Dagliljan

Torstens Levenstams väg 53, Farsta, Stockholm

Inriktning

Yngre demens

Om oss

På Dagliljan erbjuds våra gäster gemenskap och aktiviteter efter deras egna önskemål. Här finns möjlighet till flera olika aktiviteter både fysiska och mer stilla. Våra nyrenoverade lokaler ligger i en fristående vacker villa med fina grönområden runtomkring.

På Dagliljan får du själv vara med och påverka hur du vill att dagen ska se ut, allt efter dina intressen och din förmåga. Målet med vår verksamhet är att du skall vilja komma hit med glädje och lust varje dag.

På Dagliljan möts du av engagerad och kunnig personal med specialkompetens riktad mot demenssjukdom och aktiviteter.

Vi välkomnar besökare från hela Stockholms län.

Fakta Om oss

Öppettider

9-15 måndag till fredag

Antal platser

Vi tar emot nio gäster åt gången

Målgrupp

Personer yngre än 65 med demenssjukdom

Driftsform

Egen regi

Aktiviteter

Här målar vi, bakar, fikar, har högläsning, lyssnar på musik och samtalar. Vi tittar också på film tillsammans eller tittar på bilder eller spelar spel på iPad. Alla våra aktiviteter är utformade för att passa för personer med demensproblematik.

Vi har en egen trädgård som vi ofta vistas i och där vi kan utföra enklare trädgårdsarbete, odla kryddor och grönsaker.

Lokalerna ligger i närheten av Drevviken och det händer att vi tar promenader och tittar på vattnet. Vi åker också gärna iväg på utflykter. Vi har alltid möjlighet att dela upp oss i mindre grupper och göra saker utifrån gästernas önskemål och dagsform.

 Alla gäster på Dagliljan får en kontaktperson som är den som man främst gör individuella aktiviteter med. Det är också kontaktpersonen som håller kontakten med dina anhöriga. Vi jobbar personcentrerat och utgår alltid från våra gäster och ger alla en individuell omsorg.

Anhöriga är alltid välkomna hit och vi har också speciella anhörigmöten två gånger om året. Den första tiden du är på Dagliljan har vi en introduktion och då är anhöriga med.

Personal

Här arbetar välutbildad och trevlig personal med lång erfarenhet att arbeta med personer med demenssjukdom. Inom Stora Sköndal finns volontärer som också jobbar med oss på Dagliljan. Även volontärerna har relevanta kunskaper om demenssjukdom.  

Kompetensutveckling

All personal deltar regelbundet i Stora Sköndals fortbildningar.

Mat & dryck

Att äta och fika är viktiga inslag och det kan du som gäst göra med någon du trivs med eller på egen hand.

Vi börjar dagen med frukost. Klockan 12 serveras lunch som vi tillreder på plats. Det finns två rätter att välja på varje dag samt vegetariskt och specialkost vid behov.  På eftermiddagen fikar vi och njuter ofta av hembakat eftersom vi bakar mycket tillsammans.

Fakta mat

Var lagas maten?

Fazer

Ta sig hit

Den som har färdtjänst beviljad åker med det, det finns parkeringsplatser för de som kommer med bil. Åker man kommunalt kan man ta buss 4 från Gullmarsplan, det tar cirka tio minuter.

Kontakt

Fakta Kontakt

Organisation

Stora Sköndal

Organisationsform

Ideell organisation

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

08-400 291 70

Kontaktperson

Morvarid Moaven

Gatuadress

Torstens Levenstams väg 53

Postnummer

128 64

Postort

Sköndal

Vill du delta?

För att delta i Dagliljans dagverksamhet kontaktar du biståndshandläggare i din kommun. Vi tar också emot gäster privat, kontakta oss gärna för mer information. Vi tar emot besökare från hela Stockholms län.

Söker du jobb?


Välkommen att kontakta oss på Dagliljan

Har du frågor? Vill du komma på besök? Fyll i formuläret nedan eller slå oss en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

08-400 291 70

Translate

Tyck till