Om oss

Villa Tollare är ett vård- och omsorgsboende för dig med eller utan demensjukdom eller för dig med psykiatrisk sjukdom. Boendet ligger vackert vid Lännerstasundet och Baggensfjärden vilket erbjuder fina möjligheter till aktiviteter ute i naturen men också inomhus på boendet.

Villa Tollare ligger i samma byggnad som förskolan Lilla Tollare. Kanske får du svara på nyfikna frågor från förskolebarnen på bottenvåningen, hos oss finns möjlighet för nybörjare och veteraner att mötas.

Höjdpunkter Villa Tollare
- Aktiviteter med förskolebarn
- Ljust och modernt
- Många terrasser/uteplatser
- Flera gemensamutrymmen

Om Stora Sköndal
Stiftelsen Stora Sköndal är en idéburen och icke vinstutdelande organisation med verksamhet inom stöd, vård, omsorg, utbildning och forskning. Här kan du läsa mer och även se en film om oss.

Organisation
Organisation form
Idéburen verksamhet
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Stockholms kommun
Hägersten Älvsjö
Hässelby Vällingby
Farsta
Enskede Årsta Vantör
Bromma
Kungsholmen
Norrmalm
Spånga Tensta
Södermalm
Skärholmen
Skarpnäck
Rinkeby Kista
Östermalm

Boendet

Allmän beskrivning

På Villa Tollare finns en stor takterrass med utsikt mot Lännerstasundet. I samma byggnad finns förskolan Lilla Tollare som vi samarbetar med och vi arbetar aktivt med generationsintegration.

Ljusa och moderna lägenheter på 32 kvm med trivsamma gemensamhetsutrymmen ger dig en trygg hemmamiljö. Lägenheterna är fördelade på fyra våningar med 18 boende på varje plan. Här kan du njuta av en kaffe på någon av de många inglasade balkongerna.

Lediga platser
Profil - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
72
Avdelningar
Fyra våningar
Lägenheterna
Lägenheterna är 32 kvadratmeter
Utrustade med pentry
Säng ingår
Tv- och teleuttag finns
Wifi finns
På boendet
Takterass och inglasade balkonger
På varje avdelning finns en matsal och ett vardagsrum

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omsorg och vi har en aktivitetscoach som samordnar både individuella och gemensamma aktiviteter. Vad det blir för aktiviteter beslutas gemensamt från vecka till vecka. Närheten till förskolan Lilla Tollare möjliggör aktiviteter och utbyte mellan generationerna. Vi har ett stort aktivitetsrum i huset som används för flera gemensamma aktiviteter.

Stora Sköndal arbetar efter IDA-modellen (inflytande, delaktighet och aktivitet) som ger de boende möjligheter att styra vilka aktiviteter de vill ägna sig åt. Vi arbetar med genomförandeplan som vi sätter upp tillsammans med dig.

På vår Facebook-sida lägger vi upp bilder från många av våra aktiviteter.

Mat & Dryck

Vi tycker det är viktigt med matglädje och maten är en viktig del av välbefinnandet. Vi uppmärksammar högtider och helgdagar och gör skillnad på vardag och helg genom att duka fint med servetter och levande blommor. Under helgen serverar vi alltid en trerättersmeny en av dagarna och för den som önskar finns det möjlighet att dricka ett glas vin till maten.
 

Var lagas maten?
All mat tillagas av Kleins Kitchen och planeras av dietist.

Vård & Omsorg

Planeringsskärmar
På Stora Sköndal arbetar vi med planeringsskärmar som finns i varje lägenhet. Skärmen används både av personalen och av dig som boende. På skärmen kan du eller närstående lägga upp bilder, använda kalender eller spela spel och lyssna på radio.

Omsorg

Alla boende har en kontaktperson och en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Vi strävar efter att alla ska får en personligt anpassad omvårdnad och utgår från de individuella genomförandeplanerna.

Kontaktmannaskap
Vi arbetar med ett tydligt kontaktmannaskap, och uppdraget är att den boende ska uppleva välbefinnande och ett värdigt liv. Kontaktmannen planerar vården och omsorgen tillsammans med den boende för att säkerställa att den boende får leva sitt liv och få den hjälp som denne önskar, behöver och vill ha. Kontaktmannen ser också till att kommunikationen med anhöriga sker på överenskommet sätt.

I kontaktmannens uppdrag ingår också att säkerställa den boendes trygghet genom säkerställa att den boende får de insatser som planerats med kontinuitet och på det sätt som planerats.

Vård

Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt och läkare finns tillgänglig två dagar i veckan.

Personal

Här arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, aktivitetscoach, teamchef och verksamhetschef. Undersköterskor finns på plats dygnet runt och övriga arbetar måndag – fredag. Vi har en bemanning som säkerställer vårdkvalitet dygnet runt.
 

Johanna Saläng, verksamhetschef

Kompetensutveckling

Vi har internutbildningar om värdegrundsarbete och kontaktmannaskap. Personalen deltar också i externa utbildningar inom relevanta områden. På Stora Sköndal ser vi medarbetarna som vår största resurs och förutsättningen för att kunna ge de boende vård och omsorg med hög kvalitet. Vi rekryterar endast utbildad personal och ser till att samtliga medarbetare har de kunskaper och resurser som krävs för att kunna göra ett bra arbete.

Språk
Svenska
Kollektivavtal är tecknat med Vårdföretagarna

Kvalitet

Stora Sköndals kvalitetsarbete genomsyras av tydlighet och öppenhet, tillsammans med högt ställda kvalitetsambitioner. För att trygga en säker vård och omsorg arbetar vi alltid enligt vårt ledningssystem. Nyckelorden är ”planera, genomföra, följa upp och förbättra”. I korthet handlar det om att planera det vi ska genomföra och att sedan följa upp hur det gick för att kunna förbättra. Klagomål och andra synpunkter är viktiga för oss i vårt arbete med att förbättra verksamheten för alla. När avvikelser uppstår diskuteras de i kvalitetsrådet, där alla professioner finns representerade. Vi tittar på avvikelsen och ser hur vi kan förhindra att den uppstår igen. Utvecklingsarbetet i våra verksamheter är ständigt pågående.

Utmärkelse
Stockholms bästa äldreboende för munhälsa. Årets vinnare av Guldtanden 2017 är Villa Tollare som visat engagemang, god munhälsa hos de boende samt på ett utmärkande sätt samverkat med tandvården.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Idéburen verksamhet
Hemsida
Kontaktperson
Johanna Saläng
Gatuadress
Tollarevägen 2
Postnummer
132 49
Postort
Saltsjö-Boo
Vill du bli kund hos oss?

Låter Villa Tollare som ett boende för dig, eller har du andra frågor? Kontakta gärna vår verksamhetschef.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Villa Tollare

Nacka kommun

Söker du jobb?

Kolla in karriärsajten . Här kan du läsa mer om Stora Sköndal som arbetsgivare och vad vi kan erbjuda dig.

 

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Fyll i formuläret nedan eller slå oss en signal.

Välkommen att kontakta oss på Villa Tollare

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.