Palsternackans seniorlägenheter

Palsternackans seniorlägenheter

Handelsvägen 170 A-B, 172, Enskede Karta

Typ av boende
Seniorboende
Ägandeform
Hyresrätt
Besök hemsida
Ansök via Bostadsförmedlingen i Stockholm

Allmänt

Micasas seniorlägenheter är vanliga hyreslägenheter som är anpassade för dig som är senior. Här är det trivsamt och tryggt med möjlighet till gemenskap.

Våra seniorlägenheter är trivsamma hyresrätter med god tillgänglighet. Dina grannar är alla seniorer vilket ger trygghet och gemenskap på dina egna villkor. Ofta är det låga eller inga trösklar i lägenheten och i vissa lägenheter finns höj- och sänkbara handfat och WC-stolar. I fastigheten finns alltid hiss. Seniorbostaden ska vara ett enkelt och bekvämt alternativ – ett boende att åldras i.

Intresserad att flytta hit?
För att få möjlighet att hyra en seniorlägenhet hos Micasa måste du vara folkbokförd och bosatt i Stockholms stad sedan minst två år och vara 65 år eller äldre. Eftersom alla våra seniorlägenheter förmedlas av Stockholms Bostadsförmedling måste du stå i deras kö. Det kostar 200 kr om året. Om du vill flytta in tillsammans med make/maka/sambo räcker det om endast en av er fyllt 65 år.

Här hittar du mer information om du söker en lägenhet hos oss.

Om Micasa Fastigheter
Micasa Fastigheter är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Vi erbjuder välskötta, trygga och tillgängliga bostäder till stadens äldre samt till personer med funktionsnedsättning, och till av staden prioriterade grupper.

Minimiålder
65 år

Bostäder

Fastigheten rymmer 21 seniorlägenheter fördelade på tre våningar, 16 tvåor om 54-55 kvm och 5 ettor om 40 kvm. Lägenheterna nås via inglasade loftgångar. I ett fåtal lägenheter finns Inglasad balkong. Rummen har ljusa tapetserade väggar och linoleumgolv. I badrummen är väggarna kaklade och golvet klätt med plastmatta. Alla lägenheter har säkerhetsdörrar och interiört finns inga trösklar.

Fastigheten är byggd 1952 och ombyggd 1984. 2014 ytskiktsrenoverades lägenheterna. Gården rustades upp 2013.

TV, telefoni, internet
För TV, telefoni och internet finns Telia öppen fiber samt Com Hem (ej fiber).

Antal bostäder
21
Storlek
1 - 2 r.o.k
Hyra
6200 - 7650 kr/mån

Faciliteter

I huset finns en gemensamhetslokal med kök för gemensamma aktiviteter samt en gästlägenhet för övernattande gäster.

Läge

Seniorbostäderna ligger i ett lugnt villaområde i Enskede. Tunnelbanestationen Svedmyra är belägen 400 meter från boendet. 

Service & Aktiviteter

Gemenskap för den som vill
En grundtanke med alla seniorbostäder är gemenskap. Ofta finns gemensamma lokaler i huset där man kan umgås och i vissa fastigheter finns aktivitetscenter som drivs av stadsdelarna. Här är det är trivsamt, tryggt och möjlighet till gemenskap.

Aktivitetscenter
Stadsdelsförvaltningen ansvarar för verksamheten i aktivitetscentren och har till uppgift att ordna sociala aktiviteter, kaffeservering och möjlighet till att äta gemensamma måltider. Aktivitetscentret är öppet både för hyresgästerna och för andra äldre i stadsdelen. Bemanning och öppethållande anpassas efter lokala förutsättningar och behov. 

Hemtjänst för stöd och hjälp i hemmet
Seniorbostäder är vanliga hyresrätter. I boendet ingår ingen vård. Är du i behov av stöd och hjälp kan du ansöka om hemtjänst hos en biståndshandläggare hos din stadsdelsförvaltning.

Kontakt

Hemsida
Telefonnummer
Gatuadress
Handelsvägen 170 A-B, 172
Postnummer
122 38
Postort
Enskede
Vill du bli kund hos oss?

För att få möjlighet att hyra en seniorlägenhet hos Micasa måste du vara folkbokförd och bosatt i Stockholms stad sedan minst två år och vara 65 år eller äldre. Lägenheterna förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

 

Här kan du läsa mer om hur du ansöker om en lägenhet hos oss på Micasa.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Palsternackans seniorlägenheter

Enskede Årsta Vantör

Har du frågor?

Anmäl ditt intresse för dessa bostäder eller ställ en fråga enkelt via formuläret nedan. Du kan också slå verksamheten en signal.