Tjänster hemma

Boende

Gemenskap

Var

Tjänster du köper själv

Städredskap för hushållsnära tjänster

Känner du att det skulle vara skönt att få hjälp med vissa saker för att förenkla din vardag? Eller behöver du mer regelbunden omsorg? Det finns många tjänster som du kan ordna på egen hand.

Du kan få hjälp med det mesta utan att först vända dig till kommunen och få dina behov prövade. Många uppgifter som till exempel städning, tvätt och strykning, hemmafix, trädgårdsarbete och snöskottning är traditionella hushållsnära tjänster som ger rätt till RUT-avdrag. Även hjälp med att klä på dig eller duscha, få ledsagning, promenadsällskap och nattvak kan du ordna på egen hand och ger rätt till skatteavdrag. 

Seniorer är idag en av de största grupperna som köper hushållsnära tjänster. Fler och fler ser hushållsnära tjänster som ett mer oberoende alternativ eller komplement till hemtjänst. Med RUT-avdraget behöver det heller inte bli så dyrt. Nedan kan du läsa mer om detta.

För dig som vill att en frisör kommer hem till dig eller kanske en fotvårdsterapeut eller tandläkare så går det också att ordna privat. Det kan vara skönt att slippa ge sig iväg och då kan du vända dig till en utförare som åker hem till kunderna.

Translate