Guldvivan

Om oss

Guldvivan är ett äldreboende för personer med demensdiagnos och för dig med ett stort omvårdnadsbehov. Vi ger dig omvårdnad anpassad efter dina behov och stöd till självbestämmande och delaktighet.

Silvia hemmets vårdfilosofi
På Guldvivan är flertalet av medarbetarna utbildade i Silvia hemmets vårdfilosofi. Vi strävar efter att alla medarbetare under 2024 ska ha genomgått utbildningen och att Guldvivan ska bli Silvia certifierat. Silvia hemmets vårdfilosofi är ett certifieringsprogram för vård- och omsorgsenheter där alla medarbetare har fått en grundutbildning i demensvård. Samtliga chefer har fått utbildning i teamarbete och minst två medarbetare per avdelning en reflektionsledarutbildning. Målet är högsta möjliga livskvalitet för personer med kognitiv sjukdom (demens) och för deras anhöriga.

Guldvivan

Organisationsform
Kommunal

Boendet

Allmän beskrivning

På Guldvivan är du med och påverkar det stöd som just du behöver. Vi i personalen är här för att skapa trygghet och gemenskap.

Miljön är hemlik och du bor i en egen lägenhet som du möblerar med egna möbler. Du delar ett gemensamt vardagsrum och matsal med dina grannar. Här kan du umgås eller hitta en egen hörna för att läsa, lyssna på musik eller titta på TV. Kaffe och te finns alltid framdukat. Du bestämmer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller i din egen lägenhet. 

Guldvivan har ett centralt läge precis intill Väsby centrum med närhet till butiker, caféer, restauranger och busshållplats.

Guldvivan

Utemiljö
​Uppe på taket finns en trädgård, här kan du sitta och njuta av milsvid utsikt, njuta av solen, en kopp kaffe, en promenad eller kanske spela boule med dina grannar. Runt omkring i området finns flera promenadvägar att välja på bland annat i blå parken som ligger direkt utanför dörren.

Besökstider på Guldvivan
På Guldvivan finns inga besökstider men vi ser helst att ni undviker besök vid lunch och middagstid.

Åk hit kollektivt
Ta bussen till Väsby Centrum eller pendeltåget till Väsby station.
Planera din resa på SL:s webbplats

Parkering
Guldvivan ligger i Väsby Centrum och du kan använda dig av alla parkeringsplatser runt omkring.
Parkeringsplats för dig som är rörelsehindrad finns vid Väsby Centrum. Du behöver då ha ett särskilt tillstånd.

Information om parkeringsplatser och avgifter för parkering i Upplands Väsby kommun

Cykelparkering
Cykelparkering finns runt om Väsby Centrum.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
54
Avdelningar
3 våningsplan
Lägenheterna
33 - 40 kvadratmeter

Aktiviteter

Hälsa och kultur i fokus
På Guldvivan finns en aktivitetssamordnare som ansvarar för att planera och utföra aktiviteter enligt dina önskemål. Du blir stimulerad till olika former av aktiviteter och rörelse. Exempel på aktiviteter kan vara:

  • sittgymnastik
  • personlig träning
  • tipspromenad
  • boule
  • bowling
  • musikunderhållning

Vi har också en parcykel som du tillsammans med aktivitetsansvarig eller någon i personalen kan ta en cykeltur runt Väsby med när vädret tillåter.

Följ Guldvivan på Instagram

Mat & Dryck

Måltider är ett tillfälle att umgås och en höjdpunkt att se fram emot i vardagen. Maten som serveras ska vara god och vällagad och vi har fokus på ekologisk och näringstät mat. 

Maten tillagas i Väsby Stöd och Omsorgs egna tillagningskök som ligger i anslutning till Restaurang Himmel & Pannkaka. Maten transporteras ut i kylbil till boendeenheterna där maten färdigställs i specialugnar på varje enskild avdelning så att maten ska bli så nylagad som det bara är möjligt. Under en övergångsperiod innan vi har fått alla ugnar på plats kommer vi att servera mat från Restaurang Guldkanten.

Vi uppmärksammar alla högtider och speciella dagar och dukar då lite extra fint. Vill du bjuda till fest så löser vi det i den gemensamma matsalen eller vardagsrummet.

För att öka kvalitén på våra måltider har vi matråd några gånger per år som representeras av några brukare, kostombud och kocken från tillagningsköket.

Här kan du läsa mer om Restaurang Himmel och Pannkaka.

Var lagas maten?
Väsby Stöd och Omsorgs egna tillagningskök

Kvalitet

God Kvalitet
Kvalitet är ett av de viktigaste ledorden på Guldvivans verksamhet. Det är därför självklart med ett kontinuerligt och systematiskt kvalitetsarbete som omfattar kontroller, uppföljning och utvärdering av verksamheten.

Vår definition av god kvalitet är att tillgodose de behoven som uppstår och säkerställa dessa så att hjälpen som utförs görs på ett säkert och tryggt sätt. Du ska uppleva ett professionellt bemötande.

Kvalitetsråd och kvalitetsrevisorer
Vi har ett kvalitetsråd och ett antal kvalitetsrevisorer. Dessa revisorer genomför kontroller ute i verksamheten och rapporterar regelbundet resultatet till vårt kvalitetsråd.Synpunkter och klagomål
Vi välkomnar närståendes synpunkter och eventuella klagomål och använder dem till någonting positivt, som vi behöver utveckla och förbättra. Genom att bjuda in till vistelseträffar/närståendeträffar finns möjlighet att ytterligare fånga upp önskemål och synpunkter.

Kontakt

Kontaktperson
Jocelyne Johansson, enhetschef
08-51808862
Ann-Charlotte Karlsson, enhetschef
O8-40014112
Gatuadress
Drabantgatan 18
Postnummer
194 70
Postort
Upplands Väsby

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.