Solkattens demensdagvård

Gamla Södertäljevägen 5, Hägersten Älvsjö, Stockholm Karta

Om oss

Solkatten är en dagverksamhet som välkomnar dig med en demenssjukdom som fortfarande bor kvar hemma. Vi erbjuder våra besökare en innehållsrik och trevlig dag med god mat och möjligheten till ett aktivt liv så långt det är möjligt. Verksamheten präglas av en lugn atmosfär med en mängd fysiska och sociala aktiviteter. För att delta behöver du ansöka om ett biståndsbeslut hos kommunen. Solkatten är väldigt uppskattad av våra besökare.

Solkatten ligger i markplanet och består av en matsal, dusch, toaletter och flera aktivitetsrum i en trivsam och ändamålsenlig arkitektur. Utomhus är det nära till grönområden och vi har en egen uteplats med egna odlingar. 

Fakta Om oss

Öppettider

Måndag och fredag 09.00-14.30, tisdag och torsdag 09.00-13.30 och 14.30-18.30. Du kan välja om du vill delta på förmiddagen eller kvällen, det är ditt biståndsbeslut som avgör hur många dagar i veckan du besöker oss.

Antal platser

15 personer per grupp

Målgrupp

Personer över 65 med en demenssjukdom som fortfarande bor hemma

Aktiviteter

Seniorhälsan
Solkatten är en del i Seniorhälsans verksamhet som anordnar ett varierat utbud av fysiska, sociala och kulturella aktiviteter. Exempel på aktiviteter är bingo, lösa korsord, hantverk, promenader, sittgymnastik, bollgrupper, spel, frågesport, musik, allsång, dans, yoga, spadagar med bland annat taktil massage och en mäng andra aktiviteter som varierar med årstiden.

Personal

På Solkatten arbetar fyra undersköterskor med mångårig erfarenhet inom äldreomsorgen. Två av oss har spetskompetens inom demensområdet som Silviasyster och som specialistutbildad undersköterska i äldrevård. Flera av medarbetarna har jobbat länge inom äldreomsorgen. 

Kompetensutveckling

Vid medarbetarsamtal tittar vi på vilka kompetenshöjande utbildningar som varje individ är intresserad av.

Vi har också gemensamma utbildningar som vår personal genomgår inom områden som nutrition, munhälsa, basala hygienrutiner, demenssjukdomar och palliativ omsorg.

Faktaruta personal

Språk

Svenska, Italienska, Spanska

Mat & dryck

Mycket av aktiviteterna här på Solkatten kretsar kring måltiderna. Vi serverar frukost, lunch och eftermiddagskaffe. Vi äter tillsammans i en lugn och harmonisk miljö. Ibland har vi olika teman och vi firar alla högtider som jul, påsk, alla hjärtansdag och kanelbullens dag. Även våra gästers födelsedagar uppmärksammas. 

Fakta mat

Var lagas maten?

Maten som serveras kommer från Sodexo som har kök precis i närheten

Ta sig hit

När du ansöker om plats på Solkattens demensdagvård kan du även ansöka om färdtjänst till och hem igen. Färdtjänstpersonalen ser till att du kommer hem ordentligt eller att en anhörig tar emot dig. Om du inte åker färdtjänst kan även en anhörig lämna och hämta dig.

Kontakt

Fakta Kontakt

Organisation

Stockholms stad

Organisationsform

Kommunal

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-508 235 81

Kontaktperson

Enhetschef: Marie Bergström, 08-508 235 41
Biträdande enhetschef:Lotta Mohaghegh, 08-508 23 550

Gatuadress

Gamla Södertäljevägen 5

Postnummer

129 55

Postort

Hägersten

Vill du delta?

För att delta i Solkattens demensdagvård behöver du ansöka om ett biståndsbeslut hos Stockholm stad. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga för att ansöka eller ring Äldre direkt på 08-80 65 65.

Söker du jobb?

Är du intresserad av att jobba tillsammans med oss på Solkatten? Skicka då ett personligt brev och CV till vår enhetschef Marie Bergström på marie.h.bergstrom@stockholm.se så hör hon av sig om det finns ett ledigt jobb. 
 
 

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-508 235 81

Translate

Tyck till