Tjänster hemma

Boende

Gemenskap

Laddar karta…

Seniorboende i Stockholm

Här hittar du seniorboende i Stockholm. Klicka på de boenden du är intresserad av för att se bilder och få mer information om deras utformning, faciliteter, läge och kontaktuppgifter etc.

Under listan med seniorbostäder hittar du allmän information om seniorboende i Stockholm. Vilken service ingår? Hur ställer man sig i kö? Har alla seniorboenden åldersgränser? Läs mer

Sponsrade

Akallas seniorbostäder

Sibeliusgången 20 , Rinkeby Kista, Stockholm

I Akallas seniorbostäder har du utsikt över Järvafältet och tillgång till en stor gemensam innergård. Nära till Akalla Centrum där det finns service och butiker.

Axelsbergs seniorbostäder

Kinmanssonsvägen 43-45 , Hägersten Liljeholmen, Stockholm

I Axelsbergs seniorbostäder bor du i lägenhet med hög standard mitt i Hägersten, cirka 150 meter från tunnelbanan.

BoViva Stockholm

Alsnögatan 42-48, Södermalm, Stockholm

BoViva Stockholm ligger vackert i Norra Hammarbyhamnen. Ett stenkast från Fåfängan precis intill vattnet och vackra promenadstråk.Vi erbjuder moderna och ljusa hyreslägenheter. För dig över 55 som vill njuta av livet i en lugn och skön miljö.

Fästmanssoffans seniorbostäder

Starbovägen 63-97, Hässelby Vällingby, Stockholm

Ett seniorbostäder för dig som vill bo nära naturen.

Nyproduktion

Grönviks dunge

Nockeby Kyrkväg, Bromma, Stockholm

Grönviks dunge ligger i ett högt och grönt läge vid slutet av Nockeby kyrkväg i Bromma.

Läs mer om Grönviks dunge

Hammarbyhöjdens seniorbostäder

Tidaholmsplan 11-19, 18-20, Enskede Årsta Vantör, Stockholm

Hammarbyhöjdens seniorbostäder ligger i ett poplärt område söder om Södermalm med 50 meter till tunnelbanan.

Hässelgårdens seniorbostäder

Ormängsgatan 10 , Hässelby Vällingby, Stockholm

Seniorbostäder i Hässelby med trevlig utegård och närhet till tunnelbana.

Kastanjens seniorbostäder

Majstångsvägen 4, Hägersten Liljeholmen, Stockholm

I Midsommarkransen med närhet till lummiga Svandammsparken ligger Kastanjens seniorbostäder. Matbutik och tunnelbana finns endast 500 meter bort. Planerad inflytt september 2018.

Nyproduktion

Kristinebergs slott

Nordenflychtsvägen 46, Kungsholmen, Stockholm

Kvarteret Kristinebergs slott kommer att ligga på nordvästra Kungsholmen intill en nyanlagd park vid Nordenflychtsvägen och Elersvägen. Planerad säljstart 2021.

Långbrobergs seniorbostäder

Spadvägen 7, Älvsjö, Stockholm

Långbrobergs seniorbostäder ligger högt beläget mitt i ett villaområde med grönska utanför dörren. Någon kilometer bort ligger Långbro park med fina promenadvägar och värdshus.

Malsätras seniorbostäder

Frösätrabacken 46 , Skärholmen, Stockholm

I Malsätras seniorbostäder bor du mellan Bredäng och Sätra intill ett lättillgängligt parkområde med stora gräsytor och skogsdungar.

Palsternackans seniorbostäder

Handelsvägen 170 A-B, 172, Enskede Årsta Vantör, Stockholm

Seniorbostäderna ligger i ett lugnt villaområde med närhet till tunnelbanestationen Svedmyra

Nyproduktion

Persikan

Bondegatan, Södermalm, Stockholm

Nu planerar Seniorgården för ett nytt attraktivt projekt med ett centralt läge på Södermalm. Säljstart till Seniorgårdens VIP-kunder är planerad till 2021

Läs mer om Persikan

Reimersuddes seniorbostäder

Vindragarvägen 16-18, Södermalm, Stockholm

Här bor du vackert beläget längst ut på Reimersholme, en oas mitt i staden. I området finns fina strandpromenader och stadens utbud nås med en kort bussresa.

Riddarsporrens seniorbostäder

Frejgatan 61A, Norrmalm, Stockholm

Här bor du centralt mitt i Vasastan nära Odenplan med butiker och service. Samtidigt har du nära till härlig grönska i Vanadislunden och Observatorielunden.

Rios seniorbostäder

Sandhamnsgatan 8 , Östermalm, Stockholm

Här bor du mitt i stan precis intill Gärdet. Du har fina tillfällen till rekreation samtidigt som kommunikationerna är goda.

