Om oss

Dagliljans dagliga verksamhet är för dig under 65 år med demenssjukdom. Våra lokaler ligger i en fristående villa med trädgård och fina grönområden runtomkring.  Vi välkomnar besökare från hela Stockholms län.

Verksamheten erbjuder social gemenskap och aktivering så att du som har en demenssjukdom ska kunna bo hemma så länge som möjligt.

Höjdpunkter Dagliljan
- Närhet till natur och sjö
- Mycket aktiviteter
- Engagerad och kunnig personal
- Fristående villa med trädgård

Om Stora Sköndal
Stiftelsen Stora Sköndal är en idéburen och icke vinstutdelande organisation med verksamhet inom stöd, vård, omsorg, utbildning och forskning. Här kan du läsa mer och även se en film om oss.

Antal platser

9

Målgrupp
Personer yngre än 65 med demenssjukdom

Aktiviteter

Vi målar, bakar, fikar, har högläsning, lyssnar på musik och samtalar. Vi tittar också på film, bilder eller spelar spel tillsammans. Alla våra aktiviteter är utformade för att passa för personer med demensproblematik. Vi har en egen trädgård som vi ofta vistas i och där vi kan utföra enklare trädgårdsarbete, odla kryddor och grönsaker.Lokalerna ligger i närheten av Drevviken dit vi tar promenader och tittar på vattnet. Vi åker också gärna iväg på utflykter. Med tillgång till en bil har vi möjlighet att göra utflykter som oftast går till andra grönområden eller vackra utsiktsposter. Vi har alltid möjlighet att dela upp oss i mindre grupper och göra saker utifrån önskemål och dagsform.

Alla gäster på Dagliljan får en kontaktperson som är den som man främst gör individuella aktiviteter med. Det är också kontaktpersonen som håller kontakten med dina anhöriga. Vi jobbar personcentrerat och utgår alltid från våra gäster och ger alla en individuell omsorg.

Anhöriga är alltid välkomna hit och vi har också speciella anhörigmöten två gånger om året. Den första tiden du är på Dagliljan har vi en introduktion och då är anhöriga med.

Personal

På Dagliljan möts du av engagerad och kunnig personal med specialkompetens och erfarenhet av målgruppen. Vi värnar om en mindre och personlig dagverksamhet där verksamheten utgår från de enskilda deltagarna och deras olika behov.

Kompetensutveckling
All personal deltar regelbundet i Stora Sköndals fortbildningar.

Mat & Dryck

Vi börjar dagen med frukost. I köket förbereder vi lunch tillsammans och i trädgården odlas kryddor och grönsaker som kan avnjutas vid måltiderna. Fikastunder är viktiga och kan avnjutas med någon du trivs med eller på egen hand. 

Var lagas maten?
Mat tillagas av Compass Group och planeras av dietist.

Ta sig hit

Den som har färdtjänst beviljad åker med det, det finns parkeringsplatser för de som kommer med bil. Åker man kommunalt går buss 188 från Gullmarsplan, det tar cirka tio minuter följt av en tio minuternas promenad.

Söker du jobb?

Kolla in karriärsajten . Här kan du läsa mer om Stora Sköndal som arbetsgivare och vad vi kan erbjuda dig.

 

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Idéburen verksamhet
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Susanne Jonsson, verksamhetschef
Gatuadress
Efraim Dahlins väg 15
Postnummer
128 64
Postort
Sköndal

Hitta hit

Vägbeskrivning

Dagliljan

Farsta

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Fyll i formuläret nedan eller slå oss en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.