Tjänster hemma

Boende

Gemenskap

Laddar karta…

Letar du seniorboende i Malmö? Sök och jämför olika alternativ på Seniorval.se.

Seniorboende i Malmö

Här hittar du seniorboende i Malmö. Klicka på de boenden du är intresserad av för att se bilder och få mer information om deras utformning, faciliteter, läge och kontaktuppgifter etc.

Under listan med seniorbostäder hittar du allmän information om seniorboende i Malmö. Vilken service ingår? Hur ställer man sig i kö? Har alla seniorboenden åldersgränser? Läs mer


Sponsrade

Bellevue Park

Eddagatan 3-19, Havamalsgatan 5-13, Havamalsgatan 4-12, Stadsområde Väster, Malmö

Faciliteter som restaurang och pool och ett brett serviceutbud.

Läs mer om Bellevue Park

Annebergsgården

Annebergsgatan 15, Stadsområde Innerstaden, Malmö

Augustenborg

Norra Grängesbergsgatan 42/44 , Malmö

Brf Ankaret

Stadsområde Norr, Malmö

Dammfrigården

Köpenhamnsvägen 8 och Korsörsgatan 1, Stadsområde Innerstaden, Malmö

Eddagatan

Eddagatan, Stadsområde Innerstaden, Malmö

Halvslaget

Betonggatan 9, 13 och 17, Murbruksgatan 14A 16, 18, Malmö

Havamalsgatan

Havamalsgatan, Stadsområde Innerstaden, Malmö

Havsuttern

Möllevångsgatan 18, Kapellgatan 12, Stadsområde Norr, Malmö

Holma

Hyacintgatan 42-46 , Stadsområde Väster, Malmö

Hyllie Söderläge

Ymers gata, Stadsområde Väster, Malmö

Katrinelund

Katrinelundsgatan 4 , Stadsområde Norr, Malmö

Lorensborg

Hallingsgatan 6 , Stadsområde Innerstaden, Malmö

Neptuna

Scaniaplatsen 2 A-F, Stadsområde Norr, Malmö

Nydala

Eriksfältsgatan 71 A-B, Nydalatorget 2, Malmö

Operan

Pildammsvägen 17, Stadsområde Väster, Malmö

Sege Park

Segeparksgatan 16-18, Stadsområde Norr, Malmö

Visa alla

Vad är ett seniorboende?

Generellt är seniorbostäder ett alternativ för dig som vill leva precis som i vilken annan bostad som helst men som prioriterar funktionalitet och tillgänglighet i ditt boende och närmiljö. Men det är bra att veta att seniorboenden kan skilja sig mycket åt i sin utformning och i vad de har att erbjuda. Det finns seniorboenden vars enda utmärkande drag är att alla som bor i fastigheten är över en viss ålder. Medan andra boenden är tillgängligt utformade och/eller erbjuder ett utbud av service och aktiviteter. Vissa boenden tillhandahåller servicetjänster medan i andra är det de boende själva som arrangerar aktiviteter och samverkar för en trygg och bekväm tillvaro om de vill.

Ofta när ett boende uttryckligen kallas för seniorboende så har det en åldersgräns som du måste ha uppnått för att få flytta in. Men det finns även bostäder på marknaden som är utformade för att vara bra bostäder för äldre, exempelvis genom att de är tillgängligt utformade och ligger i bra lägen, som inte har en åldersgräns. Även dessa är en typ av seniorboende.  

Seniorbostäder är helt vanliga bostäder. Du hyr eller köper din bostad på eget initiativ. Du behöver inget biståndsbeslut från kommunen.  

Du kan läsa mer om utformningen av seniorboende här

Tips på hur du hittar ett boende som passar dig

Läs om skillnad mellan seniorboende, trygghetsboende och äldreboende

Hur ställer man sig i kö till seniorboende i Malmö?

Eftersom seniorbostäder finns som såväl hyresrätter, bostadsrätter, radhus/villor och kooperativa hyresrätter så varierar kösystem och kötid. Varje aktör som hyr ut eller har seniorboende i Malmö till salu bestämer själv vilket kösystem och/eller försäljningsprocess som gäller för just dessa bostäder. Därför behöver du kontakta varje enskild aktör och fråga hur det fungerar hos dem.

Ett tips, då kötiderna ofta är långa, är att i god tid innan du vill flytta undersöka alternativ som du finner intressanta i Malmö. Du hittar kontaktuppgifter till de olika aktörerna i Malmö här på Seniorval.se. Klicka på knappen ”Visa” så kommer du till en sida med en flik som heter Kontakt.  

Läs mer om att hitta seniorboende

Åldersgräns seniorboende?

Många seniorboenden har en åldersgräns så till vida att du ska ha uppnått en viss ålder för att få bo där. Boendet bestämmer själv åldersgränsen, men vanligtvis är den 55 år eller högre. Om du har en yngre partner som vill flytta med så brukar det inte vara något problem.

Det finns även bostäder på marknaden som är utformade för att vara bra bostäder för äldre, exempelvis genom att de är tillgängligt utformade och ligger i bra lägen, som inte har en åldersgräns. Även dessa är en typ av seniorboende. Om du vill ha en tillgänglig bostad men inte vill bo bara med andra i samma ålder så kan denna typ av bostäder möjligen vara ett alternativ.

Vad kostar seniorboende? 

Priser, hyror och avgifter för seniorbostäder i Malmö fungerar som för bostadsmarknaden i övrigt. Om det i boendet ingår någon service så kan hyran/avgiften dock vara något högre. Det kan också vara så att det tillkommer kostnader för den service som du utnyttjar och/eller aktiviteter du deltar i.