Attendo Nära är ett fiffigt hjälpmedel för att informera närstående om livet på äldreboendet.
Attendo Nära är ett fiffigt hjälpmedel för att informera närstående om livet på äldreboendet.
Attendo Nära är ett fiffigt hjälpmedel för att informera närstående om livet på äldreboendet.
Linda och Pamela är huvudansvariga för Attendo Nära-Appen på Johan Kocksgatan i Trelleborg.
Hasse använder Attendo Nära varje dag i kontakten med mamma.

Håll kontakten med äldreomsorgens första närstående-app

SKRIVET I SAMARBETE MED ATTENDO
Attendo är Sveriges äldsta omsorgsföretag och sedan mitten av 1980-talet har man ständigt arbetat för att hitta nya metoder att förbättra omsorgen. Utgångspunkten är och har alltid varit att företagets boende ska må bra och ha en trygg vardag – och de senaste åren har man med hjälp av digital teknik tagit ytterligare steg för att skapa nya och begåvade sätt att bli ännu bättre i omsorgen.     

Det senaste tillskottet är en app som gör det enkelt för närstående att få en inblick i det dagliga på äldreboendet. Med bilder och information får man en känsla av det som mamma eller pappa – morfar eller svärmor är med om på dagarna. 

Appen har fått namnet Attendo Nära och den fungerar ungefär som sociala medier generellt med bildflöde och möjlighet att dela bilder och kommentarer.

Många närstående bor långt bort och har inte möjlighet att besöka sina nära och kära lika ofta som de skulle vilja och då kan bilderna och filmklippen från boendet bli en trygghet.

En av de som provat appen är Hans, vars mamma bor på Attendo Johan Kocksgatan i Trelleborg. 

–  Vår mor flyttade in här i januari i år och jag använder appen varje dag för att ta del av vad som händer i mors vardag, allt från aktiviteter och utflykter till veckans matsedel. Både jag och mina syskon har verkligen tagit appen till oss och vi tycker den är enkel att använda, säger Hans.

Hasse använder Attendo Nära varje dag i kontakten med mamma.

Hasse använder Attendo Nära varje dag i kontakten med mamma. Här tillsammans med Pamela, Maria och Linda på Attendo Johan Kocksgatan i Trelleborg.

Hur funkar det?
Pamela och Linda är medarbetare på Johan Kocksgatan och ansvarar för appen på boendet där de även utbildar kollegor och närstående i hur den på bästa sätt kan användas.  

– Det är en stor hjälp att kunna kommunicera i det dagliga, närstående vill ju veta vad som händer hos oss. Eftersom jag och Pamela redan tidigare jobbade med Instagram här på boendet blev det också naturligt att vi tog Attendo Nära som ”vår grej” när den dök upp, säger Linda. 

Linda och Pamela är huvudansvariga för Attendo Nära-Appen på Johan Kocksgatan i Trelleborg.

Linda och Pamela är huvudansvariga för Attendo Nära-Appen på Johan Kocksgatan i Trelleborg. De hjälper närstående och kollegor att hitta rätt i teknik och användande. 

Pamela poängterar att Attendo Nära är ett omtyckt och använt hjälpmedel som betyder mycket för många närstående. 

– Det är ju som ett privat rum som man kan dela med den man vill och där man kan träffa släkt och vänner oavsett var de finns i landet eller världen. Man ska inte behöva vänta på att få tid att åka och hälsa på. Men det är viktigt att påpeka att det ska användas med omdöme; allt behöver inte berättas i appen utan det gäller att hitta balans.  

Attendo Nära utvecklas hela tiden och nästa steg som vi ser fram emot handlar om att öka interaktionen mellan den boende och dess närstående på flera olika sätt, säger Pamela. 

Delaktighet, insyn och trygghet
För Hans är Attendo Nära ett utmärkt komplement till besöken hos sin mamma på Johan Kocksgatan.

–  Även om jag bor i närheten och besöker min mor ganska ofta är det en stor trygghet och nytta med den här appen. Jag och mina syskon, som inte bor lika nära, får också en gemensam referensram och vi ser att morsan är glad, att hon trivs och att hon har det bra här, avslutar Hans.

Detta är Attendo Nära

Ett sätt att umgås och kommunicera mellan boende och närstående

Ett modernt redskap som stimulerar, integrerar och inkluderar

Säkert och integritetsskyddat med tydliga behöriga användare och login

Säkert och integritetsskyddat med tydliga behöriga användare och login

Attendo Nära är ett fiffigt och enkelt hjälpmedel i arbetet med att uppdatera och informera närstående om livet på äldreboendet.

Här hittar du Attendos äldreboenden på Seniorval.se

Translate