Hammarby Slott

Om oss

Hammarby slott ligger vackert nära fina naturområden i det gamla Löwenströmska området. Vi vänder oss till personer under och över 65 år med en demenssjukdom.

Boendet ligger i ett naturskönt område vid Fysingesjön vilket ger fin möjlighet till rekreation och återhämtning i naturen. Det finns även en trädgård för fina stunder i solen.

Inomhus värnar vi om att det ska vara en hemlik miljö med en familjär stämning. Öppen planlösning i de gemensamma utrymmena ger möjlighet till att ha någon att umgås med om man vill.

Organisationsform
Företag
Driftsform
Egen regi
Hjälp
Du kan välja oss även om du bor i:
Solna kommun
Stockholms kommun
Bromma
Enskede Årsta Vantör
Hägersten Älvsjö
Hässelby Vällingby
Kungsholmen
Skarpnäck
Skärholmen
Södermalm

Boendet

Allmän beskrivning

Hammarby slott inryms i en äldre byggnad som är varsamt renoverat.

Du bor i en ljus lägenhet som du möblerar med egna möbler. Säng, kokvrå och garderob finns på plats. Varje lägenhet har eget badrum.

Här finns 48 lägenheter på tre plan. Varje avdelning har öppen planlösning med ett gemensamt utrymme med kök, vardagsrum och två stora balkonger.

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
48
Avdelningar
8
Hyra
6000 - 7700 kr/mån

Aktiviteter

Hammarbygruppen har en anställd aktivitetscoach och en fysioterapeut som ansvarar för aktiviteter för de som bor hos oss på Hammarby Slott. Alla boende erbjuds utevistelse dagligen.

Vi erbjuder två aktiviteter per dag. Återkommande aktiviteter är att vi på onsdagar äter nygräddade våfflor, på fredagar har vi fredagspub och vi brukar ha spa dagar och ölprovning.

Vi erbjuder även aktiviteter som skapar rörelseglädje som leds av vår fysioterapeut. Självklart uppmärksammar vi högtider och firar traditionsenligt. 

Aktiviteter varierar efter säsong, på sommaren är vi mycket i trädgården. Höst, vinter och vår har vi aktiviteter både på avdelningen och i vår aktivitetslokal. Ska du fira fin födelsedag eller arrangera en privat fest har du möjlighet att boka vår aktivitetslokal.

Boråd
Varje månad har vi boråd där de som bor hos oss kan komma med förslag på aktiviteter eller om man vill ändra något.

Mat & Dryck

Vi tror att måltiden är en av de viktigaste delarna i ett gott liv. Man kan välja om man vill äta tillsammans eller i sin lägenhet. Viktigaste är att det blir en trivsam stund med en god och näringsriktig kost.

Däremellan serveras kaffe och något hembakat och en kvällsmåltid. Frukosten är i bufféform så att alla kan får möjlighet att äta frukost i sin takt.

Vård & Omsorg

Hammarbygruppen är specialiserad på omvårdnad av personer med demenssjukdom. Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv och att alla människor kan göra egna val.

Varje person får två kontaktmän som lär känna den boende lite extra och ha huvudansvaret för den boende.

För att man ska ha inflytande över sin omvårdnad samarbetar vi med anhöriga och närstående. Vi  uppskattar att få en levnadsberättelse som berättar vilket liv den boende levt innan sin demensdiagnos och flytt till oss.

Vård

Läkarvård får man genom Capio Legevisitten och vi har rond varje vecka. Vi har även tillgång till jourläkare.

Tilläggstjänster

På boendet finns möjlighet till tandläkarvård, fotvård och frisör.

Personal

Hammarbygruppen är ett familjeägt företag vilket innebär att det finns ett engagemang för att ge det där lilla extra.

All personal har undersköterskeutbildning eller är under utbildning. Det finns utöver omvårdnadspersonal en fysioterapeut, sjuksköterska, aktivitetscoach, socionom, demensvårdsutvecklare representerat.

Varje person har en ansvarig sjuksköterska. Det innebär att det finns ett team runt varje boende som ska säkerställa att alla boende får god omvårdnad och det där lilla extra.

Språk
Svenska

Kvalitet

Hammarbygruppen är familjärt så att alla i ledningen känner boende personligen. Verksamhetschef följer upp att det bibehålls god kvalitet på omvårdnaden där man tagit hänsyn till den boendes egna önskemål. Vi följer upp de mål som vi har varje månad.

Synpunkter, tips, klagomål och idéer tar vi gärna emot. Vi vill gärna arbeta med att ständigt förbättra oss så vi är tacksamma för alla som hör av sig till oss. 

Vi samarbetar med hygien Stockholm, Bol säkerhet och Väsby rehab. 

Kvalitetsregister
Kvalitetsutvärderingar

Kontakt

Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Karin Bernmark Grönfors
Gatuadress
Tallbacksvägen 3
Postnummer
194 45
Postort
Upplands Väsby
Vill du bli kund hos oss?

Ta kontakt med din kommunen om du är intresserad att flytta hit. I Solna stad och i Stockholms stad är vi valbara genom Lagen om valfrihet så kallat LOV-avtal men vi samarbetar med alla kommuner.

 

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.