Om oss

Seniorval guidar dig kring boende, service och omsorg för seniorer

Seniorval är Sveriges ledande informationstjänst kring boende, service och omsorg för senioråren. Initiativet till tjänsten togs 2012 av Fanny Falkenberg och Pernilla Kristoffersson när deras familjer skulle hjälpa mor- och farföräldrar att få äldreomsorg. Över en halv miljon personer använder Seniorval årligen.

Vi vill underlätta för dig som söker information att hitta lösningar som passar dina önskemål och behov. Vår vision är också att du ska känna dig trygg i de beslut du fattar.

Söktjänst för alla kommuner i Sverige

Seniorval ger dig en unik möjlighet att hitta utbudet av boende, service och omsorg i alla kommuner i landet. Sök till exempel hemtjänst, RUT-tjänster, senior- och trygghetboende, äldreboende eller olika forum för gemenskap och se vad som finns där just du bor. Till söktjänsten

Mer information om söktjänsten

Bra att veta

Är det något du undrar kring boende, service och omsorg för seniorer? Vi hjälper dig att hitta svaret. Läs om det mesta kring området under Bra att veta på Seniorval.

Tips och guider

Du hittar också tips och guider som kan ge vägledning kring olika frågor och situationer. 

Inspiration

På Seniorval finns även inspirationsartiklar och reportage. Hur har andra löst sin situation, vilka känslor och erfarenheter finns kring olika beslut och finns det aspekter och alternativ som du inte tänkt på? Ta del av berättelser för att finna inspiration kring hur du vill ha det i en ny fas i livet.

Ställ en fråga

Du får gärna ställa frågor till oss via vår chatt eller mejla info@seniorval.se.

Seniorval bidrar till stärkt utbud och kvalitet

Antalet personer över 80 år förväntas öka med 50 procent mellan åren 2019 - 2029 enligt prognoser från SCB. Detta ställer stora krav på utvecklingen av boende, service och omsorg för målgruppen. Genom att samla och synliggöra utbudet över hela landet på ett ställe vill vi bidra till att det stärks ytterligare.

Kvalitetsundersökningar från Socialstyrelsen visar att över 80 procent är nöjda med sin äldreomsorg. Sverige erbjuder många bra alternativ och god omsorg. Det är viktigt att lyfta, goda exempel föder fler!

Så kan du som möter seniorer och närstående i din profession använda Seniorval

Får du i din yrkesroll många frågor kring boende, service och omsorg för seniorer? Hänvisa gärna till Seniorval. Vår ambition är att tjänsten på ett effektivt sätt ska kunna komplettera och bidra till sektorns informationsgivning. Ju mer målgruppen kan om frågan desto lättare ser vi också att dialogen blir med professionen.

Vi utvecklar ständigt informationutbudet på Seniorval

Hittar du inte det du söker i våra kanaler? Tipsa gärna om innehåll som du vill att vi tar fram. Kontakta oss

Vi som jobbar här

Seniorval.se:s lojalitet ligger hos användarna av sajten. Vi är ett fristående och oberoende initiativ organiserat av Senior Life AB.

Translate