Bräcke diakoni - Pilhamns gårdar

Bräcke diakoni - Pilhamns gårdar

Mäster Palms väg 25, Ingarö

Typ av plats
Demens
Besök hemsida
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Hösten 2024 öppnar Pilhamns gårdar på Ingarö

I kulturhistorisk miljö på Ingarö/Brunna byggs just nu ett vård- och omsorgsboende där såväl naturen som det sociala livet får stort utrymme. En kort promenad från Kolströms kanal, i naturskön och kulturhistorisk miljö, tar Pilhamns gårdar form. Ett småskaligt vård- och omsorgsboende med 70 platser som ska stå klart för inflytt hösten 2024.

– För oss har det varit självklart att satsa på ytterligare äldreomsorg i Stockholmsregionen. Vi vill erbjuda mer idéburen äldreomsorg. Vi har lång erfarenhet, kompetens samt ett stort engagemang som bidrar till ökad livskvalitet för de vi är till för, säger Maude Kardell Wahlbäck, välfärdsstrateg på Bräcke diakoni.

Det som utmärker Pilhamn är anpassningen till den omgivande kulturmiljön, arkitekturen, en vinterträdgård och möjligheten till utevistelse.

Pilhamns gårdar

Illustration: Marge arkitekter

Materialen invändigt har valts med stor omsorg. Träpanel på väggarna tar upp känslan av skärgård, men har också ett annat syfte.

– Vi skapar minnen genom att använda mycket trä. Det är ett taktilt material som våra fingrar gärna rör vid, säger Linda Björn.

Trots att Bräcke diakoni knappt hunnit berätta att boendet är på gång så är intresset redan stort från så väl blivande hyresgäster och blivande medarbetare.

– Det är väldigt roligt att vi får så många förfrågningar redan. Vi känner oss väldigt välkomna i området, av både kommunen och invånare, säger Maude Kardell Wahlbäck, som redan planerar nästa boende i Stockholmsregionen.

Pilhamns gårdar

Illustration: Marge arkitekter

Om Bräcke diakoni
Vi är en stiftelse som drivits utan vinstsyfte ända sedan 1923. Vi har lång erfarenhet av vård och omsorg och även om vi har mer än 90 år på nacken är vi piggare och mer nytänkande än någonsin.

Organisation
Organisation form
Idéburen verksamhet
Driftsform
Egen regi

Boendet

Verksamhetens storlek (antal lägenheter)
70

Vård & Omsorg

Som hyresgäst på Pilhamns gårdar kommer man märka att Bräcke diakoni har ett personcentrerat förhållningsätt. Maude Kardell Wahlbäck förklarar att det handlar om att mötas i ögonhöjd. Se till varje enskild individ och låta hennes berättelse väga lika tungt som de professionellas.

– ­­Vi utgår från en helhetsbild och gör det möjligt för en person att kunna leva det liv hen vill trots eventuella sjukdomar eller funktionsnedsättning och skapa förutsättningar att delta i meningsfull gemenskap.

Pilhamns gårdar

Illustration: Marge arkitekter

Kvalitet

Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling. Det innebär att vi har tydliga metoder och rutiner för vårt arbete. Vi har också ett avvikelserapporteringssystem för att kunna identifiera brister i verksamheten och förbättra. Du som boende, eller dina närstående kan lämna synpunkter och förbättringsförslag som vi alltid tar emot och återkommer med svar.

Tyck till
Det är mycket viktigt för oss att få reda på vad du tycker och tänker. Fyll i formuläret och låt oss få veta.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Idéburen verksamhet
Hemsida
Telefonnummer
Kontaktperson
Katarina Skoog, projektledare
Gatuadress
Mäster Palms väg 25
Postnummer
134 60
Postort
Ingarö

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.