Mimer

Brunnsgatan 26, Stockholm Karta

Besök hemsida
Inriktningar
Psykisk funktionsnedsättning
Social samvaro
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Vi jobbar för att bryta social isolering hos äldre genom att erbjuda en möjlighet till gemenskap. Vi vänder oss särskilt till personer med någon form av psykisk ohälsa och målet är att främja en god hälsa och ge en meningsfull vardag till våra gäster.

Här arbetar engagerad och erfaren personal. Utifrån dina individuella förutsättningar och önskemål får du vara med och forma dagen. Vi erbjuder olika former av aktiviteter som vi anpassar efter våra gäster. Här får du känna dig delaktig och blir bemött med respekt och vänlighet. Så långt det är möjligt är du delaktig i planeringen av våra aktiviteter.

 Vårt läge i centrala Stockholm gör det lätt att ta sig hit. 

Öppettider
9.00-15.00 måndag till fredag
Antal platser
Cirka 25
Målgrupp

Personer med psykisk ohälsa, ingen åldersgräns

Aktiviteter

Dagarna på Mimer ser olika ut beroende på önskemålen från de gäster som finns här. Vi är måna om att lyssna på vad individen vill och anpassar oss efter det.

Vi erbjuder ett flertal aktiviteter som återkommer regelbundet. Bland dessa finns:
- Sittgymnastik
- Tipspromenad och frågesporter
- Promenader
- Utevistelser, vår och sommar, är vi ofta utomhus på vår innergård med sittmöjligheter

Dagverksamheten Mimer ligger i samma byggnad som äldreboendet Väderkvarnen och gästerna på dagverksamheten har möjlighet att delta i de aktiviteter som äger rum där, som till exempel musikunderhållning, filmvisning och teater. Via Väderkvarnen får vi också besök av frivilligorganisationer som bland annat har högläsning.

Sommartid är vi ofta ute och gör utflykter till olika platser. Vi har ofta festligheter och firar alla gästernas födelsedagar med tårta och sång. Årets högtider uppmärksammar vi också med den mat och seder som hör till.

Personal

Här arbetar mentalskötare och undersköterskor, alla med en adekvat utbildning och många års erfarenhet av att möta människor med psykiska besvär. Vi är 2-3 medarbetare på plats varje dag och vi har tillgång till sjuksköterska vid behov. Alla som deltar i dagverksamheten har en i personalen som är lite mer ansvarig. Alla har också en genomförandeplan som vi beskriver individuella mål och de stöd som behövs.

Hela enheten är Silviacertifierad. Det betyder att alla i personalen har kompetens i att bemöta människor med demensproblematik.

Kompetensutveckling
Personalen kompetensutvecklas kontinuerligt.
Språk
Finska

Mat & Dryck

Varje dag inleds med en enklare frukost med smörgås, te eller kaffe och ägg. Klockan 12.00 serveras lunch, där du kan välja mellan flera rätter. På eftermiddagen är det fika innan vi avslutar.

Frukost och fika ingår, lunchen betalas separat med faktura från kommunen. 

Var lagas maten?

Frukost och fika tillreds på plats. Lunchen leveras varm från extern leverantör.

Ta sig hit

Färdtjänst för den som har. Den som har möjlighet kan åka kommunalt, T-bana Hötorget.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Administrativ assistent: Pia Lidhagen, 08-508 09 572
Gatuadress

Brunnsgatan 26

Postnummer
111 38
Postort

Stockholm

Hitta hit

Vägbeskrivning

Mimer

Norrmalm

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.