Tranebergs seniorlägenheter

Tranebergs seniorlägenheter

Tranebergsvägen 45-51, Bromma Karta

Typ av boende
Seniorboende
Ägandeform
Hyresrätt
Besök hemsida
Ansök via Bostadsförmedlingen i Stockholm

Allmänt

Micasas seniorlägenheter är vanliga hyreslägenheter som är anpassade för dig som är senior. Här är det trivsamt och tryggt med möjlighet till gemenskap.

Våra seniorlägenheter är trivsamma hyresrätter med god tillgänglighet. Dina grannar är alla seniorer vilket ger trygghet och gemenskap på dina egna villkor. Ofta är det låga eller inga trösklar i lägenheten och i vissa lägenheter finns höj- och sänkbara handfat och WC-stolar. I fastigheten finns alltid hiss. Seniorbostaden ska vara ett enkelt och bekvämt alternativ – ett boende att åldras i.

Intresserad att flytta hit?
För att få möjlighet att hyra en seniorlägenhet hos Micasa måste du vara folkbokförd och bosatt i Stockholms stad sedan minst två år och vara 65 år eller äldre. Eftersom alla våra seniorlägenheter förmedlas av Stockholms Bostadsförmedling måste du stå i deras kö. Det kostar 200 kr om året. Om du vill flytta in tillsammans med make/maka/sambo räcker det om endast en av er fyllt 65 år.

Här hittar du mer information om du söker en lägenhet hos oss.

Om Micasa Fastigheter
Micasa Fastigheter är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Vi erbjuder välskötta, trygga och tillgängliga bostäder till stadens äldre samt till personer med funktionsnedsättning, och till av staden prioriterade grupper.

Minimiålder
65 år

Bostäder

Seniorboendet rymmer 72 lägenheter, ettor om 43–50 kvm och tvåor om 63–65 kvm. Samtliga lägenheter har balkong. På innergården finns en uteplats inramad av träd och buskar.

TV, telefoni och internet
För TV, telefoni och internet finns Telia öppen fiber. Com Hem finns också (ej fiber). Com Hem finns ej i de nybyggda lägenheterna som ligger på bottenvåningen närmast aktivitetscentret.

Antal bostäder
72
Storlek
1 - 2 r.o.k
Hyra
5600 - 9600 kr/mån

Faciliteter

En stor gemensamhetslokal ger möjlighet till gemensamma aktiviteter för den som vill.

I fastigheten finns fotvård. Garage med förhyrningsplatser finns via parkeringsbolag. Det går också att parkera längs gatan. 

Läge

Traneberg är ett flerbostadsområde som uppfördes i slutet av 1930-talet. Seniorbostäderna ligger på en höjd ovanför Alviks tunnelbanestation, med milsvid utsikt från många av lägenheterna. Här bor du nära butiker och service i närförort, endast ett par stationer från innerstan. I Alvik finns även tvärbanan.

Kommunikationer

Kommunikationerna är goda. I Alvik finns både tunnelbana och tvärbana. Med tunnelbana: ta grön linje mot Hässelby och kliv av i Alvik.

Service & Aktiviteter

Gemenskap för den som vill
En grundtanke med alla seniorbostäder är gemenskap. Ofta finns gemensamma lokaler i huset där man kan umgås och i vissa fastigheter finns aktivitetscenter som drivs av stadsdelarna. Här är det är trivsamt, tryggt och möjlighet till gemenskap.

Aktivitetscenter
Bromma stadsdelsförvaltning ansvarar för aktivitetscentret där det finns möjlighet till sociala aktiviteter, kaffeservering och enklare gemensamma måltider. Aktivitetscentret är öppet både för de boende och för andra äldre i stadsdelen. Lokalen går även att boka om du som hyresgäst vill ha utrymme för en bjudning. 

Hemtjänst för stöd och hjälp i hemmet
Seniorbostäder är vanliga hyresrätter. I boendet ingår ingen vård. Är du i behov av stöd och hjälp kan du ansöka om hemtjänst hos en biståndshandläggare hos din stadsdelsförvaltning.

Kontakt

Hemsida
Telefonnummer
Gatuadress
Tranebergsvägen 45-51
Postnummer
167 45
Postort
Bromma
Vill du bli kund hos oss?

För att få möjlighet att hyra en seniorlägenhet hos Micasa måste du vara folkbokförd och bosatt i Stockholms stad sedan minst två år och vara 65 år eller äldre. Lägenheterna förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Här kan du läsa mer om hur du ansöker om en lägenhet hos oss på Micasa.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Tranebergs seniorlägenheter

Bromma

Har du frågor?

Anmäl ditt intresse för dessa bostäder eller ställ en fråga enkelt via formuläret nedan. Du kan också slå verksamheten en signal.