Stiftelsen Isaak Hirschs Minne - Vasastan

Stiftelsen Isaak Hirschs Minne - Vasastan

Karlbergsvägen 60, Stockholm Karta

Typ av boende
Seniorboende
Ägandeform
Hyresrätt
Besök hemsida
Ansök om bostad

Allmänt

Stiftelsen Isaak Hirschs Minnes ”trivselboende”
Här bor äldre i fina fastigheter med tillgång till mycket av det som utmärker ett seniorboende. Men SIHM är ändå något annat. Kanske kan vi kalla det för trivselboende? Här har man sin egna lägenhet med möjlighet till gemenskap och olika aktiviteter.

Relation viktigare än ålder
Det finns ingen övre åldersgräns för att söka bostad hos oss. Men vi vill att våra blivande hyresgäster ska kunna flytta in i en vanlig hyresfastighet och ha kraft att bygga nya relationer. En stor del av tryggheten hör samman med gemenskapen grannar emellan.

För att söka dig till oss behöver du uppfylla följande villkor:
- Du har fyllt 65 år.
- Du har varit mantalsskriven i Stockholms stad de senaste fem åren.
- Du har ett stort behov av en bostad.
- Du saknar ekonomiska resurser att lösa din bostadssituation på egen hand.
- Du önskar gemenskap med grannar i din egen ålder.Stiftelsen Isaak Hirschs Minne
Stiftelsen Isaak Hirschs Minne är en socialt engagerad fastighetsägare som hyr ut lägenheter centralt i Stockholm till stockholmare över 65 år. Här kan du läsa mer.

Minimiålder
65 år

Bostäder

Vi vårdar med omsorg ett vackert kulturarv i form av fastigheter med tillhörande trädgårdar belägna i Vasastaden och på Kungsholmen. Fastigheterna är byggda under perioden 1914-1935 och stamrenoverade 1977-1987.

Storleken på våra lägenheter är från ett rum och kök till fyra rum och kök. Endast ett fåtal av stiftelsens lägenheter har balkong, men som hyresgäst har du alltid tillgång till välskötta trädgårdar eller de gemensamma trapphusbalkongerna på våningsplanet.

Faciliteter

Gästlägenheter och sällskapsrum
Du har som hyresgäst tillgång till stiftelsens gästlägenheter och sällskapsrum. Det gör det möjligt att bjuda släktingar och vänner till fest, med möjlighet till övernattning, även om du har en liten lägenhet.

Välskötta trädgårdar
Under årets alla årstider finns möjligheten att vistas i våra välskötta trädgårdar. Stiftelsen Isaak Hirschs Minne strävar efter att tillhandahålla en god boendemiljö för äldre.

Service & Aktiviteter

Vi hjälper dig att hantera vardagens problem. Till exempel att söka bostadstillägg, att hitta i sjukvården, få bra hjälpmedel och att använda dem rätt. 

Aktiviteter
Vi har veckoprogram med gemensamma aktiviteter som tex Qigong, handträning, middagsgrupp och bridge. Eller varför inte ta ett träningspass i gymmet.

Hyresgäster i samverkan ordnar olika arrangemang kring valborg, midsommar och nationaldagen.

Handträning

Kontakt

Hemsida
Telefonnummer
Gatuadress
Karlbergsvägen 60
Postnummer
113 37
Postort
Stockholm
Vill du bli kund hos oss?

Här kan du läsa mer om hur du ansöker om en bostad hos oss på Stiftelsen Isaak Hirschs Minne. Ladda gärna ner stiftelsens ansökningsblankett. Du hittar kontaktuppgifter till hela organisationen här.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Stiftelsen Isaak Hirschs Minne - Vasastan

Norrmalm

Har du frågor?

Anmäl ditt intresse för dessa bostäder eller ställ en fråga enkelt via formuläret nedan. Du kan också slå verksamheten en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.