärdstjänsten…” och våra grundläggande värderingar ”Kompetent, Ambitiös, Respektfull, och Energisk” är ledstjärnor i allt vi gör.

Kvalitetssäkring
Norlandia kvalitetssäkrar sina vård- och omsorgstjänster genom följande processer:
- Händelsehantering
- Socialstyrelsens brukarundersökning
- Medarbetarundersökning
- Internrevisioner
- Egenkontroll
- Verksamhetsplan med tydliga kvalitetsmål

Ovanstående kvalitetssäkringsprocesser följs upp genom: 
- Business review
- Patientsäkerhetsberättelse
- Kvalitetsbokslut

Certifieringar

Vårt digitala kvalitetsledningssystem TQM är certifierat enligt ISO 9001 kvalitet

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Företag
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Lena Karlsson-Hortin, verksamhetschef
Gatuadress
Västra Ringvägen 11A
Postnummer
432 67
Postort
Veddige
Vill du bli kund hos oss?

För att få en boendeplats på Vidhöge krävs ett biståndsbeslut från Varbergs kommun. För mer information om hur du ansöker om en plats, vänligen kontakta kommunens biståndshandläggare på tel-nummer 0340-880 00.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Vidhöge

Varbergs kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.