Rågsveds seniorbostäder

Rågsvedsslingan 2-4 , Enskede Årsta Vantör, Stockholm

I detta seniorboende bor du i Rågsveds centrum i direkt anslutning till livsmedelsbutiker och annan service. Här finns också tillfälle till lugna stunder i härlig grönska.

Skärholmens seniorbostäder

Ekholmsvägen 50-66, Skärholmen, Stockholm

Skärholmens seniorboende ligger alldeles intill Skärholmens centrum. Närheten till det stora utbudet av affärer, vårdcentral, tunnelbana och service gör boendet attraktivt.

Nyproduktion

Spånga Centrum

Spånga kyrkväg , Spånga Tensta, Stockholm

Seniorgårdens nya bostäder i spånga kommer ligga vid centrum, intill Spånga kyrkväg upp mot Spångaviadukten. Säljstart till Seniorgårdens VIP-kunder är planerad till 2020.

Tantos seniorbostäder

Maria Bangata 1, Rosenlundsgatan 44 a-C, Södermalm, Stockholm

Här bor du på Södermalm bredvid Södra station. Matbutik, restauranger och caféer hittar runt knuten. Promenadväg utanför huset leder ner mot grönskan i Tantolunden och Årstaviken.

Visa alla

Vad är ett seniorboende?

Generellt är seniorbostäder ett alternativ för dig som vill leva precis som i vilken annan bostad som helst men som prioriterar funktionalitet och tillgänglighet i ditt boende och närmiljö. Men det är bra att veta att seniorboenden kan skilja sig mycket åt i sin utformning och i vad de har att erbjuda. Det finns seniorboenden vars enda utmärkande drag är att alla som bor i fastigheten är över en viss ålder. Medan andra boenden är tillgängligt utformade och/eller erbjuder ett utbud av service och aktiviteter. Vissa boenden tillhandahåller servicetjänster medan i andra är det de boende själva som arrangerar aktiviteter och samverkar för en trygg och bekväm tillvaro om de vill.

Ofta när ett boende uttryckligen kallas för seniorboende så har det en åldersgräns som du måste ha uppnått för att få flytta in. Men det finns även bostäder på marknaden som är utformade för att vara bra bostäder för äldre, exempelvis genom att de är tillgängligt utformade och ligger i bra lägen, som inte har en åldersgräns. Även dessa är en typ av seniorboende.  

Seniorbostäder är helt vanliga bostäder. Du hyr eller köper din bostad på eget initiativ. Du behöver inget biståndsbeslut från kommunen.  

Du kan läsa mer om utformningen av seniorboende här

Tips på hur du hittar ett boende som passar dig

Läs om skillnad mellan seniorboende, trygghetsboende och äldreboende

Hur ställer man sig i kö till seniorboende i Stockholm?

Eftersom seniorbostäder finns som såväl hyresrätter, bostadsrätter, radhus/villor och kooperativa hyresrätter så varierar kösystem och kötid. Varje aktör som hyr ut eller har seniorboende i Stockholm till salu bestämer själv vilket kösystem och/eller försäljningsprocess som gäller för just dessa bostäder. Därför behöver du kontakta varje enskild aktör och fråga hur det fungerar hos dem.

Ett tips, då kötiderna ofta är långa, är att i god tid innan du vill flytta undersöka alternativ som du finner intressanta i Stockholm. Du hittar kontaktuppgifter till de olika aktörerna i Stockholm här på Seniorval.se. Klicka på knappen ”Visa” så kommer du till en sida med en flik som heter Kontakt.  

Läs mer om att hitta seniorboende

Åldersgräns seniorboende?

Många seniorboenden har en åldersgräns så till vida att du ska ha uppnått en viss ålder för att få bo där. Boendet bestämmer själv åldersgränsen, men vanligtvis är den 55 år eller högre. Om du har en yngre partner som vill flytta med så brukar det inte vara något problem.

Det finns även bostäder på marknaden som är utformade för att vara bra bostäder för äldre, exempelvis genom att de är tillgängligt utformade och ligger i bra lägen, som inte har en åldersgräns. Även dessa är en typ av seniorboende. Om du vill ha en tillgänglig bostad men inte vill bo bara med andra i samma ålder så kan denna typ av bostäder möjligen vara ett alternativ.

Vad kostar seniorboende? 

Priser, hyror och avgifter för seniorbostäder i Stockholm fungerar som för bostadsmarknaden i övrigt. Om det i boendet ingår någon service så kan hyran/avgiften dock vara något högre. Det kan också vara så att det tillkommer kostnader för den service som du utnyttjar och/eller aktiviteter du deltar i.