Humana Lillsjö badväg

Humana Lillsjö badväg

Lillsjö Badväg 10, Kungsängen Karta

Typ av plats
Demens
Omvårdnad
Besök hemsida
Ledigt att hyra
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Humana Lillsjö Badväg är ett nybyggt äldreboende med totalt 80 lägenheter för dig i behov av omvårdnad eller demensvård.

Äldreboendet ligger i en vacker miljö där du har nära till både skog och Lillsjön som ligger runt knuten. Du bor i en trevlig miljö med fina gemensamma lokaler och lägenheter. Du kan njuta av vår trädgård där vi också har ett växthus och vår terrass på taket. Om du gillar att vara aktiv har vi ett fint gym med ett stort utbud av maskiner. Du kan också koppla av i vår bastu.

Att flytta till ett äldreboende kan vara en stor förändring i livet, men hos oss kan du finna trygghet, värme och gemenskap. Här får du en lugn småstadsmiljö med närhet till promenadstråk, natur och aktiviteter.

Höjdpunkter

Organisation
Organisationsform
Företag
Driftsform
Egen regi

Boendet

Allmän beskrivning

Lägenheterna
Lägenheterna är cirka 31 kvadratmeter stora. I alla lägenheter finns det platsbyggda garderober, en liten kokvrå med kokplatta, kyl och frysfack samt ett handikappanpassat badrum. Det finns en höj- och sänkbar säng, taklampa och en vägghängd TV med ett basutbud av kanaler. Det ingår även en sänggavel med inbyggd belysning som tänds vid rörelser mot golvet, till exempel när du sätter ned fötterna från sängen för ett toalettbesök nattetid. Allt detta är inkluderat i hyran.

Välkommen på lägenhetsvisning på Lillsjö badväg.

Gemensamma utrymmen
Varje avdelning består av tio lägenheter och rymmer även gemensam matsal, kök samt vardagsrum, uteplats eller balkong. I huset finns en gemensam samlingssal med direkt anslutning till en stor takterrass, aktivitetsrum, gym och rehab, bastu samt en trädgård med bl.a. ett växthus.Trädgård och närområdet
I trädgården har vi planteringslådor för odlingar, sköna sittgrupper, en träningstrappa och en barr. Vi har ett växthus med traditionella växter där du gärna kan vara med och delta i trädgårdarbetet om du önskar. Takterrassen på översta våningen har en fantastisk utsikt mot Lillsjöns friluftsområde. Vid Lillsjön finns en tillgänglighetsanpassad badbrygga som vi nyttjar flitigt under sommarmånaderna och en vacker natur som vi njuter av året runt.

Lediga platser
Demens - Permanent
Omvårdnad - Permanent
Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
80
Avdelningar
Fyra plan, 20 boende på varje plan.

Aktiviteter

Aktiviteter för kropp, knopp och själ
När du flyttar in hos oss upprättar vi en så kallad aktivitetsanalys som en del av genomförandeplanen. Det innebär att vi tar reda på vilka dina intressen är och vilka aktiviteter som passar dig för att du ska känna att du får en meningsfull tillvaro. Vi har en aktivitetsansvarig som tillsammans med aktivitetsombuden ansvarar för aktiviteterna. 

Humana Lillsjö Badväg har en stor samlingssal med tillhörande pentry som används vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, musikunderhållning eller pubkvällar. Rummet kan också nyttjas när anhöriga kommer på besök och till exempel vid födelsedagsfiranden. För de som vill aktivera sig fysiskt finns det ett stort gym. På boendet finns det även ett aktivitetsrum och en bastu. Vår stora trädgård och skogen precis intill uppmuntrar till mycket utevistelse.

Mat & Dryck

På Lillsjö Badväg har vi ett eget tillagningskök där våra egna kockar förbereder och tillagar lunch och middag. Du bestämmer själv om du vill äta tillsammans med personal och boende i den gemensamma matsalen eller om du föredrar att äta i egna lägenheten. Personal sitter alltid med för stöd och den sociala gemenskapen.

Var lagas maten?
På boendet av våra egna kockar

Vård & Omsorg

Rehabiliterande förhållningssätt
Den hjälp du får ifrån oss utgår alltid från ett rehabiliterande förhållningssätt, det vill säga du gör det du kan själv och vi stöttar dig med resten.

Kontaktman
När du flyttar in får du en kontaktman som är vårdbiträde eller undersköterska. Kontaktmannen arbetar i team med omvårdnadsansvarig sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. 

Personal

Vi har personal på plats dygnet runt som erbjuder dig trygg vård och omsorg samt serviceinsatser efter dina behov. De är engagerade, omtänksamma, har lång erfarenhet. Flera har också vidareutbildning i olika områden som till exempel palliativ vård och BPSD.

Sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut finns på plats dagtid måndag till fredag. På kvällar och helger har vi tillgång till joursjuksköterska. Läkare besöker oss två gånger i veckan och vi kan alltid nå en läkare via telefon vid behov. 

Språk
Arabiska

Kvalitet

Inom Humana finns kvalitetsorganisation på alla nivåer, från koncernnivå till varje verksamhets lokala kvalitetsråd. Boendets lokala kvalitetsorganisation består utav kvalitetsombud från varje avdelning, sjuksköterska, rehab-personal och verksamhetschef. Läs gärna mer om Humanas kvalitetsarbete här.

Kontakt

Organisation
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Morvarid Moaven, verksamhetschef
Gatuadress
Lillsjö Badväg 10
Postnummer
196 35
Postort
Kungsängen
Vill du bli kund hos oss?

Är du intresserad av att veta mer om boendet eller vill du boka in en visning? Kontakta oss gärna så berättar vi mer. Via vår hemsida kan du anmäla ditt intresse.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Humana Lillsjö badväg

Upplands-Bro kommun

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.