Långbrobergs seniorlägenheter

Långbrobergs seniorlägenheter

Spadvägen 7, Älvsjö Karta

Typ av boende
Seniorboende
Ägandeform
Hyresrätt
Besök hemsida
Ansök via Bostadsförmedlingen i Stockholm

Allmänt

Micasas seniorlägenheter är vanliga hyreslägenheter som är anpassade för dig som är senior. Här är det trivsamt och tryggt med möjlighet till gemenskap.

Våra seniorlägenheter är trivsamma hyresrätter med god tillgänglighet. Dina grannar är alla seniorer vilket ger trygghet och gemenskap på dina egna villkor. Ofta är det låga eller inga trösklar i lägenheten och i vissa lägenheter finns höj- och sänkbara handfat och WC-stolar. I fastigheten finns alltid hiss. Seniorbostaden ska vara ett enkelt och bekvämt alternativ – ett boende att åldras i.

Intresserad att flytta hit?
För att få möjlighet att hyra en seniorlägenhet hos Micasa måste du vara folkbokförd och bosatt i Stockholms stad sedan minst två år och vara 65 år eller äldre. Eftersom alla våra seniorlägenheter förmedlas av Stockholms Bostadsförmedling måste du stå i deras kö. Det kostar 200 kr om året. Om du vill flytta in tillsammans med make/maka/sambo räcker det om endast en av er fyllt 65 år.

Här hittar du mer information om du söker en lägenhet hos oss.

Om Micasa Fastigheter
Micasa Fastigheter är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Vi erbjuder välskötta, trygga och tillgängliga bostäder till stadens äldre samt till personer med funktionsnedsättning, och till av staden prioriterade grupper.

Minimiålder
65 år

Bostäder

Samtliga lägenheter är helrenoverade med nya kök och badrum 2011/2012. Balkong eller uteplats finns i de flesta lägenheterna.

Lägenheterna har målade väggar, badrummen är helkaklade och plastgolven är parkettmönstrade. Spisen har glaskeramikhäll och frysen är frostfri. Alla lägenheter har säkerhetsdörrar. För brandsäkerheten finns också sprinkler i alla lägenheter.

TV, telefoni, internet
För TV, telefoni och internet finns Telia öppen fiber och Com Hem (ej fiber).

Tillgänglighet
Tillgängligheten är hög för att passa rullatorer och rullstolar, med minimala eller inga trösklar, höj- och sänkbara handfat och toaletter. Vid nedre entrén finns en tornhiss från gatuplan för att boende ska slippa gå uppför den branta backen upp till fastigheten. I en förbindelsegång mellan huset och den höga hissen finns ett ljudkonstverk av konstnären, tonsättare och poeten Tore Berger.

Bo tillsammans vid vårdbehov
Två av treorna har två ingångar och två toaletter. De är avsedda för makar där den ena har ett större hjälpbehov från hemtjänst. Lägenhetstypen gör det möjligt för hemtjänsten att ta sig in, exempelvis nattetid, utan att störa.

Fastigheten byggdes 1985 och består av två delar, ett seniorboende och ett vård- och omsorgsboende. 

Antal bostäder
31
Storlek
1 - 3 r.o.k
Hyra
7600 - 12600 kr/mån

Faciliteter

Utrymme för gemenskap
Här finns en gemensam lokal för de boende att umgås i, spontant eller under ordnad aktivitet. Här finns även ett kök där hyresgäster kan laga mat tillsammans för gemensamma måltider om så önskas.

Gården inbjuder till stunder i grönskan med sittbänkar och terrasser.

Tvättstugan ligger på entréplan.

Gästlägenhet
Gästlägenhet med dusch går att boka för övernattande besökare.

Service & Aktiviteter

Gemenskap för den som vill
En grundtanke med alla seniorbostäder är gemenskap. Ofta finns gemensamma lokaler i huset där man kan umgås och i vissa fastigheter finns aktivitetscenter som drivs av stadsdelarna. Här är det är trivsamt, tryggt och möjlighet till gemenskap.

Aktivitetscenter
Stadsdelsförvaltningen ansvarar för verksamheten i aktivitetscentren och har till uppgift att ordna sociala aktiviteter, kaffeservering och möjlighet till att äta gemensamma måltider. Aktivitetscentret är öppet både för hyresgästerna och för andra äldre i stadsdelen. Bemanning och öppethållande anpassas efter lokala förutsättningar och behov. 

Hemtjänst för stöd och hjälp i hemmet
Seniorbostäder är vanliga hyresrätter. I boendet ingår ingen vård. Är du i behov av stöd och hjälp kan du ansöka om hemtjänst hos en biståndshandläggare hos din stadsdelsförvaltning.

Kontakt

Hemsida
Telefonnummer
Gatuadress
Spadvägen 7
Postnummer
125 35
Postort
Älvsjö
Vill du bli kund hos oss?

För att få möjlighet att hyra en seniorlägenhet hos Micasa måste du vara folkbokförd och bosatt i Stockholms stad sedan minst två år och vara 65 år eller äldre. Lägenheterna förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Här kan du läsa mer om hur du ansöker om en lägenhet hos oss på Micasa.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Långbrobergs seniorlägenheter

Hägersten Älvsjö

Har du frågor?

Anmäl ditt intresse för dessa bostäder eller ställ en fråga enkelt via formuläret nedan. Du kan också slå verksamheten en signal.