Tjänster hemma

Boende

Gemenskap

Laddar karta…

Dagverksamhet Stockholm

Här hittar du information om dagverksamheter i Stockholms stad. Klicka på de leverantörer som du är intresserad av mer information om deras arbetsätt, kompetens och kontaktuppgifter. En dagverksamhet är ett ställe dit man kommer för att träffa andra och delta i olika aktiviteter eller bara få sällskap. 

En dagverksamhet riktar sig till dig som bor hemma men som av olika skäl inte har möjlighet att vara lika aktiv som tidigare. För att delta behöver du ansöka om en plats hos kommunen.

Sponsrade

Bräcke diakoni dagverksamheten Starbogården

Bättringsvägen 7, Hässelby Vällingby, Stockholm

Starbogårdens dagverksamhet vänder sig till personer över 65 år som har fått en demenssjukdom. Här erbjuder vi aktiviteter anpassade efter våra gästers förmåga och önskemål.

Dagliljan

Efraim Dahlins väg 15, Farsta, Stockholm

Dagliljan är en dagverksamhet som vänder sig till dig som är yngre än 65 och har en demenssjukdom. Vi erbjuder gemenskap och trygghet i en hemtrevlig miljö.

Dagverksamheten Farsta strand

Farsta strandplan 15, Farsta, Stockholm

Vi startar en ny dagverksamhet i anslutning till Lydiahemmet i början av 2021.

Mimer

Brunnsgatan 26, Norrmalm, Stockholm

Vi jobbar för att bryta social isolering hos äldre genom att erbjuda en möjlighet till gemenskap.

Läs mer om Mimer

Sjöbrisen

Selmedalsringen 19, Stockholm stad

Verksamheten på Sjöbrisen bygger på fyra hörnstenar, natur, djur, mat och anhörigstöd.

Solberga dagverksamhet

Folkparksvägen 156, Hägersten Älvsjö, Stockholm

Solberga dagverksamhet erbjuder en inbjudande miljö och kompetent personal som jobbar för att du ska känna dig trygg och uppleva en meningsfull dag med trevliga aktiviteter.

Solkattens demensdagvård

Gamla Södertäljevägen 5, Hägersten Älvsjö, Stockholm

Vi erbjuder våra besökare en innehållsrik och trevlig dag med god mat och möjligheten till ett aktivt liv så långt det är möjligt.

Solrosens dagverksamhet

Kumlagatan 17, Enskede Årsta Vantör, Stockholm

Solrosens dagverksamhet vänder sig till dig med demenssjukdom. I våra ljusa och trivsamma lokaler får du möjlighet till individuell aktivitet och social samvaro. Vi erbjuder en trevlig och innehållsrik dag.

Sätra dagverksamhet

Frösätrabacken 7c, Skärholmen, Stockholm

Sätra dagverksamhet erbjuder dig social samvaro, stimulering och trygg vardag för dig med demenssjukdom över 65. Hos oss får du en trevlig samvaro under vardagliga former fylld av värme och gemenskap.

Villa Cederschiöld

Erstagatan 1F, Södermalm, Stockholm

Hos oss får du ta del av meningsfulla aktiviteter som speglar dina intressen. Vår verksamhet vänder sig till personer med en demenssjukdom.

Violens dagverksamhet

Kista torg 3-5, Rinkeby Kista, Stockholm

På Violens dagverksamhet välkomnar vi gäster med en demensdiagnos. Många av våra aktiviteter går ut på att väcka minnen från förr då detta ofta lugnar personer med en demensdiagnos.

Brommagården

Bromma Kyrkväg 449-453, Bromma, Stockholm

Enskededalen

Elisabet Olins väg 6, Skarpnäck, Stockholm

Visa alla

Ansök om dagverksamhet i Stockholm stad

Dagverksamhet betalas delvis av kommunen vilket gör att du måste ansöka om att få det. Insatsen är behovsprövade vilket innebär att en biståndshandläggare inom Stockholms stad kommer att bedöma dina behov och besluta om dagverksamhet är någonting som passar dig. Är du inte nöjd med beslutet så kan du överklaga. För att ansöka kontakta Stockholms kommun och be att få prata med en biståndshandläggare inom äldreomsorg. Du hittar kontaktuppgifter på Stockholms kommuns webbsida om äldreomsorg

Mer information om ansökningsprocessen

Att välja dagverksamhet i Stockholms stad

Efter att du fått ett positivt beslut på din ansökan om dagverksamhet har du i Stockholms stad möjlighet att välja vilken dagverksamhet du ska besöka, kommunens eller ett privat företag eller organisation som är godkänt av kommunen. Stockholms kommun tillämpar nämligen det man kallar lagen om valfrihet (LOV), vilket ger dig rätt att välja bland olika organisatörer och företag som kommunen godkänt.

Du kan söka information om olika dagverksamheter i Stockholm stad här ovan på Seniorval.se. Kommunen ska också ge dig information om vilka det finns att välja mellan. 

Är du inte nöjd med den dagverksamhet du väljer så kan du alltid välja en annan.

Om dagverksamhet

På dagverksamheten finns omsorgspersonal som stöttar den som behöver och som föreslår och leder olika typer av aktiviteter. Många dagverksamheter har öppet vardagar mellan klockan 9 och 15 och hur många dagar i veckan du är där varierar utifrån behov och önskemål. Den som behöver transport till och från dagverksamheten får hjälp med det. 

På vissa platser finns det som kallas öppen dagverksamhet. Dessa kan jämföras med en träffpunkt eller mötesplats och för att delta i dessa behöver du inte ansöka hos kommunen.