Solkattens demensdagvård

Gamla Södertäljevägen 5 , Hägersten Karta

Besök hemsida
Inriktningar
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Solkatten är en dagverksamhet som välkomnar dig med en demenssjukdom som fortfarande bor kvar hemma. Vi erbjuder våra besökare en innehållsrik och trevlig dag med god mat och möjligheten till ett aktivt liv så långt det är möjligt. Verksamheten präglas av en lugn atmosfär med en mängd fysiska och sociala aktiviteter. För att delta behöver du ansöka om ett biståndsbeslut hos kommunen. Solkatten är väldigt uppskattad av våra besökare.

Solkatten ligger i markplanet och består av en matsal, dusch, toaletter och flera aktivitetsrum i en trivsam och ändamålsenlig arkitektur. Utomhus är det nära till grönområden och vi har en egen uteplats med egna odlingar. 

Öppettider
Måndag och fredag 09.00-14.30, tisdag och torsdag 09.00-13.30 och 14.30-18.30. Du kan välja om du vill delta på förmiddagen eller kvällen, det är ditt biståndsbeslut som avgör hur många dagar i veckan du besöker oss.
Antal platser
15 personer per grupp
Målgrupp

Personer över 65 med en demenssjukdom som fortfarande bor hemma

Aktiviteter

Seniorhälsan
Solkatten är en del i Seniorhälsans verksamhet som anordnar ett varierat utbud av fysiska, sociala och kulturella aktiviteter. Exempel på aktiviteter är bingo, lösa korsord, hantverk, promenader, sittgymnastik, bollgrupper, spel, frågesport, musik, allsång, dans, yoga, spadagar med bland annat taktil massage och en mäng andra aktiviteter som varierar med årstiden.

Personal

På Solkatten arbetar fyra undersköterskor med mångårig erfarenhet inom äldreomsorgen. Två av oss har spetskompetens inom demensområdet som Silviasyster och som specialistutbildad undersköterska i äldrevård. Flera av medarbetarna har jobbat länge inom äldreomsorgen. 

Kompetensutveckling
Vid medarbetarsamtal tittar vi på vilka kompetenshöjande utbildningar som varje individ är intresserad av.

Vi har också gemensamma utbildningar som vår personal genomgår inom områden som nutrition, munhälsa, basala hygienrutiner, demenssjukdomar och palliativ omsorg.
Språk
Italienska

Mat & Dryck

Mycket av aktiviteterna här på Solkatten kretsar kring måltiderna. Vi serverar frukost, lunch och eftermiddagskaffe. Vi äter tillsammans i en lugn och harmonisk miljö. Ibland har vi olika teman och vi firar alla högtider som jul, påsk, alla hjärtansdag och kanelbullens dag. Även våra gästers födelsedagar uppmärksammas. 

Var lagas maten?

Maten som serveras kommer från Sodexo som har kök precis i närheten

Ta sig hit

När du ansöker om plats på Solkattens demensdagvård kan du även ansöka om färdtjänst till och hem igen. Färdtjänstpersonalen ser till att du kommer hem ordentligt eller att en anhörig tar emot dig. Om du inte åker färdtjänst kan även en anhörig lämna och hämta dig.

Söker du jobb?

Är du intresserad av att jobba tillsammans med oss på Solkatten? Skicka då ett personligt brev och CV till vår enhetschef Marie Bergström på marie.h.bergstrom@stockholm.se så hör hon av sig om det finns ett ledigt jobb. 

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Enhetschef: Marie Bergström, 08-508 235 41
Biträdande enhetschef:Lotta Mohaghegh, 08-508 23 550
Gatuadress

Gamla Södertäljevägen 5

Postnummer
129 55
Postort

Hägersten

Hitta hit

Vägbeskrivning

Solkattens demensdagvård

Hägersten Älvsjö

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.