Grindstugan

Tidéliusgatan 16, Södermalm, Stockholm Karta

Om oss

Välkommen till Grindstugan, Norlandias dagverksamheter på Södermalm. Våra fyra dagverksamheter Grindstugan, Guldägget, Magda och Pärlan ligger alla på Södermalm i Stockholm i närheten av Södra station.

Norlandia driver, sedan 2014, dagverksamheten på uppdrag av Södermalms Stadsdelsförvaltning. Vårt mål är att erbjuda våra gäster en meningsfull och stimulerande dag, att ge både gäster och anhöriga stöd i det som är svårt i vardagen. Men också att ge anhöriga avlastning och förlänga möjligheten till att bo kvar i hemmet.

Lokalerna ligger under takåsarna i ett sekelskifteshus. Här är miljön trivsamt hemlik, vilket skapar en social trygghet och en gemytlig gemenskap för såväl gäster som personal. Uteplats och fina promenadvägar finns i närliggande parker.

Fakta Om oss

Öppettider

Vi har öppet måndag till fredag

Antal platser

Vi tar emot cirka 25 gäster varje dag

Målgrupp

Verksamheten vänder sig till personer över 65 år som bor kvar hemma, har en demensdiagnos eller är under pågående minnesutredning

Aktiviteter

Vi utgår från våra gästers behov och önskemål och gör därefter vårt yttersta för att forma våra aktiviteter efter detta. Viktigt för oss är att gästen så långt det är möjligt ska få vara den hon är, göra det hon vill, på det sätt hon vill och kan.

Aktiviteterna är varierande; exempelvis musik och sång, högläsning, samtal, frågesport och sällskapsspel, bakning, sittgymnastik och avslappning. Alla ska känna igen sig i något och kunna delat efter egen förmåga. Vi utvecklar vårt utbud efter gästernas önskan. Utevistelse är viktigt, under sommarhalvåret utnyttjar vi vår fina utemiljö med gård och park. Även utflykter med buss brukar vi göra. Högtider som påsk, midsommar, kräftskiva och jul uppmärksammar vi givetvis.

Samverkan med anhöriga är viktig för oss. Vi erbjuder träffas och föreläsningar. Även stödsamtal för den som behöver detta. 

Personal

Vår personal har en grundläggande vård- och omsorgsutbildning med kompletterande kunskaper om demens. Sjuksköterska finns nära.

Kontaktperson och genomförandeplan
Varje gäst har en egen kontaktperson, denne ansvarar för att besöken hos oss så långt som möjligt utformas i enlighet med gästens behov och intressen. Detta dokumenteras i en genomförandeplan. Genom att skapa en god relation med våra besökare så kan kontaktpersonen vara ett stöd i frågor och behov som dyker upp samt även vara en länk till våra gästers personliga nätverk som anhöriga, hemtjänst och biståndshandläggare.

Mat & dryck

Måltiderna är en av de viktigaste aktiviteterna både utifrån och välbefinnande och som en social funktion. Vi äter frukost, lunch med efterrätt tillsammans och till eftermiddagskaffet serveras hembakt. 

Ta sig hit

Resorna till och från dagverksamheten sker med taxi. En chaufför hämtar och lämnar gästen i bostaden vid överenskommen tid.

Kontakt

Fakta Kontakt

Organisation

Norlandia Care AB

Organisationsform

Företag

Hemsida

Besök hemsida

Telefonnummer

0766-77 75 70

E-post

carin.johansson@norlandia.com​​​​​​​

Kontaktperson

Carin Johansson, t.f. verksamhetschef, 076-677 75 55

Gatuadress

Tidéliusgatan 16

Postnummer

118 69

Postort

Stockholm

Vill du delta?

För att ansöka om en plats kontakta Äldre direkt, telefon 08-8065 65 eller biståndshandläggare på din stadsdelsförvaltning/hemkommun.

Söker du jobb?

 
 
 

Hitta hit

Vägbeskrivning

Har du frågor? Kontakta verksamheten

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Du måste fylla i ett namn.

Du måste fylla i en e-post eller ett telefonnummer.

= Obligatoriskt fält

Villkor för användning av kontaktformulär

Ring

0766-77 75 70

Translate

Tyck till