Reimersuddes seniorlägenheter

Reimersuddes seniorlägenheter

Vindragarvägen 16-18, Stockholm Karta

Typ av boende
Seniorboende
Ägandeform
Hyresrätt
Besök hemsida
Ansök via Bostadsförmedlingen i Stockholm

Allmänt

Micasas seniorlägenheter är vanliga hyreslägenheter som är anpassade för dig som är senior. Här är det trivsamt och tryggt med möjlighet till gemenskap.

Våra seniorlägenheter är trivsamma hyresrätter med god tillgänglighet. Dina grannar är alla seniorer vilket ger trygghet och gemenskap på dina egna villkor. Ofta är det låga eller inga trösklar i lägenheten och i vissa lägenheter finns höj- och sänkbara handfat och WC-stolar. I fastigheten finns alltid hiss. Seniorbostaden ska vara ett enkelt och bekvämt alternativ – ett boende att åldras i.

Intresserad att flytta hit?
För att få möjlighet att hyra en seniorlägenhet hos Micasa måste du vara folkbokförd och bosatt i Stockholms stad sedan minst två år och vara 65 år eller äldre. Eftersom alla våra seniorlägenheter förmedlas av Stockholms Bostadsförmedling måste du stå i deras kö. Det kostar 200 kr om året. Om du vill flytta in tillsammans med make/maka/sambo räcker det om endast en av er fyllt 65 år.

Här hittar du mer information om du söker en lägenhet hos oss.

Om Micasa Fastigheter
Micasa Fastigheter är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Vi erbjuder välskötta, trygga och tillgängliga bostäder till stadens äldre samt till personer med funktionsnedsättning, och till av staden prioriterade grupper.

Minimiålder
65 år

Bostäder

I och med att vi snart påbörjar ett projekt med stambyte har vi nu uthyrningsstopp. Projektet beräknas pågå till i slutet av 2024.

I huset finns 144 seniorlägenheter, ettor och tvåor om 44-53 kvm samt trerummare om 90 kvm. Lägenheterna har trägolv, ljusa tapeter och säkerhetsdörrar. Badrummen är helkaklade med klinkergolv och handdukstork. Dessutom har de golvvärme och ledljus.

TV, telefoni, internet
För TV, telefoni och internet finns Telia öppen fiber samt Com Hem (ej fiber).

Antal bostäder
144
Storlek
1 - 3 r.o.k
Hyra
7700 - 13100 kr/mån

Faciliteter

Det finns fyra gemensamma takterrasser om 50 kvm vardera, med utsikt över Mälaren, staden och småbåtshamnar. Boendet har även ett gym och en snickarverkstad som drivs av hyresgästerna. Här finns också en gemensamhetslokal för gemensamma aktiviteter och en gästlägenhet för övernattande besökare.

Läge

Reimersuddes seniorbostäder ligger intill fina strandpromenader på Södermalm.

Reimersudde är en lugn oas med mycket grönska och strandpromenader. Hornstull med service och butiker nås på11 minuter med buss 54 eller 66. 

Service & Aktiviteter

Gemenskap för den som vill
En grundtanke med alla seniorbostäder är gemenskap. Ofta finns gemensamma lokaler i huset där man kan umgås och i vissa fastigheter finns aktivitetscenter som drivs av stadsdelarna. Här är det är trivsamt, tryggt och möjlighet till gemenskap.

Aktivitetscenter
Stadsdelsförvaltningen ansvarar för verksamheten i aktivitetscentren och har till uppgift att ordna sociala aktiviteter, kaffeservering och möjlighet till att äta gemensamma måltider. Aktivitetscentret är öppet både för hyresgästerna och för andra äldre i stadsdelen. Bemanning och öppethållande anpassas efter lokala förutsättningar och behov. 

Hemtjänst för stöd och hjälp i hemmet
Seniorbostäder är vanliga hyresrätter. I boendet ingår ingen vård. Är du i behov av stöd och hjälp kan du ansöka om hemtjänst hos en biståndshandläggare hos din stadsdelsförvaltning.

Kontakt

Hemsida
Telefonnummer
Gatuadress
Vindragarvägen 16-18
Postnummer
117 50
Postort
Stockholm
Vill du bli kund hos oss?

För att få möjlighet att hyra en seniorlägenhet hos Micasa måste du vara folkbokförd och bosatt i Stockholms stad sedan minst två år och vara 65 år eller äldre. Lägenheterna förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Här kan du läsa mer om hur du ansöker om en lägenhet hos oss på Micasa.

Hitta hit

Vägbeskrivning

Reimersuddes seniorlägenheter

Södermalm

Har du frågor?

Anmäl ditt intresse för dessa bostäder eller ställ en fråga enkelt via formuläret nedan. Du kan också slå verksamheten en signal.