Ersta Näsbypark Parkinsonboende och äldreboende

Om oss

Välkommen till Näsbypark Parkinsonboende och äldreboende. Vi erbjuder två inriktningar – ett profilboende med avdelningar för personer med Parkinsons sjukdom och en del med som är ett vanligt äldreboende.

Miljön på Erstas äldreboenden ska bidra till lugn och avskildhet, men där öppna ytor finns för att kunna mötas och umgås. Vården och omsorgen hos oss vilar på vetenskaplig grund, vilket innebär att vi ständigt utvecklar vår verksamhet utifrån forskningens framsteg inom vårt område. För att uppnå en professionell och trygg vård och omsorg arbetar Erstas medarbetare i team.

Vårt Parkinsonboende
Till vårt profilboende är alla med Parkinsons sjukdom välkomna, oavsett ålder och var i landet du bor. Här får du omsorg och stöd i vardagen av våra medarbetare som har god kunskap om sjukdomen. Vi arbetar i team som består av arbetsterapeut och fysioterapeut, omvårdnadspersonal, sjuksköterska, läkare, neurolog, dietist, diakon och vid behov konsulterande logoped. Alla dessa yrkeskategorier samverkar för att uppnå professionell personcentrerad vård.

En god vardag
Att bo hos oss ska vara så likt ett vanligt hem som möjligt. Du ska känna dig trygg och träffa medarbetare som du känner. Vi utgår från varje individs önskemål och förutsättningar för att dagarna ska bli så roliga och meningsfulla som möjligt. Vi erbjuder stimulerande aktiviteter, trevliga måltider och utevistelser. Mycket i en god vardag kommer ur de små sakerna som att känna att man är inkluderad i det gemensamma ansvaret, t ex att vattna blommorna, duka bordet fint eller vara med och baka till eftermiddagsfikat 
 Välkomnar delaktiga anhöriga
Anhöriga är välkomna när de vill och för oss är det viktigt med delaktighet. Vi jobbar aktivt med anhörigstöd och erbjuder enskilda samtal, anhöriggrupper, föreläsningar och rekreationsvistelser. Läs mer om Erstas anhörigstöd här.

Om Ersta diakoni och Ersta äldreboende
Ersta diakoni har bedrivit vård och omsorg sedan 1851 och är Sveriges största aktör utan vinstsyfte inom vård och omsorg. Verksamheten vilar på kristen grund och vår värdegrund ”Se hela människan” genomsyrar alla våra verksamheter. Att vi drivs utan vinstsyfte innebär att vårt överskott går tillbaka till våra verksamheter.

Organisation
Organisation form
Idéburen verksamhet

Boendet

Vi har totalt 36 fina lägenheter som är 31–41 kvm, alla utrustade med ett stort duschrum och ett trinettkök med kylskåp. I alla lägenheter finns höj- och sänkbara sängar, men i övrigt möblerar du din lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar.

På varje avdelning finns kök med anslutande matsal där vi intar våra måltider, umgås med varandra och ser på TV.

Utemiljön och närområdet
Boendet har flera balkonger och på det övre våningsplanet finns en stor altan med utsikt mot Näsbyviken. En kvarts promenad bort når vi badstranden Näsa äng och Näsby Slott med restaurang och möjligheter till övernattning för anhöriga.

Vi kan enkelt nå Näsbyparks centrums inomhusgalleria via hiss. Här finns klädbutiker och livsmedelsaffärer, caféer, konditori, bibliotek och restauranger. I anslutning till centrumet finns goda parkeringsmöjligheter. Det är lätt att besöka oss via kommunala transportmedel och med bil. Roslagsbanan med station Näsbypark och SL-buss stannar nära entrén.

 

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
36
Avdelningar
Vi är ett profilboende med två avdelningar för Parkinson och en avdelning som är vård- och omsorgsboende (äldreboende).

Aktiviteter

På alla Erstas äldreboenden hittar vi dagligen på saker tillsammans. Vi anordnar fritidsaktiviteter anpassade efter varje boendes förmåga. Varje dag har vi schemalagda aktiviteter av varierande slag som frågesport, spel, fredagsmys med film med mera. Dessutom erbjuder vi promenad eller annan utevistelse i vårt närområde.

Under sommaren utnyttjar vi vår altan för utevistelse, kaffestunder, grillning, trädgårdsodling eller annan samvaro. Vi får även besök av olika artister som uppträder för oss. I det fall anhöriga önskar delta i aktiviteter är de välkomna.

Vi firar alla traditionella högtider och på helgerna anordnar vi fredagsmys, lördagsfest och söndagskaffe. Och ibland förgyller vi dagarna med pub, musikuppträdanden, sångstunder eller en korvgrillning.Uppmärksammar temadagar och årstider
Vi förgyller vardagen genom att ta vara på temadagar och årstider, detta för att skapa struktur på tiden. Vi tar in årstiderna till den som inte kan gå ut och uppleva den fullt ut själv, de första vårblommorna, kastanjer på hösten eller granris till jul.

