Ersta Näsbypark Parkinsonboende och äldreboende

Eskadervägen 2, Täby Karta

Typ av plats

Omvårdnad, Profil

Om oss

Vi erbjuder två avdelningar – en för personer med Parkinsons sjukdom och en avdelning som är ett vanligt äldreboende.

Vårt Parkinsonboende
Till oss är alla med Parkinsons sjukdom välkomna, oavsett ålder och var i landet du bor. Här får du omsorg och stöd i vardagen av våra medarbetare som har god kunskap om sjukdomen. Vi arbetar i team som består av arbetsterapeut och fysioterapeut, omvårdnadspersonal, sjuksköterska, läkare, neurolog, dietist, diakon och vid behov konsulterande logoped. Alla dessa yrkeskategorier samverkar för att uppnå professionell personcentrerad vård.

Så får du plats på Näsbyparks Parkinsonboende
För att få en lägenhet på Näsbyparks Parkinsonboende krävs ett biståndsbeslut från din hemkommun. En handläggare utreder tillsammans med dig vad du behöver hjälp med och beslutar om du beviljas plats eller inte. De kontaktar i sin tur oss och vi erbjuder dig en lägenhet i mån av plats. Du betalar en vårdavgift till din hemkommun samt hyra till oss för lägenheten.

Vårt äldreboende
Miljön på Erstas äldreboenden ska bidra till lugn och avskildhet, men där öppna ytor finns för att kunna mötas och umgås. Det ska vara en plats att bo och trivas på, där du ska ha möjlighet till aktiviteter, sällskap eller vila utifrån dagsform och intresse.

Vården och omsorgen hos oss vilar på vetenskaplig grund, vilket innebär att vi ständigt utvecklar vår verksamhet utifrån forskningens framsteg inom vårt område. För att uppnå en professionell och trygg vård och omsorg arbetar Erstas medarbetare i team runt.

Varmt välkommen att höra av dig med frågor.

Så får du plats på vårt äldreboende
Du som bor i Täby kommun kan söka plats på vårt äldreboende. Ta kontakt med kommunens biståndshandläggare.


Inriktning/Profil

Parkinsons Sjukdom

Organisation

Ersta diakoni

Organisationsform

Ideell organisation

Driftsform

Egen regi

Boendet

Vi har totalt 36 fina lägenheter som är 31–41 kvm, alla utrustade med ett stort duschrum och ett trinettkök med kylskåp. I alla lägenheter finns höj- och sänkbara sängar, men i övrigt möblerar du din lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar.

På varje avdelning finns kök med anslutande matsal där vi intar våra måltider, umgås med varandra och ser på TV.

Utemiljön och närområdet
Boendet har flera balkonger och på det övre våningsplanet finns en stor altan med utsikt mot Näsbyviken. En kvarts promenad bort når vi badstranden Näsa äng och Näsby Slott med restaurang och möjligheter till övernattning för anhöriga.

Vi kan enkelt nå Näsbyparks centrums inomhusgalleria via hiss. Här finns klädbutiker och livsmedelsaffärer, caféer, konditori, bibliotek och restauranger. I anslutning till centrumet finns goda parkeringsmöjligheter. Det är lätt att besöka oss via kommunala transportmedel och med bil. Roslagsbanan med station Näsbypark och SL-buss stannar nära entrén.


Verksamhetens storlek (antal lägenheter)

36

Avdelningar

Vi har två avdelningar för Parkinson och en avdelning som är vård- och omsorgsboende.

Aktiviteter

Meningsfull vardag
Vi anordnar fritidsaktiviteter anpassade efter varje boendes förmåga. Varje dag har vi schemalagda aktiviteter av varierande slag som frågesport, spel, fredagsmys med film med mera. Dessutom erbjuder vi promenad eller annan utevistelse i vårt närområde.

Vi uppmärksammar årets olika högtider som jul, nyår, påsk eller midsommar på traditionellt vis. Under sommaren utnyttjar vi vår altan för utevistelse, kaffestunder, grillning, trädgårdsodling eller annan samvaro. Vi får även besök av olika artister som uppträder för oss. I det fall anhöriga önskar delta i aktiviteter är de välkomna.


Mat & Dryck

Individanpassat måltidskoncept
På Ersta diakonis boenden serverar vi måltider enligt det individanpassade måltidskonceptet The Meal Watch. Genom att servera vad varje person behöver, vill ha och vid de tidpunkter som personen faktiskt är hungrig minimeras risken för undernäring. Blir du nyfiken? Läs mer här! 

Dagens höjdpunkt
På Erstas äldreboenden är måltiden mycket mer än maten som ligger på tallriken. Här berättar Martin Andersson, dietist för Erstas diakonis sociala verksamheter man arbetar för att måltiderna ska bli dagens höjdpunkter för de boende.

Vård & Omsorg

Du ska vara trygg
Ersta diakoni har en anställd medicinskt ansvarig sjuksköterska och vi har ett läkarteam knutet till oss. För trygghet nattetid har vi en sjuksköterskepatrull som står redo för fysiska besök samt rådgivning via telefon till våra medarbetare.
 


Personal

Språk

Bosniska

Kollektivavtal

Vi har kollektivavtal.

Kvalitet

Vi lyssnar på dig
För att utvecklas genomför vi regelbundet olika kvalitetsmätningar, både egna och externa. Läs gärna mer här.

Vi har även ett Boenderåd, där samtliga boende och anhöriga är inbjudna att delta. Här har deltagarna möjlighet att diskutera, utvärdera och vidareutveckla verksamheten och aktivitetsutbudet.


Certifieringar

Vi är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001:2008. Som boende kan du vara trygg i att vi arbetar efter rutiner som säkerställer att vi håller högsta möjliga kvalitet.

Kvalitetsregister

Kontakt

Organisation

Ersta diakoni

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-714 60 11

Kontaktperson

Christina Lavö, verksamhetschef

Gatuadress

Eskadervägen 2

Postnummer

183 54

Postort

Täby

Vill du bo här?

För att få en lägenhet hos oss krävs ett biståndsbeslut från din hemkommun. En handläggare utreder tillsammans med dig vad du behöver hjälp med och beslutar om du beviljas plats eller inte. De kontaktar i sin tur oss och vi erbjuder dig en lägenhet i mån av plats. Du betalar en vårdavgift till din hemkommun samt hyra till oss för lägenheten.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Söker du jobb?


Ersta Näsbypark Parkinsonboende och äldreboende

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-714 60 11

Translate

Tyck till