Kontakten

Hamnvägen 6, Fagersta Karta

Inriktning

Demens

Om oss

En meningsfull sysselsättning för dig med demenssjukdom
Dagverksamheten Kontakten ligger på Solliden och vänder sig till personer med en utredd demenssjukdom som fortfarande bor hemma. Syftet med ett besök hos oss är att erbjuda våra besökare en social och meningsfull dag men även avlastning för anhöriga som kan behöva egen tid.

Alla aktiviteter är anpassade efter personer med en demenssjukdom och även våra lokaler är anpassade för att göra det enkelt för våra besökare att hitta. Vi har ett funktionsbevarande förhållningsätt vilket innebär att vi ger stöd och stimulans för att våra besökare ska behålla viktiga funktioner.

För att underlätta ett besök hos oss blir våra besökare hämtad och lämnad av vår buss.

Duktig personal
Personalen på Kontakten är duktiga på hur man på bästa sätt bemöter individer med en demensdiagnos och hur man får dem att må bra och känna sig trygga.

Fakta Om oss

Kostnader

71 kronor per dag, då ingår fika och lunch.

Öppettider

Bussen hämtar cirka 09.30 och hemfärd sker runt 15.00.

Antal platser

Sex platser per dag. Vanligaste är att man besöker Kontakten 1-3 gånger i veckan.

Målgrupp

Personer med en diagnostiserad demenssjukdom som bor hemma och är över 65.

Aktiviteter

Dagen börjar med att vi fikar tillsammans, innan vi startar med dagens aktiviteter. Vi anpassar våra aktiviteter efter våra besökares förutsättningar och vad de känner för att göra. Det kan till exempel vara att pyssla, läsa tidningen, titta på gamla bilder, sång och musik, spela spel eller ta en promenad i de fina omgivningarna. Dagen avslutas med eftermiddagsfika innan bussen kommer för hemfärd.

Vi har flera grupper och ser till att personer som befinner sig i samma stadium i demenssjukdomen ses tillsammans då det är lättare att anpassa aktiviteterna efter deras olika förutsättningar.

Spa, verkstad och uteplats
Kontakten består av flera rum, ett kök, ett lugnare rum där vi bland annat erbjuda våra besökare taktil massage, ett rum med SPA-bad och en verkstad för dem som vill snickra. Vi har även tillgång till en fin uteplats där vi bland annat spelar boule.

Vila kan man också göra hos oss
Om det är någon som behöver vila har vi en extra bred kökssoffa och även flera fåtöljer med fotpallar som är sköna.

Personal

Personalen på Kontakten har erfarenhet av att jobba med personer med en demenssjukdom. Därför är de duktiga på hur man på bästa sätt bemöter individer med en demensdiagnos och hur man får dem att må bra och känna sig trygga.

De är undersköterskor varav en även är Sivliasyster vilket innebär att hon har en fördjupad utbildning inom demensvård. All personal har även läst webbutbildningarna Demens ABC och Demens ABC plus. 

Faktaruta personal

Språk

Svenska

Mat & dryck

Våra besökare serveras fika och lunch. Till fikat brukar vi baka själva och lunchen kommer från Fagersta kommuns Centralkök som lagar husmanskost. Har du allergier eller är i behov av specialkost är det inga problem.

Vi värdesätter lugn och ro när vi sätter oss ner för att äta. Eftersom våra gäster har en demenssjukdom har vi anpassat porslinets färger så maten och drycken syns tydligt. Personalen sitter med vid måltiderna som stöd för de som behöver hjälp men även för att skapa en trevlig och social stämning.   

Ta sig hit

Buss hämtar dig på morgonen och kör sedan hem dig igen vid dagens slut. Personal från dagverksamheten följer alltid med i bussen. Bussresan ingår när du beviljats plats på dagverksamheten.

Kontakt

Fakta Kontakt

Organisation

Fagersta kommun

Organisationsform

Kommunal

Telefonnummer

0223-443 24

Kontaktperson

Carina Sandvik

Gatuadress

Hamnvägen 6

Postnummer

737 32

Postort

Fagersta

Vill du delta?

Då ska du vända dig till en biståndshandläggare på Fagersta kommun och ansöka om en plats på dagverksamheten. Telefonnummer till Fagersta kommuns växel är: 0223-440 00

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0223-443 24

Translate

Tyck till