Sjöbrisen

Om ossHär på Sjöbrisen värdesätter vi att anpassa varje individs aktivitet efter rörelsebehov. Vi strävar efter att våra gäster ska få möjlighet till stimulans, stärkt självkänsla, välbefinnande och struktur under dagen. För att stimulera till aktivitet och rörelse är ute i naturen varje dag då vi har tillgång till underbara naturupplevelser, endast ett stenkast från Mälaren. Vi som arbetar här är undersköterskor och Silviasystrar som är en specialistutbildning inom demens.

Vi ser till helheten för varje individ och arbetar därför utifrån våra fyra hörnstenar:
- Natur: vi går ut och promenerar varje dag i våra natursköna omgivningar. 
- Djur: vi har en hund och två marsvin som sällskapsdjur i verksamheten.
- Måltider: varje dag lagas maten från grunden av vår egna kock, för oss är det viktigt att servera näringsrik och god mat. Under sommarhalvåret äter vi lunch ute på vår altan eller i trädgården eller vid en grillplats vid Mälaren. Flera av våra gäster lyfter ofta fram måltiderna hos oss som något de uppskattar enormt!  
- Anhörigstöd: vi arrangerar anhörigträffar två gånger per år och vi finns alltid tillgängliga för stöd och rådgivning till närstående. 

Syftet med Sjöbrisen är att ge stimulans, aktiviteter och social samvaro så att våra gäster kan fortsätta att bo hemma. Vi hjälper till att bryta ensamhet och isolering genom att erbjuda ett meningsfullt innehåll i dagen. Genom att komma till oss innan demenssjukdomen gått så långt kan vi hjälpa till att bibehålla våra gästers fysiska förmåga och välmående. För anhöriga kan den enskildes vistelse på dagverksamhet innebära avlastning. Du får gärna komma förbi och besöka oss om du är nyfiken.

Vi är ett Silviasysterkooperativ där överskottet återinvesteras i verksamheten.

Kostnader

Har du ett biståndsbeslut betalar du en avgift direkt till kommunen.

Öppettider

Till oss kan du komma vardagar mellan 09.00 och 15.00. Är du morgontrött finns möjlighet att komma lite senare.

Antal platser

Varje dag har vi plats för 14 personer.

Målgrupp
Vi riktar oss till dig över 65 år som har en diagnostiserad demenssjukdom.

Aktiviteter

En dag på Sjöbrisen
Sjöbrisen ligger på markplan med uteplats. Vi har en stor trevlig lokal med möjlighet till olika aktiviteter. Vi går alltid ut efter frukost i vår vackra natur vid Mälaren. Under sommarhalvåret äter vi ute på vår altan eller i trädgården. I vår lokal kan erbjuda vila för den som är trött i vårt vilorum.

Vi har ett reminiscensrum där vi väcker minnen till liv genom att titta på saker från förr. Vi har vårat hemlika allrum där vi umgås, sjunger, dansar läser eller vad som faller oss in för stunden. Där kan vi även erbjuda målning, högläsning och lättare snickerier. I vårt matrum njuter vi av goda måltider och trevliga fikastunder. Ofta tar vi dagen som den kommer och hittar på aktiviteter utifrån våra gästers önskemål och behov.

På Sjöbrisen har vi en hund som finns här dagligen. Vi har också två stycken söta marsvin.

Våra lokaler ligger sjönära vid promenad-/joggingstråk. Vi har nära till en 4H-gård med djur som vi besöker dagligen för de som vill. Vi har också vår hund, Piccolina som ger mycket glädje och kärlek.

Personal

Vi Silviasystrar som arbetar här har mångårig erfarenhet av att arbeta med personer med en demenssjukdom och har 30 års erfarenhet av demensvård. Vi är utbildade Silviasystrar vilket innebär att vi har en högskoleutbildning med inriktad mot demenssjukdomar.

Behöver du hjälp med medicinering under dagen så hjälper vi dig med det.

Språk
Engelska
Kollektivavtal

Ja, vi är ansluta till ett kollektivavtal genom KFO

Mat & Dryck

I köket får du känna smak och doft av hemlagad mat och nybakat bröd. De som vill deltar i dukning, matlagning, bakning och diskning. Vi använder oss av ekologiska matvaror i möjligaste mån och formar måltiderna efter färg, form, konsistens, smak och doft vilka är viktiga aspekter för en positiv upplevelse av måltiden. Vi ser alltid till att maten är näringsrik och använder oss av riktigt grädde och smör i matlagningen. Självklar serverar vi även efterrätt.

Varje dag serverar vi frukost, lunch och fika. Vi försöker anpassa våra måltider efter dina önskemål och behov. Vi firar alla högtider och uppmärksammar även högtider från andra kulturer.

Var lagas maten?
Vi lagar all mat själva från grunden

Ta sig hit

Stockholm stad har avtal med transportbolag som hämtar upp dig vid din dörr och vi möter sedan upp dig när du kommer fram till oss. Din chaufför ringer dig alltid innan för att berätta att han är på väg.

Transporten till och från Sjöbrisen ingår och det är kommunen som ordnar med den.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Idéburen verksamhet
Hemsida
Kontaktperson
Helene Skedebäck
Gatuadress
Selmedalsringen 19
Postnummer
129 36
Postort
Hägersten

Hitta hit

Vägbeskrivning

Sjöbrisen

Hägersten Älvsjö, Hässelby Vällingby, Farsta, Enskede Årsta Vantör, Bromma, Kungsholmen, Norrmalm, Spånga Tensta, Södermalm, Skärholmen, Skarpnäck, Rinkeby Kista, Östermalm

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.