Tjänster hemma

Boende

Gemenskap

Var

Hjälp med underhåll

Om du bor i hus eller bostadsrätt kanske du måste börja fundera på vad som händer den dagen du inte orkar med underhållet av boendet längre. Huset kräver sitt alldeles speciella underhåll, men även i lägenheten kan det vara saker som går sönder och måste repareras. Det är bra att tänka igenom situationer som kan uppstå och fundera över hur man kommer att lösa dem.

Här får du förslag på olika sätt att ta hjälp med underhållet av din bostad. 

Köp tjänster med skatteavdragen ROT/RUT

Både ROT och RUT- avdraget är bra att utnyttja när det gäller underhållsarbete i hemmet. ROT-avdraget ger 50 procents skattereduktion på renoveringsarbete och RUT-avdraget ger samma reduktion på hushållsnära tjänster, t.ex. snöskottning, städning och trädgårdsarbete.

Läs mer om Tjänster du köper själv.

Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.

Fixartjänster från kommunen

Kommunen har ofta en fixartjänst eller vaktmästarservice som rycker ut och hjälper äldre med sysslor som med åren kan bli svåra att klara av själv. Det kan handla om att sätta upp gardiner, byta glödlampor på svåråtkomliga ställen eller plocka fram saker ur källar- eller vindsföråd.

Läs mer om fixarservice

Hjälp från familj och vänner

Kanske har du turen att ha starka, friska släktingar och vänner som kan ge ett handtag i trädgården och hjälpa till när något behöver fixas.

Translate