Bräcke diakoni - Pilhamns gårdar
Mäster Palms väg 25, Ingarö
Om oss
Januari 2025 öppnar Pilhamns gårdar på Ingarö
I kulturhistorisk miljö på Ingarö/Brunna byggs just nu ett vård- och omsorgsboende där såväl naturen som det sociala livet får stort utrymme. En kort promenad från Kolströms kanal, i naturskön och kulturhistorisk miljö, tar Pilhamns gårdar form. Ett småskaligt vård- och omsorgsboende med 70 platser som ska stå klart för inflytt januari 2025.
– För oss har det varit självklart att satsa på ytterligare äldreomsorg i Stockholmsregionen. Vi vill erbjuda mer idéburen äldreomsorg. Vi har lång erfarenhet, kompetens samt ett stort engagemang som bidrar till ökad livskvalitet för de vi är till för, säger Maude Kardell Wahlbäck, välfärdsstrateg på Bräcke diakoni.
Det som utmärker Pilhamn är anpassningen till den omgivande kulturmiljön, arkitekturen, en vinterträdgård och möjligheten till utevistelse.
Illustration: Marge arkitekter
Materialen invändigt har valts med stor omsorg. Träpanel på väggarna tar upp känslan av skärgård, men har också ett annat syfte.
– Vi skapar minnen genom att använda mycket trä. Det är ett taktilt material som våra fingrar gärna rör vid, säger Linda Björn.
Trots att Bräcke diakoni knappt hunnit berätta att boendet är på gång så är intresset redan stort från så väl blivande hyresgäster och blivande medarbetare.
– Det är väldigt roligt att vi får så många förfrågningar redan. Vi känner oss väldigt välkomna i området, av både kommunen och invånare, säger Maude Kardell Wahlbäck, som redan planerar nästa boende i Stockholmsregionen.
Illustration: Marge arkitekter
Om Bräcke diakoni
Vi är en idéburen stiftelse med över hundra års erfarenhet som vill göra livet bättre, i det lilla och i det stora. Det gör vi inom stöd, vård och omsorg med fokus på varje människas unika livssituation. Vi använder överskott för att göra mer för fler, nu och i framtiden. Tillsammans gör vi skillnad, för ett medmänskligare samhälle.
Boendet
Vård & Omsorg
Som hyresgäst på Pilhamns gårdar kommer man märka att Bräcke diakoni har ett personcentrerat förhållningsätt. Maude Kardell Wahlbäck förklarar att det handlar om att mötas i ögonhöjd. Se till varje enskild individ och låta hennes berättelse väga lika tungt som de professionellas.
– Vi utgår från en helhetsbild och gör det möjligt för en person att kunna leva det liv hen vill trots eventuella sjukdomar eller funktionsnedsättning och skapa förutsättningar att delta i meningsfull gemenskap.
Illustration: Marge arkitekter
Kvalitet
Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling. Det innebär att vi har tydliga metoder och rutiner för vårt arbete. Vi har också ett avvikelserapporteringssystem för att kunna identifiera brister i verksamheten och förbättra. Du som boende, eller dina närstående kan lämna synpunkter och förbättringsförslag som vi alltid tar emot och återkommer med svar.
Tyck till
Det är mycket viktigt för oss att få reda på vad du tycker och tänker. Fyll i formuläret och låt oss få veta.
Kontakt
Har du frågor?
Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.