Hjorthagens seniorbostäder

Artemisgatan 2, Stockholm Karta

Typ av boende
Seniorboende
Ägandeform
Hyresrätt
Besök hemsida
Ledigt att hyra
Ansök via Bostadsförmedlingen i Stockholm

Allmänt

Micasas seniorlägenheter är vanliga hyreslägenheter som är anpassade för dig som är senior. Här är det trivsamt och tryggt med möjlighet till gemenskap.

Våra seniorlägenheter är trivsamma hyresrätter med god tillgänglighet. Dina grannar är alla seniorer vilket ger trygghet och gemenskap på dina egna villkor. Ofta är det låga eller inga trösklar i lägenheten och i vissa lägenheter finns höj- och sänkbara handfat och WC-stolar. I fastigheten finns alltid hiss. Seniorbostaden ska vara ett enkelt och bekvämt alternativ – ett boende att åldras i.

Intresserad att flytta hit?
För att få möjlighet att hyra en seniorlägenhet hos Micasa måste du vara folkbokförd och bosatt i Stockholms stad sedan minst två år och vara 65 år eller äldre. Eftersom alla våra seniorlägenheter förmedlas av Stockholms Bostadsförmedling måste du stå i deras kö. Det kostar 200 kr om året. Om du vill flytta in tillsammans med make/maka/sambo räcker det om endast en av er fyllt 65 år.

Här hittar du mer information om du söker en lägenhet hos oss.

Om Micasa Fastigheter
Micasa Fastigheter är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Vi erbjuder välskötta, trygga och tillgängliga bostäder till stadens äldre samt till personer med funktionsnedsättning, och till av staden prioriterade grupper.

Minimiålder
65 år

Bostäder

I hjärtat av Hjorthagen, som är en del av Nationalstadsparken, ligger dessa moderna och ljusa seniorlägenheter som färdigställdes under 2022. Samtliga lägenheter har öppen planlösning med sovalkov och balkong. De generösa badrummen är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.

Alla lägenheter har balkong, 2-orna har två balkonger. Det är förberett för en smal diskmaskin i kokvrån. 

Fastigheten består av fyra våningar med 61 lägenheter varav 54 ettor med kokvrå på 31 kvm och 7 lägenheter på 2 rum och kokvrå på 58-63 kvm. 

Antal bostäder
61
Hyra
6040 - 9400 kr/mån

Faciliteter

Alla lägenheter har tillhörande källarförråd. Gästlägenhet finns att hyra och cykelrum och rullator-/rullstolsrum finns i källarplan. Ett källsorteringsrum i källarplan.

Läge

Lägenheterna ingår i kvarteret Drevkarlen som uppfördes 1964 och är omgivet av vatten och naturmark med gångavstånd till service och butiker. Granne med lägenheterna är Hjorthagskyrkan och tunnelbanan ligger på gångavstånd, cirka 400 meter bort. 

Service & Aktiviteter

Gemenskap för den som vill
En grundtanke med alla seniorbostäder är gemenskap. Ofta finns gemensamma lokaler i huset där man kan umgås och i vissa fastigheter finns aktivitetscenter som drivs av stadsdelarna. Här är det är trivsamt, tryggt och möjlighet till gemenskap.

Aktivitetscenter
I bottenplanet finns mötesplats för stadsdelens äldre, ett Aktivitetscenter som drivs av Östermalms stadsdelsförvaltning.  

Hemtjänst för stöd och hjälp i hemmet
Seniorbostäder är vanliga hyresrätter. I boendet ingår ingen vård. Är du i behov av stöd och hjälp kan du ansöka om hemtjänst hos en biståndshandläggare hos din stadsdelsförvaltning.

Kontakt

Hemsida
Telefonnummer
Gatuadress
Artemisgatan 2
Postnummer
115 42
Postort
Stockholm
Vill du bli kund hos oss?

För att få möjlighet att hyra en seniorlägenhet hos Micasa måste du vara folkbokförd och bosatt i Stockholms stad sedan minst två år och vara 65 år eller äldre. Lägenheterna förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

 

Här kan du läsa mer om hur du ansöker om en lägenhet hos oss på Micasa.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Hjorthagens seniorbostäder

Östermalm

Har du frågor?

Anmäl ditt intresse för dessa bostäder eller ställ en fråga enkelt via formuläret nedan. Du kan också slå verksamheten en signal.