Besök från lokala församlingar
Vi har ett nära samarbete med våra lokala församlingar, både svenskkyrkliga och andra, för att främja de andliga och existentiella behoven. Det innebär bland annat regelbundna andakter och möjlighet till enskilda samtal för både boende och anhöriga.

Mat & Dryck

Matglädje
På Ersta ser vi till hela måltiden. Från aptitretande dofter och dukning till stämningen vid bordet och uppläggningen av maten. På så sätt ökar matglädjen. Under helgerna blir måltiderna lite extra festliga och ibland serveras ett glas vin till maten om så önskas. Både de som bor och de som arbetar hos oss äter tillsammans för att skapa en trevlig stund med samtal och gemenskap.

Här kan du läsa mer om hur Ersta diakoni arbetar för att måltiderna ska bli dagens höjdpunkter för de boende.

Var lagas maten?
Frukost, mellanmål samt tillbehör till lunch och middag lagas på plats, och vår mat levereras av Compass Group.

Vård & Omsorg

Ett gott åldrande
På Erstas äldreboenden ska vi ge förutsättningar för ett gott åldrande och fokusera på vad som ger hälsa. Fysisk aktivitet, bra måltider, social samvaro, natur, kultur och möjlighet till delaktighet är därför viktiga komponenter. Utifrån detta planeras omsorgen utifrån varje persons egna önskemål och förutsättningar. Här kan du läsa mer.

Kontaktperson och genomförandeplan
Varje boende hos oss har en utsedd kontaktperson. Kontaktpersonen upprättar en genomförandeplan tillsammans med den boende. Genomförandeplanen ligger till grund för hur vi arbetar varje dag.

Personal

På boendet jobbar erfarna medarbetare, utbildade undersköterskor, en del med specialistkompetenser exempelvis inom akutsjukvård eller demens. Sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut är legitimerade med lång erfarenhet av äldreomsorg.
 

Alla genomgår regelbundna interna utbildningar och har återkommande handledning. Vi har fokus på att varje medarbetare ska ha kompetens att se dig och dina behov och möta dig där du är.

Språk
Bosniska

Ja, Ersta har kollektivavtal genom Vårdföretagarna, branschavtal E och F.

Kvalitet

Ersta diakonis kvalitetssystem
Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling enligt Ersta diakonis kvalitetssystem. Vi har ett avvikelsehanteringssystem för att kunna identifiera brister i verksamheten och förbättra.Kvalitets- och patientsäkerhetsberättelse redovisar årligen verksamhetens resultat. 


Synpunkter och klagomål
Alla synpunkter och klagomål tas på största allvar och det ska vara enkelt att påtala brister för oss. Detta gör du antingen genom att fylla i en blankett eller genom att prata direkt med personalen. Synpunkter och klagomål sammanställs och rapporteras kvartalsvis till Erstas kvalitetssystem.

Så jobbar Ersta äldreomsorg med kundnöjdhet
För oss är det viktigt att de som bor på våra äldreboenden känner sig trygga, får stöd utifrån sina behov och önskemål och ges möjlighet till en meningsfull dag. För att ta reda på vad de som bor hos oss tycker, arbetar vi både med egna, Socialstyrelsens och kommunens kvalitetsmätningar.

Våra egna kundnöjdhetsmätningar har tre fokusområden som är extra viktiga för oss: måltidsupplevelsen, aktiviteter och personlig omvårdnad.

Socialstyrelsen genomför årligen en rikstäckande undersökning om vad de äldre tycker om sin äldreomsorg som vi tar del av. Där jämför vi våra resultat med andra äldreboenden i länet och nationellt. 

Certifieringar

Ersta diakoni är certifierat enligt ISO 9001:2015 samt miljö 14001:2015.

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Idéburen verksamhet
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Christina Lavö, verksamhetschef
Gatuadress
Eskadervägen 2
Postnummer
183 54
Postort
Täby
Vill du bli kund hos oss?

Så får du plats på Näsbyparks Parkinsonboende
För att få en lägenhet på Näsbyparks Parkinsonboende krävs ett biståndsbeslut från din hemkommun. En handläggare utreder tillsammans med dig vad du behöver hjälp med och beslutar om du beviljas plats eller inte. De kontaktar i sin tur oss och vi erbjuder dig en lägenhet i mån av plats. Du betalar en vårdavgift till din hemkommun samt hyra till oss för lägenheten.

Så får du plats på vårt äldreboende
För att få en lägenhet hos oss krävs ett biståndsbeslut från din hemkommun. En handläggare utreder tillsammans med dig vad du behöver hjälp med och beslutar om du beviljas plats eller inte. De kontaktar i sin tur oss och vi erbjuder dig en lägenhet i mån av plats. Du betalar en vårdavgift till din hemkommun samt hyra till oss för lägenheten.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Ersta Näsbypark Parkinsonboende och äldreboende

Täby kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.