Dagverksamheten

Dagverksamheten

Högsätravägen 2, Lidingö

Besök hemsida
Inriktningar
Demens
Social samvaro
Har du frågor? Kontakta verksamheten

Om oss

Lidingö stads dagverksamhet för äldre ger möjlighet att umgås i en kravlös miljö. Hos oss erbjuds olika former av aktiviteter som man deltar i efter vilja och förmåga. Här träffar du engagerad, välutbildad personal med lång yrkeserfarenhet av att arbeta med äldre med demenssjukdom.

Målsättningen med dagverksamheten är att ge en stimulerande och meningsfull dag i trevligt sällskap. Vi vill medverka till att minska känslan av ensamhet och att öka möjligheten för dig att bo kvar längre i ditt eget hem.


Till vem riktar sig dagverksamheten?
- Dig som är över 65 år och bor i eget boende
- Dig som är anhörig och är i behov av avlastning.

För att få en plats hos oss behöver du först ansöka om ett biståndsbeslut hos Lidingö stad. 

Kostnader

Du betalar en avgift till Lidingö stad. Via denna länk kan du läsa mer om vad det kostar att delta i vår dagverksamhet.

Öppettider

Dagverksamheten har öppet vardagar mellan kl. 09.00 - 14.30

Aktiviteter

Vi har ett schema för aktiviteter men vi är flexibla och lyssnar på vad våra besökare känner för att hitta på. Exempel på aktiviteter vi gör är att spela boule, keramik, Qi-gong i parken vid bra väder sommartid eller samtala. Varje dag erbjuder vi våra besökare möjligheten att komma ut vi går både långa och korta promenader. Vi bjuder också in musiker som kommer och spelar och sjunger för oss.

Listan på aktiviteter som vi hittar på utökas ständigt efter önskemål från våra besökare. Vi är flexibla och anpassar och efter dina intressen, förmåga och dagsform. Varje dag erbjuder vi olika alternativ av aktiviteter och du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i.

Tillsammans med dig skriver vi en genomförandeplan som berättar för oss vem du är, vad du tycker om att göra och hur du vill bli bemött. Detta för att du ska få en bra upplevelse av vår dagverksamhet med många trevliga och upplyftande dagar hos oss.

Träning
Vi har tillgång till en träningslokal och regelbundet anordnar vi sittgymnastik för de som vill delta.

Personal

Personalen som arbetar på dagverksamheten är utbildade undersköterskor och har lång yrkeserfarenhet av att arbeta med äldre personer. Vid behov har vi tillgång till sjukgymnast, arbetsterapeut och sjuksköterska. Vår personal genomgår regelbundet olika kompetenshöjande utbildningar.

Silviahemscertifiering
Lidingö dagverksamhet är Silviahemscertifierat. Det är ett kvalitetsmärke som visar att vår verksamhet ingår i Silviahemmets certfieringsprogram. Certifieringen innebär att all personal gått en utbildning i demensvård för livskvalitet utifrån Silviahemmets vårdfilosofi.

Språk
Svenska

Mat & Dryck

Måltiden är en viktig del av dagen för oss. Detta är en stund som ger båda samvaro och trivsel. Vi börjar dagen med en god frukost. Till lunch finns möjlighet att välja mellan två maträtter med dessert. Dagen avslutas med en kaffestund.

Ta sig hit

Vi samarbetar med Lidingö transportservice. Med hjälp av dem åker du till och från dagverksamheten. Transportservice ingår i biståndsbeslutet om dagverksamhet.

Söker du jobb?

Kolla in karriärsajten . Här kan du läsa mer om Lidingö stad som arbetsgivare och vad vi kan erbjuda dig.

Kontakt

Organisation
Organisationsform
Kommunal
Hemsida
Kontaktperson
Katarina af Jochnick, enhetschef
08-731 37 39
katarina.af.jochnick@lidingo.se

Anna-Pia Roth, samordnare
08-731 37 01
anna-pia.roth@lidingo.se
Gatuadress
Högsätravägen 2
Postnummer
181 58
Postort
Lidingö

Har du frågor?

Har du frågor? Vill du komma på besök? Kontakta verksamheten enkelt via formuläret nedan eller slå den en signal.

Skicka ett meddelande

Vi rekommenderar dig att inte dela känsliga personuppgifter via fritextfältet. (här kan du läsa vad känsliga personuppgifter är)
Något gick fel, vänligen försök igen.
Tack för ditt meddelande. Din kontaktinformation har skickats vidare till verksamheten. De kommer själva kontakta dig för att ge mer information.